Събития30.03.2018

Поканени лично от робота София

Първият хуманоиден робот има нещо да ви каже

+1 снимкиПоканени лично от робота София

"Нямам търпение да се срещнем на Webit.Festival Europe в София – дигиталната столица. Радвам се, че имам възможността да говоря пред повече от 7000 гости на фестивала, сред които министри, бизнес и академични лидери от целия свят, с които ще се съберем, за да преоткрием бъдещето на Европа!"

Това казва роботът София (с ударение на и!) във видео обръщението си в социалната мрежа Facebook, където кани публиката у нас да я види на живо в рамките на двудневното технологично и бизнес събитие.

Тази година на 26-27 юни ще се проведе десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe. Отличен като най-влиятелния форум за иновации, политики, инвестиции, дигитална икономика и предприемачество в Европа през 2018, фестивалът ще бъде сборна точка на водещи световни бизнес лидери и иноватори, инвеститори, както и политици, комисари, премиери и министри от Европа.

Гостуващата лекторка София, която за първи път идва в България, е най-модерният и прочут робот на Hanson Robotics, надарен със

забележителна изразителност, естетика и интерактивност.

Тя може да симулира пълна гама от изражения на лицето, да проследява и разпознава лица, да гледа хората в очите и да провежда естествени разговори с тях.

Роботизираната дама прави дебюта си в шоуто "South by Southwest" през март 2016 г. От тогава тя се превръща в изключително търсена медийна личност. Само едно от поредицата й интервюта – това за американския канал CNBC – е събрало

над милиард гледания онлайн.

Тя се появява в най-популярните телевизионни предавания, член е на панели на някои от най-престижните конференции в света. А през юни ще отбележки първия значителен юбилей на Webit заедно с българската публика и чуждестранните гости на събитието.

Макар нейното със сигурност да е най-любопитното участие на фестивала, то е само малка част от стойностните събития в рамките на двудневната конференция. Сред потвърдените топ лектори на фестивала са

носителката на Нобелова награда за мир Тавакол Карман;

Морис Леви, председател и изпълнителен директор на Publicis Groupe; комисарят по научни изследвания, наука и иновации на Европейската комисия Карлос Моедас; Мат Бритин, президент за Европа бизнес операции на Google; Андрю Цао, изпълнителен директор на Silicon Valley Bank; проф. Д-р Удо Хелмбрехт, който е изпълнителен директор на Агенцията на Европейския съюз за мрежова и информационна сигурност (ENISA); министърът на Франция по дигиталните въпроси Моунир Межуби; Шарън Бъроу, генерален секретар на Федерацията на профсъюзите; Мари Кивиниеми – заместник генерален секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие; бившият кметът на Менло Парк, Калифорния, Катрин Карлтън, издателят на сп. PREMIUM Lifestyle и човекът зад TEDxVitosha Ирена Комитова и още много други.

Фестивалът ще се състои от над 10 паралелни тематични конференции, чиито теми обхващат бъдещето на здравеопазването, дигиталните умения и образованието, технологиите, жените в бизнеса и политиката, инфраструктура 4.0, медиите в XXI век и др.


Свързано

20 нюанса жълто
Препоръчано02.11.2018
20 нюанса жълто

Изкуството не е пасивна декорация. Вече 2 десетилетия българската художничка Ода Жон го доказва на целия свят, а от 22-ри ноември за първи път българската публиката у нас ще види защо

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Четецът на мисли Лиор Сушард с обръщение към публиката в София
Акценти12.10.2018
Четецът на мисли Лиор Сушард с обръщение към публиката в София

Представлението му в Народния театър е на 19 и 20 декември

Кулинарни надпревари между българския бизнес
Гурме11.10.2018
Кулинарни надпревари между българския бизнес

Ресторант The View спечели конкурса на METRO, посветен на Деня на предприемача

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Момчето, което мечтаеше да е Супермен
От броя03.10.2018
Момчето, което мечтаеше да е Супермен

Лиор Сушард за играта на ума, четенето на мисли и смисъла на живота преди шоуто му в София на 19 и 20 декември

Георги Тошев Георги Тошев
Не изпускайте тези 11 събития през октомври
Дизайн и култура01.10.2018
Не изпускайте тези 11 събития през октомври

И ако лятото беше само наужким, то есента категорично настъпи. Предлагаме ви нашия списък със задължителни наслади за душата през този месец.  

Повелителят на менталистите
Събития22.08.2018
Повелителят на менталистите

Най-добрият четец на мисли в света идва в София за 2 незабравими предколедни представления.

“Човекът, който мести планини”
Събития09.08.2018
“Човекът, който мести планини”

Заглавието е на влиятелната медия за предприемачество entrepreneur.com, а вдъхновението е основателят на Webit д-р Пламен Русев

Предизвикателството Олимпиада на бизнес лидерите
Събития13.07.2018
Предизвикателството Олимпиада на бизнес лидерите

Променливото време превърна 15-ото издание на инициативата на БФБЛ в изпитание, което участниците преминаха успешно.

Как езерото Комо се оказа фон на три пищни ревюта на Dolce & Gabbana
Мода13.07.2018
Как езерото Комо се оказа фон на три пищни ревюта на Dolce & Gabbana

Омагьосващи природни картини и солидна доза италианско изкуство за новите заклинания на модните чародеи

Александра Трайкова Александра Трайкова