Събития02.10.2017

Тина Търнър аплодира Destiny Quartet

С одобрението на изпълнението на „Очи чёрные“, легендата насочи талантливите музикантки в решението към коя песен да заснемат новото си видео.

+8 снимкиТина Търнър аплодира Destiny Quartet

Да разчитат знаците на съдбата – на това се уповават момичетата от Destiny Quartet, чието име не е избрано случайно. И следващата история напълно потвърждава това. В края на лятото те пътуват за живописното градче Сирмионе, където са поели ангажимент да свирят на частно градинско парти със стотици отбрани гости, сред които Флавио Бриаторе и самата Тина Търнър! Талантливите музикантки почти не усещат полета до там, защото имат важна тема за разизкване – коя от новозаписаните им пиеси да клипират през есента. Но до консенсус така и не стигат.

Изисканото празненство започва, а Destiny Quartet откриват официално събитието със свое изпълнение. Гостите са внушителен брой, разпръснати в огромната градина с приказна атмосфера и вече подхванали сладки разговори. Българките минават между тях, свирейки боси в ефирни бели рокли. Те представят музикалната си програма, като към нея включват и няколко нови парчета. Изведнъж, изпълнявайки „Очи чёрные“, в близост до тях се чуват възглас и силно ръкопляскване. Насочват погледите си и какво да видят – не кой да е, а музикалната легенда Тина Търнър ги аплодира горещо. Когато я поглеждат, тя им отвръща с усмивка.

„Това за нас беше сигурен знак, че именно тази пиеса трябва да клипираме, без да я отлагаме, веднага щом се върнем в България. Така и стана. Мобилизирахме се мигновено и видеото вече е реалност“, разказва Лори.

„Отново снимахме с режисьора Васил Стефанов. Идеята за секси авиаторки дойде от нашата приятелка Искра Стоилова. Позиционирахме се на летище Лесново и хората от екипа му ни бяха съучатници в „пилотската мисия“, а за стила ни се погрижи Августина Маркова-Тути“, допълва Звезди.

„Очи чёрные“ е може би най-известният цигански романс. Изпълняван е от звезди като Луис Армстронг, Шарл Азнавур, Патрисия Каас, Лучано Павароти, Софи Милман и много други. Аранжиментът за Destiny Quartet e направен от италианския тандем Маурицио Абени -композитор, и Марко Страчони - тонрежисьор, микс и мастеринг. Мисля, че версията, която поднасяме, е наистина изненадваща и нестндартна, носи много жизнерадостност, но и специфичен сантимент на отминалото време”, обяснява Гери.

През юни четирите красавици станаха част от сериала „Страсти в Тоскана“ и записаха музиката към четвъртия му сезон по покана на Българската продуцентска компания SOFIA RECORD FACTORY. Те често участват и в други филмови проекти, които компанията организира. Благодарение на саундтрака „Rosso Mille Miglia“, Destiny Quartet са забелязани от нашумелия италиански композитор Ричи Росини и препоръчани лично от него за престижното събитие в Сирмионе.

„За нас е чест и удоволствие не само да развиваме нашия квартет с невероятни итлиански имена, но и все по-често да се колаборираме във филмовите проекти, които идват от цял свят тук, в България, и ни отварят прозорец към много световни величия. Имахме хубава година в творчески план, но нещо още по-интересно предстои съвсем скоро“, завършва Ивелина.

 

 

 


Свързано

Как премина първият Visa Premium Golf Day
Събития09.07.2018
Как премина първият Visa Premium Golf Day

Със спортното и развлекателно събитие компанията положи началото на прекрасна традиция в подкрепа на голфа и неговете фенове в България.

Свеж дух за свежо лято
Красота11.07.2018
Свеж дух за свежо лято

Ще промените представата си за летен отдих, докато лекувате тялото и съзнанието си с йога

Теодора Георгиева
Visa кани своите Premium и Business картодържатели на голф турнир
Събития18.06.2018
Visa кани своите Premium и Business картодържатели на голф турнир

Остават само броени дни до Visa Golf Day, затова не изпускайте своя шанс да се запишете.

Жените могат да бъдат опасни
Дизайн и култура08.06.2018
Жените могат да бъдат опасни

Изцяло дамският римейк на „Бандата на Оушън” ще ви покаже защо

Евелин Цанева
Какво прави един силен бранд за най-добрите си клиенти?
Събития31.05.2018
Какво прави един силен бранд за най-добрите си клиенти?

Кани ги на първия тенис турнир Visa Tennis Cup

Как се създава нация от мечтатели? С 5000 безплатни билета.
Събития18.05.2018
Как се създава нация от мечтатели? С 5000 безплатни билета.

Младежи между 16-23 г. ще се срещнат с хуманоиден робот и велосипеда на бъдещето в рамките на Webit.X

Идеите, задвижващи напредъка
Събития16.05.2018
Идеите, задвижващи напредъка
Евелин Цанева
Почти разпродадени са изложбените площи на Webit
Събития05.05.2018
Почти разпродадени са изложбените площи на Webit

Сред 200-те изложители на юбилейното десето издание има павилиони на цели държави

Visa Tennis Cup
Събития03.04.2018
Visa Tennis Cup

Premium картодържателите на Visa ще могат да покажат своите спортни умения в единствения тенис турнир за семейства и приятели.