Събития30.11.2018

Не изпускайте тези 10 събития през декември

Класическа музика, опера и балет – това ви очаква през месеца на най-светлите и топли празници

Йоана Иванова Йоана Иванова
+5 снимкиНе изпускайте тези 10 събития през декември

Strauss Capelle Wien, 1-и декември, София

Месецът започва с виенски дух, благодарение на единствения по рода си оригинален оркестър на великия Йохан Щраус, който пристига в столицата. Българската публика ще чуе световноизвестни валсове и полка, така като първоначално са били създадени от династията Щраус. Очакват ви автентична атмосфера и изпълнения на любимите музикални шедьоври.

Balkan Rakia & Spirits Fest, 1 и 2 декември, София

Събитието популяризира качествените български ракии и такива от Балканите. И тази година традиционно на изложението ще се представят производители и вносители на всички видове ракии – сливови, гроздови, от други плодове, анасонови, както и други спиртни напитки. По време на фестивала посетителите ще могат закупят продукти от обособена търговска зона, както и да дегустират храни и напитки.

Музика от анимета, 2 декември, София

Традиционно Фортисимо фамилия подготвят концерти за деца и тинейджъри. Този сезон предстои музикален спектакъл за всички фенове на аниме и манга изкуството, което е известно с неповторимия си музикален съпровод. За концерта е поканен световноизвестният диригент Шунго Морияма, който ще дирижира оркестъра на Софийска филхармония.

Best of Swing, 5 декември, София

Изпълнителите ще ви отведат на ретро пътуване към времето в Америка от 30-те години на миналия век – едно преживяване на музиката, която по забележителен начин възражда суинга. На сцената ще звучат песни от репертоара на Бени Гудман, Глен Милър, Франк Синатра, Луис Армстронг, Ела Фицджералд, Пол Уайтман, Каб Калоуей, Джими Лансфорд, Томи Дорси и др.

Национален балет на Грузия „Сухишвили“, 7 декември, Пловдив

Световната сензация ще представи най-впечатляващите и емблематични танци, създадени за последните 72 години от поколения в трупата. Балетът ще посети България в състав от 70 танцьори и собствен оркестър. По време на представлението ще бъдат сменени над 600 автентични грузински костюми. Публиката ще наблюдава и невероятните акробатични танци със саби и ножове – техниката на мъжете, които танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли, и плавните, пързалящи движения при жените.

Малкият принц – моноспектакъл, 11-и декември, София

Любимата книга на деца и възрастни е пресъздадена в моноспектакъл от Любен Кънев. Историята за красивата и горда роза, която няма равна по хубост. И пътят на Малкия принц в търсенето й. Ще преживеете отново историята за любовта, която съществува навсякъде във Вселената. И най-вече за вярата, че някъде там ви чака някой, който мисли за вас и ви обича така, както сърцето ви желае.

Софийският международен литературен фестивал и панаирът на книгата, 11-16 декември, София

Двете събития се събират, за да създадат празник на тези, които не спират да търсят нови светове в страниците на книгите. Фестивалът ще събере български и световни автори, а акцентът ще са темите и тенденциите на немскоезичната литература. Някои от най-интересните и значими съвременни автори от Австрия, Германия, Швейцария и Лихтенщайн ще се срещнат с публиката, заедно с български писатели и поети. 
Лешникотрошачката, 12 и 13 декември, Варна

Бaлетът е едно от най-красивите сценични изкуства, а този месец можете да посетите събитието по известната музика на Чайковски в две действия и едноименната приказка на Хофман „Лешникотрошачката и царят на мишките”, с хореография на Сергей Бобров.

Лиор Сушард „Безгранично“, 19 и 20 декември, София

Най-добрият менталист в света идва в София за 2 незабравими предколедни представления. Артистът с уникални способности, един от най-силните телепати в света ще ви изненада със силата на ума си (а и и чувството за хумор): той е способен не само да прочете мислите на друг човек… макар че има и неща, които не умее. Лиор ще ви поведе в невиждано пътешествие сред чудесата на човешкия ум, само за да ни убеди колко безграничен е той.

Новогодишен оперетен бал, 28 декември, София

Традиционният концерт на Музикалния театър е посветен на оперетата –жанрът на щастието, радостта и хармонията. Почувствайте еуфорията на френския кан-кан в грандиозния спектакъл от артистите на Националния музикален театър в навечерието на новата година и почувствайте блясъка.


Свързано

Идва ли ви се на бал с маски във Виена?
Събития19.11.2018
Идва ли ви се на бал с маски във Виена?

Балът на Дамите на Розата ще се проведе на 30 ноември, а приходите от събитието ще бъдат дарени за благотворителност

Йоана Иванова Йоана Иванова
Beaujolais Nouveau 2018 пристига в София!
Гурме14.11.2018
Beaujolais Nouveau 2018 пристига в София!

На 15-и ноември предстои още един празник за ценителите, защото ще се отвори първата бутилка от новата реколта младо вино - Beaujolais Nouveau

Йоана Иванова Йоана Иванова
Не изпускайте тези 10 събития през ноември
Събития31.10.2018
Не изпускайте тези 10 събития през ноември

Кино, музика и вино – само това ни трябва, за да превърнем мрачния и дъждовен ноември в още един повод за забавления и развлечения

Йоана Иванова Йоана Иванова
Trick or Treat?
Препоръчано26.10.2018
Trick or Treat?

Ако все още нямате планове за Хелоуин –  не пропускайте страхотното парти с Yalta Club и Банка ДСК в Арена Армеец на 31 октомври

Йоана Иванова Йоана Иванова
20 нюанса жълто
Препоръчано02.11.2018
20 нюанса жълто

Изкуството не е пасивна декорация. Вече 2 десетилетия българската художничка Ода Жон го доказва на целия свят, а от 22-ри ноември за първи път българската публиката у нас ще види защо

Вижте обръщението на Лиор Сушард към българската публика
Акценти12.10.2018
Вижте обръщението на Лиор Сушард към българската публика

Представлението му в Народния театър е на 19 и 20 декември

Кулинарни надпревари между българския бизнес
Гурме11.10.2018
Кулинарни надпревари между българския бизнес

Ресторант The View спечели конкурса на METRO, посветен на Деня на предприемача

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Момчето, което мечтаеше да е Супермен
От броя03.10.2018
Момчето, което мечтаеше да е Супермен

Лиор Сушард за играта на ума, четенето на мисли и смисъла на живота преди шоуто му в София на 19 и 20 декември

Георги Тошев Георги Тошев
Не изпускайте тези 11 събития през октомври
Дизайн и култура01.10.2018
Не изпускайте тези 11 събития през октомври

И ако лятото беше само наужким, то есента категорично настъпи. Предлагаме ви нашия списък със задължителни наслади за душата през този месец.  

Йоана Иванова Йоана Иванова