Животът16.05.2023

20 години Орбико България

Една забележителна годишнина, която вдъхновява

+4 снимки20 години Орбико България

Ненадмината по емоции, планирана бляскаво и прецизно до последния детайл, 20-годишнината на „Орбико България“ в зала Sofia Event Center дълго ще се помни. За своите специални гости, партньори и приятели екипът на компанията предложи празнична програма, изпълнена с емоционални пожелания, великолепна музика, арт пърформанс и много изненади.

Началото
Събитието започна с вълшебните звуци на ,,100 каба гайди“, а церемонията откри г-н Чавдар Димитров – генерален мениджър на „Орбико България“. Той благодари на гостите и партньорите за подкрепата през годините и пожела на „Орбико“ да продължава да бъде лидер на пазара. Специален гост на събитието бе г-н Стипе Роглич – член на Надзорния съвет на „Орбико Груп“, който благодари на „Орбико България“ за приноса през годините, като водеща държава в групата и пожела на целия екип на компанията да продължава да се развива и да бъде иноватор, както досега.
Партньорите
След кратък, но омагьосващ спектакъл с танцьорите на Boryana Dance, на сцената да изкажат своите празнични поздравления бяха поканени едни от най-уважаваните и дългогодишни партньори на „Орбико България“.

Колегите с 20-годишен стаж в компанията
По време на събитието бяха излъчени две празнични видеа, които разкриваха емоционални спомени от кариерното развитие на двадесет служители на „Орбико България“, които също празнуваха своя двадесетгодишен юбилей, като част от компанията. Видеото завърши със специален поздрав от г-жа Иванка Иванова – оперативен директор, член на борда на директорите на „Орбико“ за България и Румъния.
Програмата продължи с вдъхновяващата реч на г-жа Александрина Маринова – CEOO FMCG на „Орбико Груп“, която екзалтира всички гости на събитието. След нейното представяне последва музикален спектакъл в компанията на една от любимите групи на България – Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, които се погрижиха за доброто настроение на всички гости.

В подкрепа на изкуството
Официалната програма завърши с благотворителен търг, който бе воден от Боян Тодоров – директор бизнес развитие на „Орбико България“ и Моника Тошева – PR мениджър на компанията. На него бяха продадени две картини, които студентките от катедра ,,Живопис“ в Националната художествена академия Ирина Иванова и Радостина Стоева нарисуваха по време на самата вечер. Темата, по която творяха, беше ,,Как виждате „Орбико България“ след 20 години“. Плановете са със събраната сума от благотворителния търг да бъдат закупени художествени материали за ателиетата по живопис на НХА. Благотворителната кауза е част от инициативата ,Orbico Supports Art, която подкрепя изкуството и културата.

Шоу с дронове

Кулминацията на вечерта беше зашеметяващото и незабравимо Drone Show, организирано по повод 20-годишния юбилей на компанията. Гостите следяха със затаен дъх движението и елегантния танц на 200 дрона в небето на София, в цветовете на компанията те последователно оформиха логото, както и надписа ,,20 ГОДИНИ ОРБИКО БЪЛГАРИЯ“.

,,Благодарим от сърце на всички наши скъпи гости, партньори и приятели, които ни уважиха и станаха част от нашия голям празник! Пожелаваме си да се видим отново след още 20 години.
Благодарим на Sofia Event Center (SEC) за гостоприемството и перфектната организация!“, споделят от екипа на „Орбико България“.

На въпросите на Premium Lifestyle отговаря Моника Тошева, PR Мениджър на Орбико България 

Колко е трудно да се планира една корпоративна 20-годишнина?
Да организираш такъв юбилей за компания като „Орбико“, която има над 1200 служители, преди всичко е огромна отговорност. От самото начало искахме да я отбележим подобаващо и да подготвим незабравимо и запомнящо се събитие. Една от основните ни ценности са хората, ето защо те бяха нашият най-голям стимул.
Какво включва процесът? И какъв е екипът?
Процесът зависи от това с колко време разполагаш за цялостната подготовка. В нашия случай имахме по-малко от два месеца, което е притеснителен срок за такова голямо събитие, но когато си зареден с огромно желание и те подкрепя страхотен екип, нещата се случват както трябва. Зад всеки успех стоят хора, които планират, обменят идеи и пристъпват към действие.
Колко време ви отне да създадете и реализирате цялостната концепция?
Нашият екип нямаше много време за губене. За по-малко от 2 седмици имахме изградена концепция за събитието. Избрахме датата и мястото, уточнихме бюджета. Правехме регулярни срещи, които ни държаха в постоянна комуникация. Целта ни беше да постигнем ,,уау-ефект”. И искрено се надявахме, че ще се получи.

Два месеца преди годишнината „Орбико България“ организира друго знаменателно събитие – премиера на автобиографичната книга на нашия собственик г-н Бранко Роглич на български език. Това беше вълшебна и емоционална среща, която накара всички гости да се запознаят с интригуващия живот на този велик човек. И се получи една магия.
Кои бяха акцентите на вечерта, посветена на 20 години „Орбико България“?

Лично аз смятам, че всеки детайл беше постигнат по най- добрия начин. Програмата беше богата и имахме повече от един акцент, защото я бяхме структурирали с официална част, речи, забавление за гостите и благотворителна инициатива. Всеки ентъртеймънт водеше към друг, спазвайки концепцията ни, като една прелюдия до самия край и до кулминацията на вечерта, която определено беше незабравимото и запомнящо се въздушно шоу с дронове.
Колко и кои бяха гостите на празненството?
На 20-годишнината ни бяхме поканили над 400 гости – собствениците на компанията, управителния съвет на групата, наши служители, уважавани партньори и приятели на компанията. Изключително сме щастливи, че всички те ни уважиха и бяха с нас.
С какво ги изненадахте, с какво ги обогатихте?
Надяваме се, че ги изненадахме с цялостната организация и че всеки един от тях се е почувствал специален. Организирахме това събитие със сърцата си и вярваме, че сме докоснали техните.
На какво най-много държите вие, в „Орбико България“, когато отбелязвате успехите от изминалите години?
Хората са нашата най-голяма ценност и затова се стремим да отбелязваме успехите си заедно, защото всеки един от тях е дал своя принос, за да върви компанията напред.
Какво предвиждате за следващите 20 години, които предстоят?
Ние вече си го пожелахме. Да бъдем заедно, все така успешни и да се видим на следващата годишнина – след 20 години.


Свързано

От изгрев до залез
Акценти11.07.2022
От изгрев до залез

Непрекъснатият цикъл на живота и красивите моменти в него.

Божена Панделиева
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти07.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 2

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти05.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 1

Ирена Комитова
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата
Акценти05.07.2022
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата

За филмите на екрана и в живота, успеха отвъд очевидното и...

Елена Николова Елена Николова
Игри на волята
Животът12.05.2022
Игри на волята

В света на спорта балансът е крехко понятие, а провалът и успехът винаги са на една ръка разстояние

Усещане за спокойствие след 30 секунди
Животът29.04.2022
Усещане за спокойствие след 30 секунди

Маслото с тематичното наименование Balance от Doterra

Антония Комитова
Семенцето на магията 
Акценти17.12.2021
Семенцето на магията 

Емилия Колева Емилия Колева
Замръзналото езеро
Акценти10.01.2022
Замръзналото езеро

Зимни емоции в Сейнт Мориц

Мартина Захариева
Феята на зъбките и нейният дом в София
Деца01.06.2021
Феята на зъбките и нейният дом в София