Акценти07.12.2019

Япония – екзотика през зимата

Навън вече е мразовито - небето е сиво и мрачно и приканва всички ни да стоим на топло с чаша червено вино в ръка. За тези, които винаги са готови за пътешествия, независимо от времето навън обаче имаме една дума: Япония.

София Павлова София Павлова
+10 снимкиЯпония – екзотика през зимата

Вярно е, че страната на изгряващото слънце е популярна дестинация преди всичко през пролетта и лятото, но ние ви предлагаме 8 прекрасни дейности, в които може да се впуснете и през зимната си отпуска.

Photo credit: genie037

Усетете духа на зимата на някой от местните фестивали

В Япония някои от най-интересните фестивали се провеждат именно през по-студените месеци. Годишният зимен фестивал „Сапоро“ в град със същото име (Sapporo Snow Festival) протича цяла седмица през месец февруари и е едно от най-мащабните и интересни събития в Япония. „Сапаро“ озарява целия град с празнични светлини, разкрива приказни витрини и красиви ледени скулптури, чиито брой обикновено е над 300 - истинска зимна приказка, която може да видите от площадката на телевизионната кула в града.

 

Потопете се в онсен

Представете си следната картина – навън вали сняг, а вие се намирате в гореща, минерална вода под открито небе. Това е съвсем възможно в Япония, тъй като страната е позната с многобройните си горещи извори. Наречени още „онсен“, термалните извори са най-разпространените зимни атракции, а ако желаете напълно автентично преживяване, съветваме ви да посетите Хаконе – живописна област, известна с природните си красоти и гледките към планината Фуджи.

Photo credit: Flo Maderebner

Покарайте ски

Ако сте толкова запалени скиори, че ски пистите на Европа вече са ви доскучали, склоновете на Япония  ще внесат разнообразие в зимната ви програма. Една от най-популярните дестинации е Нисеко – ски курорт в областта Хокайдо.

 

Зимен моден шопинг

Токио е една от световните модни столици и е всеизвестен факт, че в страната могат да бъдат открити съкровища, които няма как да бъдат намерени никъде другаде по света. Особено характерно за края на годината са така наречените „фукубукуро“ (fukubukuro) – торби на щастието и късмета. Те представляват чанти, пълни с изненади, които можем да получим на половин цена и чието съдържание остава загадка за нас до последния момент – азиатската алтернатива на всеизвестния коледен чорап.

Photo credit: Jordy Meow

Неповторимите зимни светлини

Градовете на Япония оживяват по приказен начин през студения сезон, а светлините на район Ропонги са се превърнали в символ на зимно Токио. Едно от най-известните места, където можете да си доставите визуална радост, са емблематичните японски светлини в Ширакава гоу – малко традиционно селище, част от списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство.

Photo credit: julienlstark

Джигокудани – паркът на снежните маймуни

Какво по-екзотично от къпещи се снежни макаци в парка Джигокудани? Напълно разбираме снежните маймуни – те, също като нас, обожават термалните извори и с видимо удоволствие прекарват дните си в тях.

Photo credit: Priscilla Du Preez

Преживейте Фуджи-Кю Хайленд

Трябва ли времето да е топло, за да отидем на увеселителен парк? Фуджи-Кю Хайленд е доказателството, че това не е нужно. Атракционният парк се намира в подножието на планината Фуджи и разполага с едни от най-екстремните и вълнуващи скоростни влакчета в световен мащаб. Като бонус за зимната авантюра се явяват приказните гледки на заснежените върхове на Фуджи.         

Photo credit: DUKE NG

Вкусете традиционна Япония с горещо саке

Няма по-подходящо време за чаша сгряващо саке от посещението ни в Япония през зимата, още повече че това е и официалният сезон за варенето на традиционната оризова напитка и се явява чудесен завършек на всеки мразовит ден.

 

Вижте още:

Азия - висока скорост за бавен живот

Япония, страна на контрастите

Най-добрите готвачи в света и техните емблематични ястия - част III

 


Свързано

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти07.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 2

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти05.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 1

Ирена Комитова
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата
Акценти05.07.2022
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата

За филмите на екрана и в живота, успеха отвъд очевидното и...

Елена Николова Елена Николова
Watches & Wonders
Акценти05.05.2022
Watches & Wonders

Чудесата на часовникарското изкуство за 2022

Емилия Колева Емилия Колева
Тиери Мюглер извън въображението
Акценти27.04.2022
Тиери Мюглер извън въображението

Ексцентричен, различен и изключително креативен, френският гений на модата трансформира жените в богини чрез пищни и възбуждащи въображението тоалети

Семенцето на магията 
Акценти17.12.2021
Семенцето на магията 

Емилия Колева Емилия Колева
The future in motion
Акценти07.12.2021
The future in motion

A New Momentum for Human Mobility

Ирена Комитова
Въпрос на стил: Dieci
Акценти16.03.2022
Въпрос на стил: Dieci

Kъдето идваш като гост, а си тръгваш като приятел  

Ирена Комитова
Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Божена Панделиева