Акценти01.08.2019

Каква чанта да изберем за офиса?

Най-подходящите модели за работещи дами и господа.

Сузана Бойчева Сузана Бойчева
+6 снимкиКаква чанта да изберем за офиса?

Модата при чантите наподобява тази при дрехите – разнообразието на модели и разцветки ангажира вниманието ни, с което избора на подходящ аксесоар става все по-труден. От тази все по-често срещана тенденция не могат да избягат и офисните чанти.

Как да изберем най-подходящия модел за офиса?

Сузана Бойчева от Advance Style Advice ни е подготвила кратко ръководство.

 

Какво трябва да съобразим при избора?

Цвят

Най-подходящата гама за работния процес несъмнено е тъмната. Цветове като черно, кафяво и тъмно синьо са изключително благоприятни за обстановката, тъй като ни придават по-делово излъчване, което се цени високо в тези среди. Ако цялостният ни стил е в по-светлата гама, можем да заложим и на чанта в тези тонове, но трябва да имаме едно наум какво „комуникираме“ чрез цвета й.

За предпочитане е чантата да е едноцветна или, в най-оптималния вариант, да включва до 3 цвята, които да не са твърде контрастни.

 

Материал

Поради ежедневната употреба е добре да заложим на издръжлив материал, който може да „остарява“ красиво. На първо място в списъка с предпочитани материи за бизнес чанти е кожата – без значение истинска или еко. Платът също е добър избор, но само при положение, че избраният модел е с изчистена и строга конструкция.

Конструкция

За предпочитане е ръбеста конструкция, а не заоблена, за да може чантата да запази формата си, когато я поставим някъде. Това е особено важен детайл при избора ни най-вече ако се налага често да носим документи, който не бива да се мачкат.

 

Дръжките

Тук има едно правило - колкото по-широки, толкова по-добре. Материята им също трябва да е издръжлива – дръжките тип „верига“ не се препоръчват.

 

Най-подходящите модели за офиса

чанта за офиса

Tote/Shopper

Или така наречената „пазарска“ чанта. Удобството на този модел се състои в това, че е голяма и побира повече, отколкото очакваме. Формата й е изчистена, правоъгълна, с дръжки, които са достатъчно дълги, за да се носи на рамо, лакът или в ръка.

Рядко има отделения, с изключение на малко джобче във вътрешността, което може да ни служи за дребни лични вещи. При избора трябва да обърнем внимание преди всичко на ширината на дръжките – често този модел се предлага с тънки дръжки, които бързо стават неудобни. Друга важна подробност, на която се налага да обърнем внимание, е наличието или липсата на цип – повечето Tote чанти нямат такъв, което застрашава сигурността на документите в тях.

мъжка чанта

Messenger/Cross body

Ето и модел, който е подходящ и за господата. „Пощальонската“ чанта е компактна и може да побере всичко необходимо за деловите ни задачи. Дръжката обикновено е една, широка е и се носи през тялото, откъдето идва и наименованието “cross body”.

При този модел можем да си позволим малко по-мека конструкция, за да приляга удобно на кръста. Обикновено има няколко отделения и джобчета, което ни позволява да държим съдържанието й прилежно подредено.

дамска раница

Раница

Раницата е сред най-удобните и практични модели, макар и първата ни асоциация с този модел да не е „бизнес“. Чантата печели своето място в класацията ни с това, че позволява свобода на ръцете и голямо пространство за документи и по-обемисти предмети като служебен лаптоп, таблет и още.

куфарче

„Докторска“ чанта и Куфарче

Подходящи както за дами, така и за господа, този тип чанти се препоръчват при чести пътувания на дълги разстояния – твърдата им конструкция спомага за съхранение на важните документи при всякакъв транспорт.

ученическа бизнес чанта

Satchel.

Или така наречената „ученическа чанта“ се затваря с капак, има 2 къси дръжки, подходящи за носене в ръка и една странична дълга, която позволява да се носи и през тялото.

С плоско дъно и меки страни, Satchel е подходяща за пренасяне на лаптоп, документи и други  офис консумативи.

 

Вижте още:

Как да изберем подходящата вратовръзка?

Бихте ли платили 70% повече за Chanel?

Кои са най-легендарните чанти?

7 чанти за 7 столици от Versace

 


Свързано

Пътуването продължава
Акценти20.08.2019
Пътуването продължава

Класически дизайн в съвременни фотоапарати – за хора, които не искат да останат незабелязани.

Николай Шабарков Николай Шабарков
Efoil - да полетиш над вълните
Акценти19.08.2019
Efoil - да полетиш над вълните

Сърфирай като професионалист и извън социалните мрежи!

Виктор Папазов
Българка е най-добър SPA мениджър в света за 2019 година
Акценти15.08.2019
Българка е най-добър SPA мениджър в света за 2019 година

Надeжда Халачева, управител на Este Fitness & Spa,  спечели престижната награда на световния конкурс World Luxury Spa Awards

Екип PREMIUM Lifestyle Екип PREMIUM Lifestyle
Берлин – Европейската „Мека“ на веганството
Акценти14.08.2019
Берлин – Европейската „Мека“ на веганството

С безмесните си ресторанти, съществуващи десетилетия, магазини за обувки без естествена кожа и зелените си хотели, Берлин бавно, но сигурно, се превръща във веган столицата на Европа.

Марияна Гаврилова
Emsculpt – процедура от бъдещето, сега
Акценти12.08.2019
Emsculpt – процедура от бъдещето, сега

Отново във форма.

Сладки изкушения в Мадрид
Акценти08.08.2019
Сладки изкушения в Мадрид

Градът е познат не само със своите музеи, паметници и пикантни ястия, но и с невероятните си десерти, които очакват нашето пристигане.

Марияна Гаврилова
Бърно – градът на бирата
Акценти05.08.2019
Бърно – градът на бирата

Понякога най-неочакваните дестинации ти оставят най-красивите спомени.

Виктор Големинов Виктор Големинов
Япония, страна на контрастите
Акценти02.08.2019
Япония, страна на контрастите

Прецизност, чистота, дисциплина някак деликатно се преплитат с любезно отношение и усмихнати хора.

Юлиана Борисова
Стил за напреднали
Акценти31.07.2019
Стил за напреднали

7 модни икони над 70, от които всички можем да научим по нещо.

Емил Христов Емил Христов