Дизайн и култура27.11.2017

Продава се: Голям германски замък

От 5 до 23 спални – можете дори да избирате съобразно стила и предпочитанията си.

Биляна Константинова
+6 снимкиПродава се: Голям германски замък

Не е нужно да сте с аристократично потекло, за да казвате "вкъщи" на замък с дебели стени, кула, безброй стаи с тежки врати, влажна изба с отбрани вина и живописен парк. Не е нужно и да сключите брак с аристократ. Можете да си го купите, защото, вярвате или не, замъци се продават. Четири в Германия например чакат своите нови собственици и всеки от тях има с какво да заплени.

"Рейнбург" в Кобленц

1

Разположен сред живописна природа на брега на р. Рейн, комплексът "Рейнбург" се простира на 5200 кв. м. Той има пет спални, пет бани и се продава за 6 384 000 евро. Някога замъкът е бил част от крепостта Клаузенбург, изградена между 1827 и 1833 г. През годините солидната вила е променяна и реорганизирана, за да отговори на изискванията на съответния историко-политически период. Че е внушителна, се вижда още от огромното преддверие, в което има огромна камина с рамка от червен пясъчник. Високи врати водят към впечатляваща всекидневна с обща площ 95 кв. м с прилежащи към нея кухня и трапезария. Таванът представлява обширно помещение, което може да бъде пригодено за различни цели – от зала за билярд до арт ателие. На приземния етаж има две помещения. По-голямото може спокойно да се превърне в домашна фитнес зала с всички необходими за целта уреди. Другото е организирано като малък апартамент и може да бъде използвано за офис или за настаняване на гости. В двора на замъка "Рейнбург" има басейн, езеро и кът за барбекю и цялата открита площ е изящно оформена с червен пясъчник.

"Хохенбока" в Бранденбург

2

"Шато Хохенбока" е комплекс от пет отделни сгради. Той има над 6-вековна история и е разположен в близост до езерния комплекс Лаузицер Зеенланд. Замъкът разполага с 21 огромни спални с баня към всяка от тях, 10 други по-малки бани, библиотека, обширна трапезария, собствен фитнес, огромна тераса. Стаите са пищно обзаведени с висококачествени мебели. "Хохенбока" се намира в центъра на живописен парк, който напомня повече на гора с вековни дървета с обща площ 7 хектара. Цената му може да бъде научена само при специална заявка.

"Зауертал" в Рейнланд-Пфалц

3

Част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, "Зауертал" е наистина огромен. Той е реновиран наскоро, има 23 спални, продава се за 2 900 000 евро и е разположен сред живописен парк с обща площ 10 хектара.

98

Замъкът е истинско въплъщение на някогашното великолепие. Има огромна централна зала, зали за семинари, вътрешен двор, изба със сводести тавани, кула със стая на върха й, параклис, средновековно помещение за игра на кегли, което е с историческа стойност и затова е поставено под специална закрила. Понастоящем замъкът се използва за специални събития – сватби, средновековни пазари, пускане на балони с горещ въздух, изложби и т.н. 

Готически замък от XIV век в Хесен

7

Този замък, който все още очаква да му бъде избрано най-подходящото име, се намира между Кобленц, Зийген и Франкфурт. Той има нужда от сериозна реставрация, което обяснява и ниската му цена – само 475 000 евро. Комплексът се състои от ниска част и кула с дебели 2,5 м стени. Някога той е бил собственост на рицар от Ордена на Светия гроб Господен. В ниската сграда е изградена отоплителна система, има баня, кухня, 6 стаи с интересна вътрешна архитектура и рицарска зала. Кулата е на три нива. Приземният етаж е висок 6,5 м и трябва да бъде реставриран. Първият етаж е напълно възстановен и има изящна камина. Той също е висок 6,5 м. Последният етаж е най-нисък – "само" 4 м. Градината на замъка е със средновековни сводове и обща площ 120 кв. м.   

9


Свързано

Забраненото е позволено в духа на времето
Дизайн и култура28.06.2018
Забраненото е позволено в духа на времето

Руският фотограф Сергей Борисов с първа самостоятелна изложба у нас в "Квадрат 500"

Евелин Цанева
Представете си
Дизайн и култура21.06.2018
Представете си

Всичко е възможно, стига вече да се e зародило в нечие въображение

Евелин Цанева
Жените могат да бъдат опасни
Дизайн и култура08.06.2018
Жените могат да бъдат опасни

Изцяло дамският римейк на „Бандата на Оушън” ще ви покаже защо

Евелин Цанева
Зеброви шарки срещу райе
Дизайн и култура15.06.2018
Зеброви шарки срещу райе

Роберто Кавали ни съветва да не се страхуваме да бъдем различни и дръзки дори в обзавеждането на дома си.

Биляна Константинова
5 истории за цветовни успехи
Дизайн и култура19.05.2018
5 истории за цветовни успехи

Не е грешка в заглавието.

Емоции в бронз
Дизайн и култура24.04.2018
Емоции в бронз

София, Виена и изкуство си дават среща в центъра на нашата столица

Андреа Пунчева
Ruinart – изкуството и шампанското
Дизайн и култура12.04.2018
Ruinart – изкуството и шампанското
Това е тя, Александрина Пендачанска
Дизайн и култура30.03.2018
Това е тя, Александрина Пендачанска

Оперната прима празнува 30 години на сцената с концерт-спектакъл на 2 април в зала 1 на НДК

Евелин Цанева
Рядка картина на Пикасо на световно турне
Дизайн и култура12.02.2018
Рядка картина на Пикасо на световно турне

Портретът е на една от най-известните музи на испанския гений – Мари-Терез Уолтър.

Биляна Константинова