Събития01.03.2022

Champagne CaviArt Dinner

Лъскави перли черен хайвер, искрящо шампанско и модерно изкуствo

+12 снимкиChampagne CaviArt Dinner

Eлегантен френски дух обгърна балната зала на InterContinental Sofia на знаменателната дата 22.02.2022. 70 подбрани гости опитаха деликатния и фин вкус на три различни предложения от първокласното шампанско Pannier в компанията на 4-степенно меню, сътворено от шеф Антон Димитров.

Жулиен Жоли представи трите вида шампанско Pannier

Жулиен Жоли от Pannier представи трите вида шампанско, които гостите опитаха по време на вечерята.

 

Главна роля в кулинарната пиеса бе отредена на негово величество черния хайвер, който се появи в три разновидности: хайвер от есетра, есетра reserve и моруна.

Специален гост на Champagne CaviArt Dinner бе актрисата с най-разпознаваемия глас – Силвия Лулчева. Именно тя представи пред гостите предимствата на френския бранд, който от години се грижи за здравето и красотота на кожата ни – Biologique Recherche.

“Точно като в приказките добрите момичета срещат добрите феи. В моя случай феята е мъж – д-р Филип Алуш, създател на култовите формули на френската козметика BR”, обърна се към гостите едно от най-разпознаваемите лица от малкия и големия екран. Тя сподели факти за създаването на марката, за нейната философия и принципи, според които вече половин век създава своите забележителни продукти.

Масажът например е ключов компонент по време на всяка процедура, свързана с кожата на лицето. Както хлебарите знаят как да месят хляб, така и д-р Алуш знае как да натисне, потупа, притисне и размачка кожата с гладки движения, работейки от врата към челото и от вътрешната част към външната. „Към лицето трябва да се подхожда като към триизмерен обект, както правят архитектите”, твърди той.

Продуктите на Biologique Recherche не се продават онлайн, в безмитните магазини или в магазинната мрежа. „Как е възможно да сте професионална марка и да ви има навсякъде? - пита риторично Д-р Алуш. „Един френски вестник ни нарече “Hermès” на козметичните продукти” и д-р Алуш несъмнено се гордее с това сравнение. Всички гости на Champagne CaviArt Dinner получиха специални подаръци от френската марка като допълнение към великолепното преживяване.

По време на вечерята бе представен и проектът “Ето къде си”, с който България ще участва на La Biennale di Venezia 2022. За него и автора му, Михаил Михайлов, присъстващите чуха от Гергана Мудова, ПР на българското участие в Биеналето. Амбициозният проект ще може да бъде видян от 23 април до 27 ноември и ще включва рисунки, специална инсталация и пърформънс.

 

 






Свързано