Дизайн и култура25.06.2019

По това ще познаете premium жилищата

Изба, външен басейн и гледка към морето са само началото…

Биляна Константинова Биляна Константинова
+15 снимкиПо това ще познаете premium жилищата

Всеки от нас се опитва да направи ежедневието си максимално лесно и да си осигури удобства, които му спестяват излишни усилия, както и битов комфорт. Финансовите възможности определят мащаба – колкото повече, толкова повече. Какво отличава premium жилищата от всички останали? Вижте!   

 

Пространство

В повечето premium жилища площта прави впечатление – с големи и тематични стаи и огромно фоайе. Когато говорим за пространство, то не се ограничава само с вътрешната площ, а включва и двор, малък парк или цветна градина.

кухня с пространство

Библиотека

Сещате се – онези домове, в които библиотеката не само декор около дивана, а е отделна стая, създадена за уединение, спокойствие и вглъбяване.

библиотека

Кино зала и стая за игри

Наистина, трябва ли да казваме повече? Висококачествен звук, екран на цял стана и много удобни кресла, в които да потънеш. Или пък алея за боулинг, стая за билярд, тенис на маса, джаги или пък дори аркадни игри от едно време… Проектирането и изграждането/обзавеждането на всяка от тях започва от петцифрена сума.

Фитнес зала и СПА

Сауна, парна баня и цяла зала за всички уреди и гири, които можете да искате. Отново тук говорим за петцифрена сума, но е сред по-достъпните екстри, в сравнение с някои от другите в този списък.

домашен фитнес

Външен басейн

Много „обикновени“  жилища разполагат с външен басейн, особено в държавите с топъл климат и целогодишно постоянни температури. При все това басейнът е отличителна черта на premium дома. Изграждането му би било около 30 000 лв.

външен басейн

Вътрешен басейн

Ако външният басейн не изглежда чак толкова недостъпен, вътрешният вече е друго нещо. Той предполага огромно пространство и финансови възможности за целогодишна поддръжка, а цената за това удоволствие многократно надхвърля 30 000 лв. Тук важи шеговитото правило, че не всички premium жилища разполагат с вътрешен басейн, но всички жилища с вътрешен басейн са premium.  

вътрешен басейн

Бряг пред прозореца

Брегът няма как да бъде изграден. Да живеят на брега на океана/морето, живописно езеро или река е лукс, който малко хора могат да си позволят. Не само заради цената, но и заради неизбежния факт, че предлагането е малко: който има такъв изглед, рядко би искал да се раздели с него.

санторини бряг пред прозореца

Изба

Състоятелните хора ценят висококачествените напитки и виното често е сред тях. Рафт за 20 или 30 бутилки е нещо, което всеки може да си позволи. Не така стоят нещата обаче с изба за хиляди бутилки подбрани вина.

изба с вина

Домашен бар

Домашният бар е приятно допълнение към всеки дом. Мнозина имат такива кътове в дома си, но в луксозните имения те са с размера на квартално заведение.

домашен бар

Тенис корт

Тенисът е спорт, който не търпи компромиси. Домашен тенис корт означава достатъчно площ (около 700 кв. м.), качествена настилка и редовна поддръжка за нея, оградна конструкция, за да не се превръща играта в непрестанно гонене на топки, и оборудване. Цената за всичко това е около 120 000 лв.

тенис корт

Спортно игрище

Ако тенис кортът не е достатъчен, той може да бъде проектиран като мултифункционално спортно игрище с кошове за баскетбол, подвижни врати за футбол, мрежа за волейбол.

спортно игрище

Голф съоръжение

Голфът е наистина скъпо занимание. Почитателите му членуват в клубове и обикалят най-добрите игрища по света, но истински запалените имат игрище или най-малкото мини голф пътека вкъщи. Дори този вариант изисква не по-малко от 100 кв. м. площ и няколко хиляди лева за оборудване.

голф съоръжение 

Детска площадка

Люлки, пързалки, катерушки, съоръжения, които развиват баланса и пъргавината – те изискват не само терен, на който да бъдат разположени, но и финансово обезпечаване. Масивното оборудване, което гарантира сигурността на децата, не е никак евтино. Детска площадка с дървени съоръжения струва около 30 000 лв. в зависимост от броя, размера и сложността им.

детска площадка

Огромни гаражи

Premium жилището върви в комплект с premium автомобили, а те имат нужда от място за паркиране. За предпочитане е да са на едно място и то да има топла връзка с дома.

гараж

Кръгова алея

Освен от топъл гараж, автомобилите имат нужда и от удобен изход/вход. Всяко уважаващо себе си имение разполага с такава, защото маневрите са излишно губене на време. 

алея

 

Вижте още:

Вижте дома, който продава Сандра Бълок

5 от най-щурите домове в Airbnb

 


Свързано

Жената с куража да пише за Чернобил, война и човешко страдание
Акценти10.06.2019
Жената с куража да пише за Чернобил, война и човешко страдание

Тя е Нобеловият лауреат Светлана Алексиевич – писателката, която открива тайните около Чернобил преди успешния едноименен сериал на HBO

Марияна Гаврилова
12 музея за 12 дни в Ню Йорк
Дизайн и култура04.06.2019
12 музея за 12 дни в Ню Йорк

Емоция и познание – те са най-доброто, което може да вземете от такъв тип преживяване

Биляна Константинова Биляна Константинова
Няколко вдъхновяващи идеи за домашен офис
Акценти04.06.2019
Няколко вдъхновяващи идеи за домашен офис

Ако често работите от вкъщи, обособяването на специално място осигурява допълнително спокойствие

Биляна Константинова Биляна Константинова
7 дестинации по стъпките на „Игра на тронове“
Дизайн и култура28.05.2019
7 дестинации по стъпките на „Игра на тронове“

Реалните филмови локации, които със сигурност ще искате да посетите

Биляна Константинова Биляна Константинова
Кафе и книги в Стария град на Талин
Дизайн и култура16.05.2019
Кафе и книги в Стария град на Талин

Естонската столица очарова с китни улички и много тайни места за посещение

Новата мода: тиранозавър рекс вкъщи
Акценти10.05.2019
Новата мода: тиранозавър рекс вкъщи

Изкуство, кич или проява на лош вкус?

Биляна Константинова Биляна Константинова
Вижте дома, който продава Сандра Бълок
Дизайн и култура03.05.2019
Вижте дома, който продава Сандра Бълок

Вилата й в Джорджия е на стойност от 6.5 милиона долара и сме готови да се преместим там веднага!

Проблемът с Game of Thrones
Дизайн и култура18.04.2019
Проблемът с Game of Thrones

Когато от хляба и зрелището остане само зрелището

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Някои от най-хубавите снимки без Photoshop (ГАЛЕРИЯ)
Акценти09.04.2019
Някои от най-хубавите снимки без Photoshop (ГАЛЕРИЯ)

И природата, и човекът са страхотни художници. А ако обединят сили, стават шедьоври