+11 снимкиМалдивите са създадени от Господ

Акценти03.02.2017

Малдивите са създадени от Господ

На островите няма хотели на втора линия.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова

Малдивските острови от самолет изглеждат като разпилян наниз перли в Индийския океан. И всеки от тях е истински бисер във всеки смисъл на думата. 1900 атола с тюркоазени лагуни, копринени плажове и искрящо зелена растителност плюс всички достойнства на пълната почивка – тишина, спокойствие, девствена природа, невероятен подводен свят. И, разбира се, хотели с обстановка и обслужване, срещу които и най-разглезеният посетител трудно може да каже лоша дума.

Искате ли колегите и приятелите безумно да ви завидят? Достатъчно е небрежно да отроните „Заминавам на Малдивите” насред настръхналата сурова зима.

1

В райското кътче каквито и да са предпочитанията ви - ще бъдат удовлетворени. Щастливи влюбени, новобрачни на незабравим меден месец, улегнала семейна двойка, изтощено юпи, запалени по гмуркането, фамилия с деца.... просто трябва да подберете хотел със съответстваща на нагласата ви за отдих обстановка.

Въпреки, че Малдивите са едно от любимите места на световните знаменитости и милионери, ловците на звезди и автографи нямат голям шанс да ги срещнат. Те са избрали екзотичните острови, заради неприкосновеността. На нея можете да разчитате и вие.

Хотели на втора линия няма! Най-често е един атол – един хотел. Специална романтика предлагат и наколните бунгала със стъклен под, през който можете да наблюдавате океанските обитатели или вилите със собствен плаж под рошави кокосови палми.

1

За пристрастените към дайвинга Малдивите са повече от примамливи – акулите са почти непознати, температурата на водата (дори на дълбочина от 40 метра) е +27 градуса, видимостта е отлична и на 30 метра. Местните власти са разработили строги правила за поведение на дайвърите, за да опазят флората и фауната на островите. И никой не може да грабне плавниците преди да се е запознал с малдивските закони.

3

Ако ви се е приискало да се гмуркате или да избягате от студа, сега е моментът! Най-добрият период за блаженство на Малдивите е от ноември до април. Тогава е слънчево и водата е кристално прозрачна. През май и юни времето е непостоянно. До септември може да връхлетят бури и облаци за покриват небето. През октомври и ноември морето е спокойно, но има голяма вероятност видимостта в океана да е намалена, заради изобилието от планктон.

2

Малдивите са създадени от Господ като естествен декор за... вечната любов. Затова е дестинация номер едно за романтични церемонии и предпочитано място за морски сватби. Между другото, размяната на пръстени и клетви за вярност на приказните острови е дълбоко неофициална и не се обвързва с никакви документи. Така че може да изживеете своя красив момент... без последствия.

4

„Венчавката” включва традиционна лодка „дони”, гирлянди от цветя и национални малдивски костюми за булката и младоженеца, внушителен и атрактивен церемониалмайстор... Освен това в хотелската стая аранжират цветя, оставят бутилка шампанско и сватбен подарък от администрацията. В празничният ден годениците се подготвят за ритуала отделно един от друг, както повелява традицията. На младоженеца предлагат двучасово глезене в СПА-центъра, а невестата минава през задължителните за тържеството фризьор, маникюр, педикюр и грим. Богато украсеният символичен олтар обикновено е в другия край на острова или на съседен необитаем атол. Булката пристига с карета или на носилка-паланкин или с лодка „дони” през лазурния океан. На брега присъстващите обсипват щастливата двойка с листенца от цветя и ориз.

Резервирайте своята почивка с Global Travel

7

Церемониалмайсторът призовава стихиите Вода, Земя и Въздух да скрепят съюза между влюбените сърца. Младоженците разменят пръстени и целувки, произнасят клетвите и... вече са мъж и жена. След това отиват на сватбено пътешествие между съседните острови с елегантен пикник и се връщат в хотела, за да отплуват отново при залез слънце на романтичен круиз с яхта и вечеря на свещи.

7

Ако нямате намерение да запълвате почивката си с женитба, на Малдивите може да плувате на воля в кротките води, да плувате с шнорхел и маска, да се печете на слънце и да опитвате екзотични ястия. Щом ви се прииска разнообразие, вариантите са разходка с лодка с прозрачно дъно, наблюдаване на делфини и екскурзия по островите.

Не пропускайте да запазите своето вълнуващо пътешествие до Малдивите с Global Travel.


Свързано

Новата мода: тиранозавър рекс вкъщи
Акценти10.05.2019
Новата мода: тиранозавър рекс вкъщи

Изкуство, кич или проява на лош вкус?

Биляна Константинова Биляна Константинова
По-хубаво от това да си на 20 е… да си на 30
Акценти09.05.2019
По-хубаво от това да си на 20 е… да си на 30

Няколко ценни урока, които идват с времето

Биляна Константинова Биляна Константинова
Люис Хамилтън спира времето в новата кампания на IWC Schaffhausen (ВИДЕО)
Акценти03.05.2019
Люис Хамилтън спира времето в новата кампания на IWC Schaffhausen (ВИДЕО)

Британския талант от Formula 1 се обединява с швейцарската точност за новата колекция Spitfire

Искрата от Нотр Дам
Акценти17.04.2019
Искрата от Нотр Дам

Пожарът в легендарната парижка катедрала е потушен, но той запали нещо по-голямо след себе си

Емилия Колева Емилия Колева
Запознайте се с Н.Пр. Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия
Акценти10.04.2019
Запознайте се с Н.Пр. Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия

Тя е артист с изложби на биеналето във Венеция, в Лондон и Париж, успешен дипломат, бизнесдама и един от най-широко скроените хора, които ще срещнете

Някои от най-хубавите снимки без Photoshop (ГАЛЕРИЯ)
Акценти09.04.2019
Някои от най-хубавите снимки без Photoshop (ГАЛЕРИЯ)

И природата, и човекът са страхотни художници. А ако обединят сили, стават шедьоври

PREMIUM Lifestyle търси дигитален редактор
Акценти12.03.2019
PREMIUM Lifestyle търси дигитален редактор

Ако управлението на социални мрежи и дигитални канали ви вълнува, следващите редове са за вас. Ако не - споделете на приятелите си, защото тази обява може да е следващото им работно място.

Екип PREMIUM Lifestyle Екип PREMIUM Lifestyle
Всъщност… какво значи PREMIUM?
Акценти22.02.2019
Всъщност… какво значи PREMIUM?

Хората питат, а ние отговаряме

Йоана Иванова Йоана Иванова
Няколко стъпки как да бъдете по-успешни на работа
Акценти30.01.2019
Няколко стъпки как да бъдете по-успешни на работа

Време е за творчество

Биляна Константинова Биляна Константинова