Акценти19.05.2020

Съвършенството носи номер 9

Някои от нас търсят изключителното, други – просто го постигат

София Павлова София Павлова
+19 снимкиСъвършенството носи номер 9

Какво се получава, когато някой инвестира в първокласни материали, инсталации, мебели, цялостно обзавеждане и оборудване? Отговорът в конкретния случай – 600 квадратни метра истинска идилия.

През последните 2 месеца трябваше да си останем вкъщи. Много от нас използваха това време, за да поразсъждават върху отношенията със самите себе си и с близките си, осъзнахме колко е важна средата, в която живеем и всекидневната обстановка. Дадохме си сметка и за голямото предимство на това да разполагаш с комфортен дом и семейство, с което да го споделяш… Домът като синоним на крепост е по-актуален от всякога.

Разбира се, първокласните недвижими имоти и добре построени затворени жилищни комплекси отдавна присъстват и на нашия пазар. Философията, която стои зад подобен проект е ключовият фактор, който отличава поредната бизнес сделка от тази, в която си личи, че от другата страна са вложени стотици часове човешки усилия, визия, интелект.

Днес с удоволствие пишем за къща номер 9, към чиято елегантност няма как да останем равнодушни. Модернистичното бижу е приютено от свежата витошка гора в комплекс „Света Магдалена“. Трите ни любими „без“: безупречност, безкомпромисност, безпогрешност са на почит в този имот и си личи, че са приложени до най-дребния детайл.

Още на стълбите пред къщата, където ни посреща скулптурата „Свирача“ на Павел Койчев, става ясно, че това, което се намира от другата страна на вратата е кроено с прецизност и усет – от избора на тапетите до този на спалното бельо. Следва да отворим вратата и да се убедим, че е именно така.  

Къщата разполага със сутерен, към който има фитнес с баня и сауна, след което минаваме през първия етаж, за да открием просторна дневна с шестметрови тавани, кабинет/стая за гости, тоалетна за гости и отделна, напълно оборудвана кухня. Стигаме до втория етаж, където е разположена голяма спалня с баня, както и две допълнителни спални – всяка със собствена баня.

Накъдето и да погледнем в тази къща, интериорът и екстериорът са облечени в най-големите имена в дизайна на мебели и модерна архитектура – масата и столовете около барбекюто, шезлонгите и чадъра около външния басейн са дело на Royal Botania, столовете в трапезарията и масата в кухнята - Alias Design, осветлението е Vibia, а емблематичният Egg Chair на Арне Якобсен краси дневната. Работният стол в кабинета Vitra е по дизайн на Чарлз Иймс – един от най-значимите дизайнери и архитекти на XX век. Стените на спалнята пък са обогатени с картини на Греди Асса.

Ако си представяте фамилията на вашето семейство изписана точно тук, с радост ще ви помогнем с допълнителна информация за този приказен имот.

 

При интерес за оглед или закупуване: 0886 180 005


Свързано

Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design
Акценти12.03.2020
Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design

Мястото с най-голямо разнообразие на качествени италиански мебели.

София Павлова София Павлова
При индианците ембера - машината на времето
Акценти09.03.2020
При индианците ембера - машината на времето

От Панамския канал до племето разстоянието е по-малко от час и... повече от осем века.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Timeout
Акценти10.03.2020
Timeout

Каква е стойността на една секунда? Попитайте шампионите.

Цветан Баяслиев Цветан Баяслиев
Натали - иконата!
Акценти07.03.2020
Натали - иконата!

За сакралната архитектура на тялото, дишането и всичко останало. Защото жената не е пол, а титла.

Соня Момчилова
Злато в небето
Акценти06.03.2020
Злато в небето

Десет вълшебни гледки към залеза.

Новите седем
Акценти02.03.2020
Новите седем

Най-масовият вот в историята на човечеството показва, че легендите не са това, което бяха... или как над 100 милиона души гласуват за Великата китайска стена.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Ефектът Опра
Акценти01.03.2020
Ефектът Опра

Да бъдеш Опра Уинфри означава да направиш невъзможносто възможно. Не просто да извоюваш промяната, а да бъдеш тази промяна.

Мария Станчева
Непосилната красота на Австралия
Акценти29.02.2020
Непосилната красота на Австралия

Едно място, след което обичаш още повече живота си.

Даниела Савова
Неподправената Африка
Акценти28.02.2020
Неподправената Африка

Из дебрите на Черния континент - една жена, една камера и никаква пушка...

Магдалена Гигова Магдалена Гигова