Акценти19.05.2020

Съвършенството носи номер 9

Някои от нас търсят изключителното, други – просто го постигат

София Павлова София Павлова
+19 снимкиСъвършенството носи номер 9

Какво се получава, когато някой инвестира в първокласни материали, инсталации, мебели, цялостно обзавеждане и оборудване? Отговорът в конкретния случай – 600 квадратни метра истинска идилия.

През последните 2 месеца трябваше да си останем вкъщи. Много от нас използваха това време, за да поразсъждават върху отношенията със самите себе си и с близките си, осъзнахме колко е важна средата, в която живеем и всекидневната обстановка. Дадохме си сметка и за голямото предимство на това да разполагаш с комфортен дом и семейство, с което да го споделяш… Домът като синоним на крепост е по-актуален от всякога.

Разбира се, първокласните недвижими имоти и добре построени затворени жилищни комплекси отдавна присъстват и на нашия пазар. Философията, която стои зад подобен проект е ключовият фактор, който отличава поредната бизнес сделка от тази, в която си личи, че от другата страна са вложени стотици часове човешки усилия, визия, интелект.

Днес с удоволствие пишем за къща номер 9, към чиято елегантност няма как да останем равнодушни. Модернистичното бижу е приютено от свежата витошка гора в комплекс „Света Магдалена“. Трите ни любими „без“: безупречност, безкомпромисност, безпогрешност са на почит в този имот и си личи, че са приложени до най-дребния детайл.

Още на стълбите пред къщата, където ни посреща скулптурата „Свирача“ на Павел Койчев, става ясно, че това, което се намира от другата страна на вратата е кроено с прецизност и усет – от избора на тапетите до този на спалното бельо. Следва да отворим вратата и да се убедим, че е именно така.  

Къщата разполага със сутерен, към който има фитнес с баня и сауна, след което минаваме през първия етаж, за да открием просторна дневна с шестметрови тавани, кабинет/стая за гости, тоалетна за гости и отделна, напълно оборудвана кухня. Стигаме до втория етаж, където е разположена голяма спалня с баня, както и две допълнителни спални – всяка със собствена баня.

Накъдето и да погледнем в тази къща, интериорът и екстериорът са облечени в най-големите имена в дизайна на мебели и модерна архитектура – масата и столовете около барбекюто, шезлонгите и чадъра около външния басейн са дело на Royal Botania, столовете в трапезарията и масата в кухнята - Alias Design, осветлението е Vibia, а емблематичният Egg Chair на Арне Якобсен краси дневната. Работният стол в кабинета Vitra е по дизайн на Чарлз Иймс – един от най-значимите дизайнери и архитекти на XX век. Стените на спалнята пък са обогатени с картини на Греди Асса.

Ако си представяте фамилията на вашето семейство изписана точно тук, с радост ще ви помогнем с допълнителна информация за този приказен имот.

 

При интерес за оглед или закупуване: 0886 180 005


Свързано

The future in motion
Акценти07.12.2021
The future in motion

A New Momentum for Human Mobility

Ирена Комитова
Въпрос на стил: Dieci
Акценти16.03.2022
Въпрос на стил: Dieci

Kъдето идваш като гост, а си тръгваш като приятел  

Ирена Комитова
Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Божена Панделиева
Замръзналото езеро
Акценти10.01.2022
Замръзналото езеро

Зимни емоции в Сейнт Мориц

Мартина Захариева
Как да живеем елегантно според Графиня Мари Дьо Тили
Акценти15.03.2022
Как да живеем елегантно според Графиня Мари Дьо Тили

Антонина Стоянова, Богдана Карадочева и Нели Беширова създадоха средище за изискани познания.  

Почит към традицията: модел 911 Targa 4S Heritage Design
Акценти23.12.2020
Почит към традицията: модел 911 Targa 4S Heritage Design
Дръзка, луксозна и етична парфюмерия от Maison de Parfums
Акценти09.12.2020
Дръзка, луксозна и етична парфюмерия от Maison de Parfums

Страст към съвършенство от 1860 г. с Chopard.

Свят отвъд границите
Акценти11.11.2020
Свят отвъд границите

PHILIPP PLEIN NO LIMIT$

София Павлова София Павлова
IWC Schaffhausen и Том Брейди: 4 минути, които ще искате да си подарите
Акценти10.07.2020
IWC Schaffhausen и Том Брейди: 4 минути, които ще искате да си подарите

Born of a Dream: A boy from San Mateo е късометражен филм за мечтите и правилния тайминг

София Павлова София Павлова