Акценти28.02.2020

Опитомяваме светлината с La Prairie

Озарени от нова светлина, очите са изключителни с White Caviar Eye Extraordinaire

София Павлова София Павлова
+4 снимкиОпитомяваме светлината с La Prairie

Швейцарска прецизност, съчетана с научни иновации и безценни съставки. Разбира се става въпрос за La Prairie и най-новия им продукт от серията White Caviar – White Caviar Eye Extraordinaire. Творение, което озарява специфичната архитектура на окото: зона на извивки и ъгли, създаваща контрасти и сенки. Формата и нейното влияние върху това как светлината взаимодейства с повърхността на лицето – и по-специално изящната извивка на веждите, контура на клепача, мистерията на миглите – е определящият елемент за излъчването на окото. Новият продукт от серията White Caviar е създаден, за да даде отговор на трите аспекта – цвят, отражение, форма.

Цвят

Цветовият спектър на кожата е съставен от естествени пигменти, свързани с различните слоеве на кожата. Тези пигменти поглъщат светлината, което води до намаляване интензитета на отразената от кожата светлина. С възрастта количеството на тези пигменти се увеличава, намалявайки естествената сияйност на тена, което пък води до кожа, която изглежда по-стара, отколкото е всъщност. Тези нарушения в цвета са особено забележими в областта на очите, където кожата е по-тънка.

Отражение

Светлината се отразява идеално от гладка повърхност. С течение на времето текстурата на кожата става неравна и се появяват линии. Успоредно с това колагеновата мрежа губи плътност и структура. Възможността на кожата да отразява светлина е нарушена, а естествената сияйност – замъглена.

Форма

С времето зоната на очите губи своята стегнатост и плътност, в резултат на което кожата под очите е по-слаба и тънка, както и във вътрешния ъгъл и в слепоочията. В съчетание с торбичките под очите и подпухналостта, това води до по-слабо изразен контур на очите, което довежда до видими сенки и намалена сияйност.

White Caviar Eye Extraordinaire е обогатен с озаряващата молекула лумидоз – най-мощният инхибитор на тирозиназа, ензимът, отговорен за образуването на меланин. Формулата интензивно се насочва към сивите, кафяви, жълти, червени и виолетови хроматични смущения, които могат да притъпят естествената сияйност на кожата. Обогатена със златен хайвер, неповторимата формула не само води до революционни досега резултати за намаляване на хроматичните смущения, но увеличава отразяването на светлината чрез изглаждане и уплътняване. Озарени от нова светлина, очите са изключителни.

Както добре знаем, опаковката е също толкова важна, колкото нейното съдържание. Изчистените линии и перленият цилиндричен буркан на White Caviar Eye Extraordinaire е подчертан от блестящ изваян пръстен, който напомня за хайверените перли на колекцията. Капачката се отваря като кутия за бижута, разкриваща вградено огледало, а с натискане на обърнатия бутон се активира иновативна безвъздушна помпа – предназначена да запази озаряващите свойства на лумидоз, освобождавайки точната доза крем. Продуктът е допълнен с керамична перла за нежен масаж, която успокоява кожата и намалява подпухването в околоочната област. Действието на перлата чрез търкаляне увеличава лимфния дренаж и стимулира микроциркулацията на кръвта.

White Caviar ритуал за съвършена кожа

Сутрин и вечер почистете старателно лицето. Нанесете на цялото лице, шия и деколте White Caviar Illuminating Pearl Infusion серум. Внимателно нанесете с потупване в околоочната зона White Caviar Eye Extraordinaire с жест на притискане и леко завъртащо повдигане. Започнете под окото във вътрешния ъгъл и се придвижете към слепоочията и обратно по протежението на веждите към вътрешния ъгъл. Продължете с масаж в областта на очите с керамичната перла. Завършете ритуала, като поставите една доза от White Caviar Crème Extraordinaire и го разнесете внимателно върху цялото лице като избягвате околоочната зона. За оптимална защита срещу вредния UV ефект от стареене, нанесете Cellular Swiss UV Veil SPF 50 сутрин.

От своето скъпоценно ново творение, White Caviar Eye Extraordinaire, до непрестанния стремеж на La Prairie за достигане на върхови постижения в света на козметиката, новото десетилетие изглежда някак… озарено.

 

Вижте още:

Очите са на фокус

Усъвършенстван шедьовър

Светлината в мен


Свързано

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти07.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 2

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти05.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 1

Ирена Комитова
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата
Акценти05.07.2022
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата

За филмите на екрана и в живота, успеха отвъд очевидното и...

Елена Николова Елена Николова
Watches & Wonders
Акценти05.05.2022
Watches & Wonders

Чудесата на часовникарското изкуство за 2022

Емилия Колева Емилия Колева
Тиери Мюглер извън въображението
Акценти27.04.2022
Тиери Мюглер извън въображението

Ексцентричен, различен и изключително креативен, френският гений на модата трансформира жените в богини чрез пищни и възбуждащи въображението тоалети

Семенцето на магията 
Акценти17.12.2021
Семенцето на магията 

Емилия Колева Емилия Колева
The future in motion
Акценти07.12.2021
The future in motion

A New Momentum for Human Mobility

Ирена Комитова
Въпрос на стил: Dieci
Акценти16.03.2022
Въпрос на стил: Dieci

Kъдето идваш като гост, а си тръгваш като приятел  

Ирена Комитова
Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Божена Панделиева