Акценти28.02.2020

Опитомяваме светлината с La Prairie

Озарени от нова светлина, очите са изключителни с White Caviar Eye Extraordinaire

София Павлова София Павлова
+4 снимкиОпитомяваме светлината с La Prairie

Швейцарска прецизност, съчетана с научни иновации и безценни съставки. Разбира се става въпрос за La Prairie и най-новия им продукт от серията White Caviar – White Caviar Eye Extraordinaire. Творение, което озарява специфичната архитектура на окото: зона на извивки и ъгли, създаваща контрасти и сенки. Формата и нейното влияние върху това как светлината взаимодейства с повърхността на лицето – и по-специално изящната извивка на веждите, контура на клепача, мистерията на миглите – е определящият елемент за излъчването на окото. Новият продукт от серията White Caviar е създаден, за да даде отговор на трите аспекта – цвят, отражение, форма.

Цвят

Цветовият спектър на кожата е съставен от естествени пигменти, свързани с различните слоеве на кожата. Тези пигменти поглъщат светлината, което води до намаляване интензитета на отразената от кожата светлина. С възрастта количеството на тези пигменти се увеличава, намалявайки естествената сияйност на тена, което пък води до кожа, която изглежда по-стара, отколкото е всъщност. Тези нарушения в цвета са особено забележими в областта на очите, където кожата е по-тънка.

Отражение

Светлината се отразява идеално от гладка повърхност. С течение на времето текстурата на кожата става неравна и се появяват линии. Успоредно с това колагеновата мрежа губи плътност и структура. Възможността на кожата да отразява светлина е нарушена, а естествената сияйност – замъглена.

Форма

С времето зоната на очите губи своята стегнатост и плътност, в резултат на което кожата под очите е по-слаба и тънка, както и във вътрешния ъгъл и в слепоочията. В съчетание с торбичките под очите и подпухналостта, това води до по-слабо изразен контур на очите, което довежда до видими сенки и намалена сияйност.

White Caviar Eye Extraordinaire е обогатен с озаряващата молекула лумидоз – най-мощният инхибитор на тирозиназа, ензимът, отговорен за образуването на меланин. Формулата интензивно се насочва към сивите, кафяви, жълти, червени и виолетови хроматични смущения, които могат да притъпят естествената сияйност на кожата. Обогатена със златен хайвер, неповторимата формула не само води до революционни досега резултати за намаляване на хроматичните смущения, но увеличава отразяването на светлината чрез изглаждане и уплътняване. Озарени от нова светлина, очите са изключителни.

Както добре знаем, опаковката е също толкова важна, колкото нейното съдържание. Изчистените линии и перленият цилиндричен буркан на White Caviar Eye Extraordinaire е подчертан от блестящ изваян пръстен, който напомня за хайверените перли на колекцията. Капачката се отваря като кутия за бижута, разкриваща вградено огледало, а с натискане на обърнатия бутон се активира иновативна безвъздушна помпа – предназначена да запази озаряващите свойства на лумидоз, освобождавайки точната доза крем. Продуктът е допълнен с керамична перла за нежен масаж, която успокоява кожата и намалява подпухването в околоочната област. Действието на перлата чрез търкаляне увеличава лимфния дренаж и стимулира микроциркулацията на кръвта.

White Caviar ритуал за съвършена кожа

Сутрин и вечер почистете старателно лицето. Нанесете на цялото лице, шия и деколте White Caviar Illuminating Pearl Infusion серум. Внимателно нанесете с потупване в околоочната зона White Caviar Eye Extraordinaire с жест на притискане и леко завъртащо повдигане. Започнете под окото във вътрешния ъгъл и се придвижете към слепоочията и обратно по протежението на веждите към вътрешния ъгъл. Продължете с масаж в областта на очите с керамичната перла. Завършете ритуала, като поставите една доза от White Caviar Crème Extraordinaire и го разнесете внимателно върху цялото лице като избягвате околоочната зона. За оптимална защита срещу вредния UV ефект от стареене, нанесете Cellular Swiss UV Veil SPF 50 сутрин.

От своето скъпоценно ново творение, White Caviar Eye Extraordinaire, до непрестанния стремеж на La Prairie за достигане на върхови постижения в света на козметиката, новото десетилетие изглежда някак… озарено.

 

Вижте още:

Очите са на фокус

Усъвършенстван шедьовър

Светлината в мен


Свързано

Укротяване на голямото синьо
Акценти16.03.2020
Укротяване на голямото синьо

Hacker-Craft – безпогрешен усет към детайла

София Павлова София Павлова
Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design
Акценти12.03.2020
Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design

Мястото с най-голямо разнообразие на качествени италиански мебели.

София Павлова София Павлова
При индианците ембера - машината на времето
Акценти09.03.2020
При индианците ембера - машината на времето

От Панамския канал до племето разстоянието е по-малко от час и... повече от осем века.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Timeout
Акценти10.03.2020
Timeout

Каква е стойността на една секунда? Попитайте шампионите.

Цветан Баяслиев Цветан Баяслиев
Натали - иконата!
Акценти07.03.2020
Натали - иконата!

За сакралната архитектура на тялото, дишането и всичко останало. Защото жената не е пол, а титла.

Злато в небето
Акценти06.03.2020
Злато в небето

Десет вълшебни гледки към залеза.

София Павлова София Павлова
Новите седем
Акценти02.03.2020
Новите седем

Най-масовият вот в историята на човечеството показва, че легендите не са това, което бяха... или как над 100 милиона души гласуват за Великата китайска стена.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Ефектът Опра
Акценти01.03.2020
Ефектът Опра

Да бъдеш Опра Уинфри означава да направиш невъзможносто възможно. Не просто да извоюваш промяната, а да бъдеш тази промяна.

Мария Станчева
Непосилната красота на Австралия
Акценти29.02.2020
Непосилната красота на Австралия

Едно място, след което обичаш още повече живота си.

Даниела Савова