Акценти28.02.2020

Опитомяваме светлината с La Prairie

Озарени от нова светлина, очите са изключителни с White Caviar Eye Extraordinaire

София Павлова София Павлова
+4 снимкиОпитомяваме светлината с La Prairie

Швейцарска прецизност, съчетана с научни иновации и безценни съставки. Разбира се става въпрос за La Prairie и най-новия им продукт от серията White Caviar – White Caviar Eye Extraordinaire. Творение, което озарява специфичната архитектура на окото: зона на извивки и ъгли, създаваща контрасти и сенки. Формата и нейното влияние върху това как светлината взаимодейства с повърхността на лицето – и по-специално изящната извивка на веждите, контура на клепача, мистерията на миглите – е определящият елемент за излъчването на окото. Новият продукт от серията White Caviar е създаден, за да даде отговор на трите аспекта – цвят, отражение, форма.

Цвят

Цветовият спектър на кожата е съставен от естествени пигменти, свързани с различните слоеве на кожата. Тези пигменти поглъщат светлината, което води до намаляване интензитета на отразената от кожата светлина. С възрастта количеството на тези пигменти се увеличава, намалявайки естествената сияйност на тена, което пък води до кожа, която изглежда по-стара, отколкото е всъщност. Тези нарушения в цвета са особено забележими в областта на очите, където кожата е по-тънка.

Отражение

Светлината се отразява идеално от гладка повърхност. С течение на времето текстурата на кожата става неравна и се появяват линии. Успоредно с това колагеновата мрежа губи плътност и структура. Възможността на кожата да отразява светлина е нарушена, а естествената сияйност – замъглена.

Форма

С времето зоната на очите губи своята стегнатост и плътност, в резултат на което кожата под очите е по-слаба и тънка, както и във вътрешния ъгъл и в слепоочията. В съчетание с торбичките под очите и подпухналостта, това води до по-слабо изразен контур на очите, което довежда до видими сенки и намалена сияйност.

White Caviar Eye Extraordinaire е обогатен с озаряващата молекула лумидоз – най-мощният инхибитор на тирозиназа, ензимът, отговорен за образуването на меланин. Формулата интензивно се насочва към сивите, кафяви, жълти, червени и виолетови хроматични смущения, които могат да притъпят естествената сияйност на кожата. Обогатена със златен хайвер, неповторимата формула не само води до революционни досега резултати за намаляване на хроматичните смущения, но увеличава отразяването на светлината чрез изглаждане и уплътняване. Озарени от нова светлина, очите са изключителни.

Както добре знаем, опаковката е също толкова важна, колкото нейното съдържание. Изчистените линии и перленият цилиндричен буркан на White Caviar Eye Extraordinaire е подчертан от блестящ изваян пръстен, който напомня за хайверените перли на колекцията. Капачката се отваря като кутия за бижута, разкриваща вградено огледало, а с натискане на обърнатия бутон се активира иновативна безвъздушна помпа – предназначена да запази озаряващите свойства на лумидоз, освобождавайки точната доза крем. Продуктът е допълнен с керамична перла за нежен масаж, която успокоява кожата и намалява подпухването в околоочната област. Действието на перлата чрез търкаляне увеличава лимфния дренаж и стимулира микроциркулацията на кръвта.

White Caviar ритуал за съвършена кожа

Сутрин и вечер почистете старателно лицето. Нанесете на цялото лице, шия и деколте White Caviar Illuminating Pearl Infusion серум. Внимателно нанесете с потупване в околоочната зона White Caviar Eye Extraordinaire с жест на притискане и леко завъртащо повдигане. Започнете под окото във вътрешния ъгъл и се придвижете към слепоочията и обратно по протежението на веждите към вътрешния ъгъл. Продължете с масаж в областта на очите с керамичната перла. Завършете ритуала, като поставите една доза от White Caviar Crème Extraordinaire и го разнесете внимателно върху цялото лице като избягвате околоочната зона. За оптимална защита срещу вредния UV ефект от стареене, нанесете Cellular Swiss UV Veil SPF 50 сутрин.

От своето скъпоценно ново творение, White Caviar Eye Extraordinaire, до непрестанния стремеж на La Prairie за достигане на върхови постижения в света на козметиката, новото десетилетие изглежда някак… озарено.

 

Вижте още:

Очите са на фокус

Усъвършенстван шедьовър

Светлината в мен


Свързано

The future in motion
Акценти07.12.2021
The future in motion

A New Momentum for Human Mobility

Ирена Комитова
Въпрос на стил: Dieci
Акценти16.03.2022
Въпрос на стил: Dieci

Kъдето идваш като гост, а си тръгваш като приятел  

Ирена Комитова
Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Божена Панделиева
Замръзналото езеро
Акценти10.01.2022
Замръзналото езеро

Зимни емоции в Сейнт Мориц

Мартина Захариева
Как да живеем елегантно според Графиня Мари Дьо Тили
Акценти15.03.2022
Как да живеем елегантно според Графиня Мари Дьо Тили

Антонина Стоянова, Богдана Карадочева и Нели Беширова създадоха средище за изискани познания.  

Почит към традицията: модел 911 Targa 4S Heritage Design
Акценти23.12.2020
Почит към традицията: модел 911 Targa 4S Heritage Design
Дръзка, луксозна и етична парфюмерия от Maison de Parfums
Акценти09.12.2020
Дръзка, луксозна и етична парфюмерия от Maison de Parfums

Страст към съвършенство от 1860 г. с Chopard.

Свят отвъд границите
Акценти11.11.2020
Свят отвъд границите

PHILIPP PLEIN NO LIMIT$

София Павлова София Павлова
IWC Schaffhausen и Том Брейди: 4 минути, които ще искате да си подарите
Акценти10.07.2020
IWC Schaffhausen и Том Брейди: 4 минути, които ще искате да си подарите

Born of a Dream: A boy from San Mateo е късометражен филм за мечтите и правилния тайминг

София Павлова София Павлова