Животът27.05.2019

10 съвета за сватбения ви ден

Задължително закусете… и други практични насоки, които ще ви помогнат при организацията на празника

Биляна Константинова Биляна Константинова
+3 снимки10 съвета за сватбения ви ден

Вече имате дата и концепция за сватбеното си тържество. Време е за действие. Организацията отнема време и енергия, но не е непосилна задача, стига да знаете какво искате. Така ще помогнете и на сватбения агент, ако решите да оставите трудната част на него.

  1. Помнете, че решенията са ваши. Агентът, ако има такъв, не може да взима решения от ваше име. Вие имате финалната дума за всичко – от менюто до подаръците за гостите и украсата, както и дали някой от предложените ви елементи да отпадне. Ще ви предложат всичко, затова преценявайте разумно и практично и, не на последно място, съобразявайте се с бюджета.
  2. Започнете с ориентировъчен бюджет. Добре е предварително да определите приблизителна сума, която можете да похарчите, както и с колко бихте могли да я надвишите. „Колкото поеме“ не е добра стратегия, защото една сватба може да „поеме“ неочаквано много.
  3. По-малко е повече. Придържайте се към минимализма по отношение на т.нар. игри и ритуали. Повечето от тях са наистина нелепи, и вие, и гостите ви вече многократно сте ги гледали на други сватби.булка младоженец сватба
  4. Обърнете внимание на музиката. Сватба, на която никой не танцува, защото музиката не му допада, е много тъжна гледка. Познавате приятелите си, знаете какво ще им хареса, развихрете се! Нека бъде купонът на годината, а не просто отметнат ангажимент в календара.
  5. Планирането е равно на спокойствие. Когато подреждате сватбения ден, внимателно обмислете колко време ще ви е необходимо за всичко и си направете точен план по часове. Предвидете си достатъчно време за снимки и преценете заедно с фотографа кога да направите сватбената фотосесия.обувки булка младоженец сватба
  6. Мислете и за времето и удобството на своите гости. Не оставяйте прекалено голям интервал между ритуалната зала/църквата и ресторанта/празничната част, по възможност нека са на по-малко разстояние, за да улесните придвижването.
  7. Дрехите ви следват вас, не вие – тях. Дрескодът – вашият и на гостите – е логично да следва стила на цялото тържество. В този смисъл можете спокойно да си кажете „да“ в кубинки, тениска и черно кожено яке с болтове и капси, ако такава е концепцията. А можете и да комбинирате елементи от традиционната сватбена стилистика и вашия отличителен стил. Невъзможни съчетания няма. Едно от най-свежите, които съм виждала, са тревистозелени кецове, костюм и вратовръзка с възел Елдридж.вратовръзка възел младоженец сватба Булката носеше същите заедно с удобен, изчистен модел рокля. И двамата не спряха да танцуват, защото им беше безкрайно удобно. Ще прекарате в тези дрехи и обувки поне 6-7 изключително натоварени часа, добре е да ви е удобно и да не ви стиска, боли и т.н. никъде.
  8. Не експериментирайте с прическите. Това е съветът, доказал се болезнено в практиката, който важи както за булките, така и за младоженците. Като цяло заложете на сигурното – не е точният момент да се упражнявате в непроверена екстравагантност, защото резултатът, какъвто и да е той, ще бъде запечатан на много кадри. Фризьорът вероятно ще ви го каже, но в случай че пропусне – не се подстригвайте преди сватбата. Ако е необходимо, той ще се погрижи за това, преди да направи прическата.
  9. Задължително закусете и изпийте чаша вода. Очакват ви наситени със събития и емоции часове, трябва да имате енергия. Освен това е много вероятно това да е единствената храна, която ще сложите в стомаха си до първите глътки празнично шампанско.
  10. Повтаряйте след нас: това е празник, не събитие. Казват, че щастието е онзи кратък промеждутък от време, в който сме постигнали поставената цел и в главата ни все още не се е загнездила мисълта за следващата. Сватбата е един от тях, насладете му се до последната секунда и бъдете безкрайно щастливи!

Още за сватбения сезон: "Странната" нова тенденция

 

 

 

 


Свързано

За брака… с любов: какво правим след сватбата?
Животът31.05.2019
За брака… с любов: какво правим след сватбата?

Не го натоварвайте излишно с ограничения, които той не носи

Биляна Константинова Биляна Константинова
Дали природата не е най-доброто училище?
Акценти21.05.2019
Дали природата не е най-доброто училище?

За децата тя е увеселителен парк, отличен лек и среда за придобиване на нови познания

Марияна Гаврилова
Грозната истина за женското предприемачество
Животът21.05.2019
Грозната истина за женското предприемачество

Когато бях в детската градина, на въпроса „Какво искаш от Дядо Коледа?“ отговорих с „Пистолет“. Две седмици по-късно получих кукла и разбрах, че нещо в този свят не е наред

Кристин Кръстева Кристин Кръстева
“Странната” нова сватбена тенденция
Животът17.05.2019
“Странната” нова сватбена тенденция

Все повече младоженци се осмеляват… да  бъдат себе си. Това значи малко гости и лични преживявания  

Биляна Константинова Биляна Константинова
По-хубаво от това да си на 20 е… да си на 30
Акценти09.05.2019
По-хубаво от това да си на 20 е… да си на 30

Няколко ценни урока, които идват с времето

Другият футбол: три отбора в името на Карл Маркс
Животът28.04.2019
Другият футбол: три отбора в името на Карл Маркс

Анализирай това: как идеите за класовата борба преначертават футболното игрище - съвсем буквално!

Методи Шуманов
Другият футбол: блатен футбол
Животът27.04.2019
Другият футбол: блатен футбол

Играй мръсно! - това е мотото на спорта, вдъхновен от финландската армия

Методи Шуманов
Другият футбол: Калчо сторико
Животът25.04.2019
Другият футбол: Калчо сторико

Спортът е гордостта на Флоренция и представлява смесица между футбол, ръгби и бойни изкуства

Методи Шуманов
Някои от най-хубавите снимки без Photoshop (ГАЛЕРИЯ)
Акценти09.04.2019
Някои от най-хубавите снимки без Photoshop (ГАЛЕРИЯ)

И природата, и човекът са страхотни художници. А ако обединят сили, стават шедьоври