Събития01.12.2021

Involve, Evolve, Empower

Това е призивът на GLOBAL CITIZEN FORUM

Ирена Комитова
+1 снимкиInvolve, Evolve, Empower

Да – включете се, за да развиете своя потенциал и да се самоовластите.

След двугодишно световно затишие на хоризонта на знаменателните международни събития изгрява неочаквана покана. Емирство Рас Ал Кхайма, едно от 7-те арабски емирства, на 45 минути с кола от Дубай, дава сериозна заявка за развитие на устойчив туризъм и ще бъде домакин на най-елегантния и луксозен форум, посветен на глобалната мобилност. За сцена на събитието е избран 5-звездният Waldorf Astoria, за който не е пресилено да кажем, че по пищност и удобства с право може да се нарече дворец на XXI век. От откриването си през 2014 година комплексът е получил над 160 световни награди и е обявен за един от 50-те най-добри хотела в Близкия изток.

В рамките на два дни – 12 и 13 декември 2021 г. – делегати от цял свят ще участват на живо във вдъхновяващи дискусии и нетуъркинг от най-висока класа. Ще се срещнат с държавни глави от 10 страни, с над 30 световни лидери на мнение и с изпълнители, които иначе познаваме само от екраните. Делегатите на събитието са само 500 и всички те с нетърпение очакват срещите с водещи журналисти, спортисти и музиканти със световно признание.

Темата е “The Future in Motion”,

а лекторите са визионери и „имена от новините“. От над 7 години списание PREMIUM Lifestyle e медиен партньор на Global Citizen Forum. Знаем от личен опит, че в това събитие има всичко: лекции и панели, време за лични срещи и кафе паузи, музикални изпълнения и ексклузивни интервюта. Да не забравим и неповторимата галавечеря, с изпълнения, които няма начин участниците да не запомнят. Организаторите винаги изумяват гостите си с вдъхновени и неповторими моменти.

Ще опитам да представя някои от лекторите, като предвкусвам удоволствието от възможността за лична среща с онези от тях, с които не се познаваме от предишните издания. А всички имена и подробна информация за програмата на събитието ще намерите на www.globalcitizenforum.org.

От музикантите особено вълнение всеки път предизвиква появата на Уайклеф Жан, музикант, актьор и продуцент родом от Хаити, носител на Grammy, филантроп и много, много открит и топъл човек. При първата ни среща преди 8 години в Монако той ми подаде ръка и каза: „Здравей, аз съм Wyclef и съм много известен. Google mе“. А аз реших да му отговоря в неговия стил и казах: „Здравей, аз съм Irena от PREMIUM Lifestyle. И аз съм много известна. Google me“. Той се разсмя, оттогава сме приятели и чакаме с нетърпение Форумът отново да ни събере.

Водещи-модератори са трима души, които почти нямат нужда от представяне:

Джун Сарпонг – едно от най-разпознаваемите имена в британската телевизия. Освен истинско медийно явление и водещ на множество прояви, тя е вдъхновител на общност от над 200 000 жени, а също – автор на две книги, посветени на женското лидерство.

Ричард Куест – един от най-популярните журналисти и водещи на CNN, с репортажи от срещите на G20 и Световния икономически форум, Давос. Има над 20 години опит в отразяване на най-горещите и значими световни бизнес новини.

Н.Пр. Сара ал Мадани – почитан моден дизайнер и сериен предприемач, най-младият член на борда на Sharjah Chamber of Commerce and Industry, вдъхновител на жените от Емиратите за професионалната им реализация.

При лекторите „тежката категория“ започва с Нуриел Рубини, световноизвестния икономист; активистката и супермодел от Кения Халима Аден; премиера на Антигуа и Барбуда д-р Гастон Брауни; дамата, която промени икономиката на Мавриций и бивш премиер на тази островна държава Амийна Гуриб-Факим; вицепрезидента (отново жена) на Либерия Джуъл Хауърд-Тейлър. Следват имена с разнопосочни професии, един от друг по-интересни: Емануел Кели – певец и филантроп от Ирак, Тиери Анри – който няма нужда от представяне, Юсра Мардини – олимпийски атлет и посланик на добра воля към UNHCR, от Германия, Максимилиън Купър – енергичният създател на Gumball 3000 и сериен предприемач от Великобритания, както и Марк Уилсън, член на Борда на BlackRock. Звездните имена включват Ева Лонгория, Никол Шерцингер, Кларънс Зеедорф и още много други.

Моето пристрастие като автор решава да отдели малко повече внимание на Кристофър Вос – автора на “Never Split the Difference” (мисля, че книгата му все още не е преведена на български език, но е задължително четиво за всеки, който иска да е по-успешен в бизнеса, в живота, в личните си взаимоотношения и дори в семейството). Крис Вос е бивш главен преговарящ във ФБР при кризи със заложници и има „в ръкава си“ неизчерпаеми спомени от ситуации, в които „поделянето на разликата“ просто не е опция. В последните 10 години, като основател на The Black Swan Group, преподава изкуството на преговорите и чете лекции в бизнес училището на Georgetown University (един от моите университети). Поканили сме го да дойде в България, ще подновим тази покана лично по време на събитието. Надяваме се скоро да успеем да ви срещнем с него на живо, тук в София.

 

 

 


Свързано

Мисия Silver Spitfire – успешна
Акценти16.12.2019
Мисия Silver Spitfire – успешна

Поглед от облаците

София Павлова София Павлова
Любимото Nespresso на Джордж Клуни вече е в България
Акценти11.12.2019
Любимото Nespresso на Джордж Клуни вече е в България

Първият бутик на марката отвори врати в София.

София Павлова София Павлова
А ти супергерой ли си?
Акценти05.12.2019
А ти супергерой ли си?

„Всичко, което сме, е резултат от нашите мисли“, казва д-р Атанас Скатов, който не престава да изкачва най-високите върхове на планетата.

София Павлова София Павлова
Салонът в Женева празнува юбилей с изцяло нов формат
Акценти20.11.2019
Салонът в Женева празнува юбилей с изцяло нов формат

Престижният форум за висше часовникарско изкуство отваря врати за масовата публика

Биляна Константинова Биляна Константинова
Няма нужда да обичате вино...
Акценти11.11.2019
Няма нужда да обичате вино...

...Но ако го обичате, животът става толкова по-шарен

30 години от някои от най-големите културни събития
Акценти22.10.2019
30 години от някои от най-големите културни събития

Моментите, оставили своя отпечатък в световната история

Стефан Пешев Стефан Пешев
Всеки от нас е творец
Акценти19.10.2019
Всеки от нас е творец

Максимилиан Калед, основател на The Pop Up Agency, която решава задания и предизвикателства пред клиентите си за 48 часа.

Емилия Колева Емилия Колева
7 бели ризи в памет на Карл Лагерфелд
Акценти05.10.2019
7 бели ризи в памет на Карл Лагерфелд

Проектът почита следата, която дизайнерът остави в световната модна индустрия

Биляна Константинова Биляна Константинова
Лунните фази, хванати в часовник
Стил27.08.2019
Лунните фази, хванати в часовник

Jaeger-LeCoultre Dazzling Rendez-Vous Moon изразява почитта към красотата на нощното небе с новата версия на Dazzling Rendez-Vous Moon.

Иван Григоров