Акценти02.02.2020

Закуска с кисело мляко и чиа “Неаполитано”

Поредица с вкусни идеи.

Андреа Маронян
+4 снимкиЗакуска с кисело мляко и чиа “Неаполитано”

Рукатка е една поизчезнала вече дума, за едно поизчезнало вече гърненце. Така се е наричал традиционният български глинен съд за подквасване на кисело мляко. 

Новата мандра в Драгана, чиито продукти ще носят търговската марка “Рукатка”, обещава да произведе продукт, който максимално да се приближи до традиционното и полезно за здравето кисело мляко, с което България се прослави по света. В изделията се влагат най-чисто краве мляко, произведено според всички изисквания за био-сертифициране и експертно подбрани закваски от най-добрите лаборатории.

 

Порции: 1 (400 г)

Photo credit: Андреа Маронян

Съставки:

300 г кисело мляко "Рукатка"

1 1/2 с.л. чиа

1/2 ч.л. какао на прах

2 с.л. пюре от ягоди (3-4 ягоди се намачкват с вилица или пасатор)

1/2 ч.л. ванилов екстракт

Photo credit: Андреа Маронян

Инструменти: 3 малки купички, 3 лъжици за смесване, 1 винена чаша или чаша за уиски

Photo credit: Андреа Маронян

Начин на приготвяне:

Смесете киселото мляко с чиа в една купа (ако харесвате киселото мляко да е сладко, добавете мед или захар на вкус към тази смес).

Разделете сместа по равно в 3 малки купички. В едната добавете какаото, в другата – пюрето от ягоди, и в третата – ваниловия екстракт и разбъркайте.

В чаша за вино или уиски сложете получената смес от какаото, след това сместа от ванилята и накрая прибавете ягодовата смес.

Вашата многоцветна закуска е готова! Може да декорирате с малко настърган шоколад, след което е готово за консумиране.

 

Съхранение: Може да се съхранява до 4 дни в хладилника, покрито с фолио.

 

Вижте още:

Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - цедено мляко с печена тиква

Рецепта за трюфели със сирене, кашкавал и извара

Катък с босилек, лимон и рикота






Свързано

Преди големия взрив
Акценти16.02.2020
Преди големия взрив

Как изглежда славата без интернет, без лайкове, без профили и социални мрежи? Възможна и напълно реална. И със също толкова висока цена, колкото и днес...

Мария Станчева
Любов
Акценти14.02.2020
Любов

3 филма за 14 февруари.

Петя Бангьозова
Hispano Suiza отива в Женева с Carmen Boulogne
Акценти15.02.2020
Hispano Suiza отива в Женева с Carmen Boulogne

Испанците ще представят нова версия на своето електрическо хипер возило.

Биляна Константинова Биляна Константинова
19 основни стила в интериорния дизайн - част III
Акценти13.02.2020
19 основни стила в интериорния дизайн - част III

Как се казва уютът във вашия дом?

Наталия Иванова
19 основни стила в интериорния дизайн - част II
Акценти10.02.2020
19 основни стила в интериорния дизайн - част II

Как се казва уютът във вашия дом?

19 основни стила в интериорния дизайн - част I
Акценти08.02.2020
19 основни стила в интериорния дизайн - част I

Как се казва уютът във вашия дом?

Наталия Иванова
2020 година обвита в аромати
Акценти07.02.2020
2020 година обвита в аромати

„Парфюмът е изкуството, което кара спомена да говори“ Франсис Куркджиян

София Павлова София Павлова
Магазини Selamore – мебели с история
Акценти06.02.2020
Магазини Selamore – мебели с история

Мястото с най-голямо разнообразие на качествени италиански мебели.

София Павлова София Павлова
На сафари със SkySafari
Акценти04.02.2020
На сафари със SkySafari

Не пилеете излишно време в пътуване, а се наслаждавате в пълнота на африканското приключение.

Биляна Константинова Биляна Константинова