Акценти23.12.2020

Почит към традицията: модел 911 Targa 4S Heritage Design

Porsche представя 911 Targa 4S Heritage Design като първия от четири колекционерски модела от стратегията Heritage Design

+18 снимкиПочит към традицията: модел 911 Targa 4S Heritage Design

Свръхмодерен автомобил с елементи на дизайна от 50-те и началото на 60-те години. Исторически детайли на екстериорния и интериорния дизайн, интерпретирани по нов начин и съчетани с последните технологии в специален модел от Porsche Exclusive Manufaktur - това е Porsche 911 Targa 4S Heritage Design. Моделът е ограничен до 992 броя в съответствие с вътрешната номерация на моделната серия. Заедно с представянето на специалния автомобил, избрани елементи на интериора ще бъдат налични като част от пакета Heritage Design за всички настоящи модели 911. Porsche Design създаде и висококачествен хронограф, също лимитирано издание, ексклузивно за всеки, закупил колекционерския модел.

„Ние извикваме спомени за 50-те, 60-те, 70-те и 80-те години у клиентите и феновете на моделите Heritage Design. Никоя марка не може да пренесе тези елементи в наши дни толкова добре, колкото Porsche. По този начин изпълняваме желанията на клиентите си“, казва Оливър Блуме, председател на Изпълнителния борд на Porsche AG.

Ексклузивната боя в цвят Cherry Metallic и четири други налични екстериорни цвята заедно със златни лога създават автентичен вид в стила на 50-те. Екстериорът на модел 911 Targa 4S Heritage Design включва висококачествена бяла декорация с автентичен дизайн. Копиевидните графични елементи от моторните спортове на предните калници са особено впечатляващи. Друг акцент е надписът Porsche Heritage на решетката на задния капак на двигателя с дизайн, напомнящ за емблемата на Porsche 356, която в миналото се е давала при достигане на километраж от 100 000 км. Историческото релефно лого на Porsche от 1963 г. ще откриете на предния капак, волана, тасовете на джантите и ключа на автомобила и щампована на подглавниците и калъфа на ключа.

Интериорът също отдава почит на историята: салонът съчетава кожа в цвят Bordeaux Red с Club Leather „OLEA“ в цвят Atacama Beige или черна кожа с Club Leather „OLEA“ в цвят Atacama Beige. Употребата на рипсено кадифе за седалките и облицовката на вратите ознаменува завръщането на материал, използван още при Porsche 356, който съживява духа на времето и модата от 50-те години. Оборотомерът и хронометърът с класически външен вид със зелена подсветка подчертават емоционалната природа на концептуалния модел по същия начин както перфорираната облицовка на тавана от микрофибърен плат и широкоизползваната кожена облицовка от Exclusive Manufaktur. Метална емблема на панела на арматурното табло изобразява поредния номер на автомобила от лимитираната серия.

Първият модел Heritage Design е базиран на новия 911 Targa от поколението 992 и е оборудван с последните технологии за шасито, системите в помощ на водача и информационно-развлекателната система. Задвижва се от двигател с 331 kW (450 к.с.) с двоен турбокомпресор. В съчетание с 8-степенната трансмисия с двоен съединител, високотехнологичният боксерен двигател може да достигне максимална скорост от над 304 км/ч и ускорява 911 Targa (с Launch Control) от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3,6 секунди.

911 Targa 4S Heritage Design е автомобил за ценители – за онези, които потръпват при гледката на изящни линии, излъчване на класа и елегантност, забележително внимание към всеки елемент за създаването на автомобил с характер и специфично присъствие. Моделът е временно изложен в шоурума на Orchid Sport Cars в София и съветваме всеки с вкус към автентичната красота да отиде, за да го види лично - усещането е несравнимо.


Свързано

Ключът към успеха е във верните партньори
Акценти09.07.2020
Ключът към успеха е във верните партньори

BARNES International смело стъпва на българския пазар, а ние се срещаме с граф Гийом де Виллие, основен деятел за развитието на мрежата на BARNES в Централна и Източна Европа.

Емилия Колева Емилия Колева
Празнуваме живота
Акценти08.07.2020
Празнуваме живота

Chic & Cozy – Born to Be Alive

София Павлова София Павлова
Съвършенството носи номер 9
Акценти19.05.2020
Съвършенството носи номер 9

Някои от нас търсят изключителното, други – просто го постигат

София Павлова София Павлова
Лукс по време на пандемия?
Акценти27.03.2020
Лукс по време на пандемия?

Да, но в нов стил.

София Павлова София Павлова
Светът си е вкъщи
Акценти17.03.2020
Светът си е вкъщи

Култура у дома.

Укротяване на голямото синьо
Акценти16.03.2020
Укротяване на голямото синьо

Hacker-Craft – безпогрешен усет към детайла

София Павлова София Павлова
Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design
Акценти12.03.2020
Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design

Мястото с най-голямо разнообразие на качествени италиански мебели.

София Павлова София Павлова
При индианците ембера - машината на времето
Акценти09.03.2020
При индианците ембера - машината на времето

От Панамския канал до племето разстоянието е по-малко от час и... повече от осем века.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Timeout
Акценти10.03.2020
Timeout

Каква е стойността на една секунда? Попитайте шампионите.

Цветан Баяслиев Цветан Баяслиев