Дизайн и култура17.08.2018

Най-добрите плаващи хотели в света

От Франция до Танзания – това са петте най-подходящи места за подобно приключение.

Биляна Константинова Биляна Константинова
+4 снимкиНай-добрите плаващи хотели в света

Good Hotel, Лондон 

6

Good Hotel пристига в Лондон през 2016 г. Преди това в продължение на четири години приема гости в Амстердам. Първоначално той е построен, за да служи като център за настаняване на имигранти, а в момента изпълнява друг тип социална мисия – там работят и се обучават хора, които дълго време са били изключени от пазара на труда. Хотелът е закотвен на Royal Victoria Dock – най-голямото от трите пристанища в Източен Лондон. Той има 148 стаи с минималистичен дизайн (нормално, предвид предишното му предназначение), градина на покрива и кафене, както и обща дневна. Нощувката в него струва 120 паунда.    

Off Paris Seine, Париж

3

Първият плаващ хотел във Френската столица отваря врати през лятото на 2016 г. на левия бряг на Сена. Стаите са подредени на две нива, има бар с впечатляваща гледка към реката, басейн, в който плува надуваемата златиста патица, която се превърна в Instagram звезда. Мебелировката се отличава с елегантен минимализъм, монохромни десени и тъмно дърво. Нощувката струва 160 евро.

Курортът „Манта“, Танзания

1

Курортът „Манта“ на танзанийския остров Пемба предлага нощувка 4 м под водната повърхност. Стаята, до която се стига по специална стълба, е направена от стъкло, което ви дава възможност да се любувате на подводния свят непосредствено. Когато имате нужда от слънчева светлина, можете да се отпуснете и да си починете на една от двете палуби. Уникалното плаващо изживяване струва 1500 евро на вечер с пакет all inclusive.

Плаващите вили по река Куай, Тайланд

5

Вили всъщност е малко пресилена дума. По-скоро са стаи, построени върху салове, които напомнят традиционните за този район колиби. Те плават по река Куай в западната част на Тайланд. Мебелите са изцяло направени от местни занаятчии, няма електричество и вечер гостите получават керосинови лампи. През деня могат да почиват на обща тераса, да се усамотят на своя хамак или да поплуват в реката. С оглед на сигурността им, всяка вила разполага със спасителна жилетка. Нощувката струва 62 евро.   

King Pacific Lodge, Британска Колумбия, Канада

2

Отдалеч може и да изглежда на сушата, но King Pacific Lodge всъщност е плаващ хотел. Отворен е единствено през лятото и до него се стига само с хидроплан. Хотелът приема предимно рибари, а собствениците му организират специални въдичарски излети за гостите. Когато сезонът приключи, кепенците хлопват до следващата пролет. King Pacific Lodge впечатлява със своя уют, постигнат от комбинацията между дърво и камък. Петдневен пакет с включен излет струва 3 550 евро. 


Свързано

Вижте най-красивите паспорти по света
Дизайн и култура22.11.2018
Вижте най-красивите паспорти по света

Несъмнено най-красивият паспорт е този, чиито страници са запълнени от печати. Но ние не сме безразлични към дизайна и ви представяме 11-те най-добри

Йоана Иванова Йоана Иванова
Време е за подаръци
Дизайн и култура15.11.2018
Време е за подаръци

След малко повече от месец идват най-уютните и топли празници. Вижте някои от предложенията на PREMIUM Lifestyle за подаръци, които ще останат недокоснати от времето…буквално.

Йоана Иванова Йоана Иванова
Приказка с нещастен край
Дизайн и култура12.11.2018
Приказка с нещастен край

На 12-и ноември се навършват 89 години от рождението на филмовата звезда Грейс Кели

Йоана Иванова Йоана Иванова
Филмът е слаб, но това е без значение
Дизайн и култура09.11.2018
Филмът е слаб, но това е без значение

Повече за емоциите от филма за Меркюри, а не толкова за неговото съдържание

Йоана Иванова Йоана Иванова
На ъгъла на Бродуей и Гурко
Дизайн и култура24.10.2018
На ъгъла на Бродуей и Гурко

Американският режисьор Уест Хайлър пред PREMIUM Lifestyle за недостатъчния блясък на червения килим и удоволствието да обикаляш света по работа

Обясни ми го с часовник
Дизайн и култура05.11.2018
Обясни ми го с часовник

Само така не бяха преподавали дизайн

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Напазарувай си уют
Дизайн и култура15.10.2018
Напазарувай си уют

Надникнете в новия магазин на Bed Bath & Table в Sofia Ring Mall

Емилия Колева Емилия Колева
На Helvetica с любов
Дизайн и култура13.10.2018
На Helvetica с любов

Говори арт директорът, който не обича да го наричат така  

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Едит Пиаф: врабчето, което летеше с гласа си
Дизайн и култура10.10.2018
Едит Пиаф: врабчето, което летеше с гласа си

„Умирам от любов по петстотин пъти на вечер…“ - Едит Пиаф. Жената, която "за нищо не съжалява", губи на 10 октомври преди 55 години битката си с рака.

Йоана Иванова Йоана Иванова