Събития30.03.2018

Поканени лично от робота София

Първият хуманоиден робот има нещо да ви каже

+1 снимкиПоканени лично от робота София

"Нямам търпение да се срещнем на Webit.Festival Europe в София – дигиталната столица. Радвам се, че имам възможността да говоря пред повече от 7000 гости на фестивала, сред които министри, бизнес и академични лидери от целия свят, с които ще се съберем, за да преоткрием бъдещето на Европа!"

Това казва роботът София (с ударение на и!) във видео обръщението си в социалната мрежа Facebook, където кани публиката у нас да я види на живо в рамките на двудневното технологично и бизнес събитие.

Тази година на 26-27 юни ще се проведе десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe. Отличен като най-влиятелния форум за иновации, политики, инвестиции, дигитална икономика и предприемачество в Европа през 2018, фестивалът ще бъде сборна точка на водещи световни бизнес лидери и иноватори, инвеститори, както и политици, комисари, премиери и министри от Европа.

Гостуващата лекторка София, която за първи път идва в България, е най-модерният и прочут робот на Hanson Robotics, надарен със

забележителна изразителност, естетика и интерактивност.

Тя може да симулира пълна гама от изражения на лицето, да проследява и разпознава лица, да гледа хората в очите и да провежда естествени разговори с тях.

Роботизираната дама прави дебюта си в шоуто "South by Southwest" през март 2016 г. От тогава тя се превръща в изключително търсена медийна личност. Само едно от поредицата й интервюта – това за американския канал CNBC – е събрало

над милиард гледания онлайн.

Тя се появява в най-популярните телевизионни предавания, член е на панели на някои от най-престижните конференции в света. А през юни ще отбележки първия значителен юбилей на Webit заедно с българската публика и чуждестранните гости на събитието.

Макар нейното със сигурност да е най-любопитното участие на фестивала, то е само малка част от стойностните събития в рамките на двудневната конференция. Сред потвърдените топ лектори на фестивала са

носителката на Нобелова награда за мир Тавакол Карман;

Морис Леви, председател и изпълнителен директор на Publicis Groupe; комисарят по научни изследвания, наука и иновации на Европейската комисия Карлос Моедас; Мат Бритин, президент за Европа бизнес операции на Google; Андрю Цао, изпълнителен директор на Silicon Valley Bank; проф. Д-р Удо Хелмбрехт, който е изпълнителен директор на Агенцията на Европейския съюз за мрежова и информационна сигурност (ENISA); министърът на Франция по дигиталните въпроси Моунир Межуби; Шарън Бъроу, генерален секретар на Федерацията на профсъюзите; Мари Кивиниеми – заместник генерален секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие; бившият кметът на Менло Парк, Калифорния, Катрин Карлтън, издателят на сп. PREMIUM Lifestyle и човекът зад TEDxVitosha Ирена Комитова и още много други.

Фестивалът ще се състои от над 10 паралелни тематични конференции, чиито теми обхващат бъдещето на здравеопазването, дигиталните умения и образованието, технологиите, жените в бизнеса и политиката, инфраструктура 4.0, медиите в XXI век и др.


Свързано

Свеж дух за свежо лято
Красота11.07.2018
Свеж дух за свежо лято

Ще промените представата си за летен отдих, докато лекувате тялото и съзнанието си с йога

Теодора Георгиева
Visa кани своите Premium и Business картодържатели на голф турнир
Събития18.06.2018
Visa кани своите Premium и Business картодържатели на голф турнир

Остават само броени дни до Visa Golf Day, затова не изпускайте своя шанс да се запишете.

Жените могат да бъдат опасни
Дизайн и култура08.06.2018
Жените могат да бъдат опасни

Изцяло дамският римейк на „Бандата на Оушън” ще ви покаже защо

Евелин Цанева
Какво прави един силен бранд за най-добрите си клиенти?
Събития31.05.2018
Какво прави един силен бранд за най-добрите си клиенти?

Кани ги на първия тенис турнир Visa Tennis Cup

Ирена Комитова
Как се създава нация от мечтатели? С 5000 безплатни билета.
Събития18.05.2018
Как се създава нация от мечтатели? С 5000 безплатни билета.

Младежи между 16-23 г. ще се срещнат с хуманоиден робот и велосипеда на бъдещето в рамките на Webit.X

Идеите, задвижващи напредъка
Събития16.05.2018
Идеите, задвижващи напредъка
Евелин Цанева
Почти разпродадени са изложбените площи на Webit
Събития05.05.2018
Почти разпродадени са изложбените площи на Webit

Сред 200-те изложители на юбилейното десето издание има павилиони на цели държави

Visa Tennis Cup
Събития03.04.2018
Visa Tennis Cup

Premium картодържателите на Visa ще могат да покажат своите спортни умения в единствения тенис турнир за семейства и приятели.

Това е тя, Александрина Пендачанска
Дизайн и култура30.03.2018
Това е тя, Александрина Пендачанска

Оперната прима празнува 30 години на сцената с концерт-спектакъл на 2 април в зала 1 на НДК

Евелин Цанева