Акценти10.07.2020

IWC Schaffhausen и Том Брейди: 4 минути, които ще искате да си подарите

Born of a Dream: A boy from San Mateo е късометражен филм за мечтите и правилния тайминг

София Павлова София Павлова

Какво би се получило, ако съберем и сложим пред камера спорт, часовници и една съвсем човешка история за постигането на мечта? Отговаряме веднага - брилянтен късометражен филм. IWC Shaffhausen и техният посланик Том Брейди, един от най-добрите професионални атлети на всички времена, се обединяват във въздействащ визуален разказ за чистата детска мечта и пътя към нейното реализиране.

Вдъхновяващата история на Брейди, който върви по калната пътека на футболното игрище със страст и решителност и никога не се отказва въпреки постоянните трудности, подчертава основните ценности, които са ядрото на марката IWC. Те са поставени още от американския часовникар и предприемач Флорентин Ариосто Джоунс, който основава компанията преди повече от 150 години. Тогава 27-годишният Джоунс тръгва от Бостън и стига до Швейцария, където основава “International Watch Company” с ясната цел да комбинира съвременните американски производствени методи с майсторството на швейцарското часовникарство и така да се роди най-добрият джобен часовник за онова време. Правейки това, Джоунс поставя началото на автентичния инженерен подход на IWC в производството на механични швейцарски часовници – такива, каквито ги познаваме днес.

В “Born of a Dream: A boy from San Mateo” датският режисьор Рун Милтън ни отвежда до някои от най-важните събития в живота и ранната кариера на легендарния куотърбек. Филмът ни запознава с малкото момче с голяма мечта в родния му град Сан Матео, Калифорния, след което сме с него докато играе колежански футбол в Университета Мичиган, за да се издигне накрая до върха на Националната футболна лига.

Със създаването на проекта “Born of a Dream” IWC извежда класическия корпоративен филм като маркетинг подход на изцяло ново ниво. Филмът започва. Черен екран. Равномерно тиктакане на часовник. Завършва с кадър на китката на Брейди, а върху нея – емблематичният Portugieser Automatic, който ни подсказва – правилният тайминг е всичко.

Продукцията е заснета за няколко дни на локации в Бостън и Солт Лейк Сити в Щатите, а крайния резултат може да гледате във видеото по-горе.

Самият Брейди казва, че проектът е едно от най-невероятните неща, които е правил. „Предизвика много различни емоции и спомени. Продукцията беше невероятна, а паралелът с историята на марката на IWC резонира с много от моите лични вярвания. Ф.А. Джоунс е постигнал своите желания с подкрепата на други хора, но с ясното съзнание, че ще направи каквото иска така или иначе. Винаги съм казвал, че ако сам не вярваш във възможностите си, тогава няма защо да очакваш някой друг да го направи вместо теб.“

 


Свързано

Светът си е вкъщи
Акценти17.03.2020
Светът си е вкъщи

Култура у дома.

София Павлова София Павлова
Укротяване на голямото синьо
Акценти16.03.2020
Укротяване на голямото синьо

Hacker-Craft – безпогрешен усет към детайла

София Павлова София Павлова
Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design
Акценти12.03.2020
Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design

Мястото с най-голямо разнообразие на качествени италиански мебели.

София Павлова София Павлова
При индианците ембера - машината на времето
Акценти09.03.2020
При индианците ембера - машината на времето

От Панамския канал до племето разстоянието е по-малко от час и... повече от осем века.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Timeout
Акценти10.03.2020
Timeout

Каква е стойността на една секунда? Попитайте шампионите.

Натали - иконата!
Акценти07.03.2020
Натали - иконата!

За сакралната архитектура на тялото, дишането и всичко останало. Защото жената не е пол, а титла.

Соня Момчилова
Злато в небето
Акценти06.03.2020
Злато в небето

Десет вълшебни гледки към залеза.

София Павлова София Павлова
Новите седем
Акценти02.03.2020
Новите седем

Най-масовият вот в историята на човечеството показва, че легендите не са това, което бяха... или как над 100 милиона души гласуват за Великата китайска стена.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Ефектът Опра
Акценти01.03.2020
Ефектът Опра

Да бъдеш Опра Уинфри означава да направиш невъзможносто възможно. Не просто да извоюваш промяната, а да бъдеш тази промяна.

Мария Станчева