Дизайн и култура04.05.2022

На открито с Minotti

Пролетта е тук, за да ни погали с нежни слънчеви лъчи и да ни подари нови свежи цветове

+8 снимкиНа открито с Minotti

С всеки градус, добавен към прогнозата за времето, през пролетните месеци, жаждата да прекарваме повече часове навън – на въздух, на слънце – се повишава пропорционално. Мечтаем за сутрешно кафе на терасата и за дълги прохладни вечери в градината, макар все още да не можем да пропуснем леката жилетка или одеяло. Красиво кресло, удобен стол, елегантна маса – усещането за уют и комфорт, типично за интериора, е възможно да бъде пренесено на открито благодарение на предложенията на колецията Outdoor 2021 Minotti.

Плавни, чисти форми и майсторска изработка е първото, което веднага прави впечатление в творенията на дизайнерите, координирани от Rodolfo Dordoni с Minotti Studio.

Колекцията мебели за открито на италианско-датското дизайнерско студио GamFratesi съчетава скандинавска естетика с качество Made in Italy. Отличителен белег на колекцията е алуминиевата рамка на основната конструкция. Към нея елегантно се добавят и останалите елементи - стоманени облегалки, покрити с тъкана корда, възглавници на седалката и облегалката, красиви и функционални аксесоари като дървена тава от махагон или естествен тик с канали за оттичане на вода. Възможностите за различни композиции са многобройни, което позволява лесно пренареждане и създаване на изцяло нови пространства.

С дизайн, вдъхновен от формата на гнездо, Lido Cord Outdoor, дело на дуото GamFratesi, е серия ниска мебел, състояща се от диван, фотьойл, табуретка за крака, малки кресла и маси за кафе. Формата сякаш те кани да се сгушиш и да почувстваш мигновено отпускане.

Рамката на облегалките веднага привлича погледа с оригиналния си дизайн. Изработена е от неръждаема стомана и е покрита с корда от рециклируем полипропилен.

Игра на обеми и кръгли форми наблюдаваме при креслото Torii Nest Outdoor от nendo. Дизайнът е вдъхновен от традиционната японска архитектура, а въртящата се седалка е истинска иновация при мебелите за открито от Minotti.

Специално внимание заслужават и масичките за кафе, които допълват и същевременно придават цялостния облик на пространството. Stony има естествена заоблена форма, вдъхновена от формата на речните камъни. Вътрешната ѝ рамка е покрита със смола, а отгоре - с каменен прах. Pilotis Outdoor пък представляват същински колони в две различни височини, изработени от боядисана с ефект Corten неръждаема стомана или с покритие Cobalt Blue.

Протяжният летен обяд или вечерното събиране с приятели се превръща в празник на масата Terrace. С плот от масивен тик и крака от лят алуминий с леко ретро усещане, тя представлява своеобразна архитектурна композиция.

И ако традиционно килимът се смята за част от интериора, то Jersey доказва, че във външна среда усещането за уют и топлина е напълно възможно. Изработен е от плитки, съединени с помощта на прежда с висока устойчивост. Използваният полипропилен изглежда естествен и е идеален за открито със своите отлични характеристики по отношение на стабилност и издръжливост.

Колекция Minotti Outdoor 2021 ни кара да се чувстваме в хармония със себе си и с околните. Цялото обзавеждане, допълващите елементи, текстил и цветове, точно като тези от колекциите за вътрешно пространство, са проектирани да създават приветлива атмосфера, способна да интерпретира множество различни вкусове и идеи за композиции.

 

Колекция Minotti Outdoor 2021 се предлага в Selamore.

 


Свързано

Да споделяме мисли, емоции, красота, храна и вино е винаги обогатяващо
Дизайн и култура01.12.2020
Да споделяме мисли, емоции, красота, храна и вино е винаги обогатяващо

Никой не може да го каже по-добре от един италианец

Анна Мария Попова
Ключът към успеха е във верните партньори
Акценти09.07.2020
Ключът към успеха е във верните партньори

BARNES International смело стъпва на българския пазар, а ние се срещаме с граф Гийом де Виллие, основен деятел за развитието на мрежата на BARNES в Централна и Източна Европа.

Емилия Колева Емилия Колева
Съвършенството носи номер 9
Акценти19.05.2020
Съвършенството носи номер 9

Някои от нас търсят изключителното, други – просто го постигат

София Павлова София Павлова
Лукс по време на пандемия?
Акценти27.03.2020
Лукс по време на пандемия?

Да, но в нов стил.

София Павлова София Павлова
Светът си е вкъщи
Акценти17.03.2020
Светът си е вкъщи

Култура у дома.

Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design
Акценти12.03.2020
Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design

Мястото с най-голямо разнообразие на качествени италиански мебели.

София Павлова София Павлова
Новите седем
Акценти02.03.2020
Новите седем

Най-масовият вот в историята на човечеството показва, че легендите не са това, което бяха... или как над 100 милиона души гласуват за Великата китайска стена.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Дом за милион
Акценти27.02.2020
Дом за милион

Холивудска класика или шпионска идилия.

София Павлова София Павлова
Най-важното място в дома ни
Акценти26.02.2020
Най-важното място в дома ни

Където можем да сме напълно сами*

Теодора Георгиева Теодора Георгиева