Събития17.02.2022

Добротворение

"Колко въздигащо и осмислящо живота е да помогнем безвъзмездно“ - думите, с които арх. Пламен Пламенов Мирянов се обърна към гостите на благотворителна вечеря, организирана от фондация "Нашият дом е България".

+8 снимкиДобротворение

Две момченца - Гоги (на 8 години) и Ради (на 6 години), все още не могат да говорят заради диагнозата "аутизъм". За да се подобри състоянието им, имат нужда от преливки на костен мозък извън България, а цената на една процедура е 20 000 лв. Гоги и Ради не са просто две български деца – те са носители на надеждата, че с общи усилия и вяра всички ние можем да сътворим добро. Фондация "Нашият дом е България", която нееднократно е подкрепяла различни каузи, организира благотворителна вечеря с красивото име "Добротворение", за да събере средства за лечението на двете деца.

Наистина, колко въздигащо и осмислящо живота е да помогнем безвъзмездно“ – обърна се към гостите на събитието арх. Пламен Пламенов Мирянов – вдъхновител, организатор и продуцент на събитието, както и основател и идеолог на фондацията.

И допълни: „Поетът Владимир Башев пише: „Ако няма какво дадем на света, за какво сме родени“. Ние не щем, нито славата, ни участта на големите гении… И нека най-вече Словото Божие като житно зрънце да падне на добра почва и да се запази - да поникне в нашите сърца, да израсте в красив клас, като принесе стократен плод с търпение“. 


Днес все повече е необходим духът на благостта, състраданието, милостта, дълготърпението, прошката и широкосърдието“ – каза още в словото си арх. Мирянов и цитира св. Апостол Павел с думите: „А благотворителността и щедростта не забравяйте, защото такива жертви са благоугодни Богу“.

Колеги, приятели и съмишленици на фондация “Нашият дом е България” се обединиха около каузата и с общи усилия събраха сумата от 40 000 лева.

На търг бяха предложени картини и фотографии от български автори; топка, подписана от „златните момичета“ на България; книги от Георги Бърдаров, осигурени от издателство “Мусагена”. Гостите имаха възможност да дарят сума по свой избор, както и да закупят билети за томбола със специални подаръци от партньорите на събитието. Събраните средства - по 20 000 лева за всяко дете - ще дадат възможност Гоги и Ради да получат по една преливка на костен мозък - малка, но важна стъпка към по-пълноценен живот за двете деца и семействата им.

Програмата на събитието, режисирано от арх. Пламен Пламенов Мирянов, с водещи Галина Димитрова и Ники Кънчев, включваше: прочит на слово от Свещеното Писание, музикални изпълнения на класически пиеси от квартет “Quarto”. Ансамбъл “Българе” с ръководител Христо Димитров и изпълнители от ансамбъл “Филип Кутев” обогатиха програмата с народни песни и танци.

„Обещах си да не наричам Гоги и Ради „аутисти“. Те са просто деца. Наши деца. И ние сме длъжни да се погрижим за тях“, убеден е Ники Кънчев. Самият той активно, вече повече от година, подкрепя двете момчета и семействата им, като популяризира каузата им по всички възможни начини. “Кръгът на Доброто, както го наричам аз, се задвижи отново, каза Ники Кънчев.

Големите герои се казват Гоги и Ради, но вечери като тази ни припомнят, че всички можем да бъдем герои - за някого, понякога.

 

Ако искате да ги подкрепите и вие, можете да го направите на следните дарителски сметки:

Дарителска сметка Ради:

IBAN: BG89 BPBI 7947 1062 5989 01
Габриела Велизарова Георгиева
В полза за Ради

Дарителска сметка Гоги:

IBAN: BG97 UBBS 8002 1019 5125 50
Георги Димитров Русев
В полза на Гоги


Свързано

The future in motion
Акценти07.12.2021
The future in motion

A New Momentum for Human Mobility

Ирена Комитова
Campagne CaviArt Dinner
Събития01.03.2022
Campagne CaviArt Dinner

Лъскави перли черен хайвер, искрящо шампанско и модерно изкуствo

Global Citizen Forum 2021
Събития22.12.2021
Global Citizen Forum 2021

Бъдещето е в движение.

Емилия Колева Емилия Колева
Involve, Evolve, Empower
Събития01.12.2021
Involve, Evolve, Empower

Това е призивът на GLOBAL CITIZEN FORUM

Ирена Комитова
Празнуваме живота
Акценти08.07.2020
Празнуваме живота

Chic & Cozy – Born to Be Alive

В търсене на баланс и вътрешен мир на прага на новото десетилетие
Акценти21.12.2019
В търсене на баланс и вътрешен мир на прага на новото десетилетие

…през погледа на Шаолин.

София Павлова София Павлова
Мисия Silver Spitfire – успешна
Акценти16.12.2019
Мисия Silver Spitfire – успешна

Поглед от облаците

София Павлова София Павлова
Любимото Nespresso на Джордж Клуни вече е в България
Акценти11.12.2019
Любимото Nespresso на Джордж Клуни вече е в България

Първият бутик на марката отвори врати в София.

София Павлова София Павлова
А ти супергерой ли си?
Акценти05.12.2019
А ти супергерой ли си?

„Всичко, което сме, е резултат от нашите мисли“, казва д-р Атанас Скатов, който не престава да изкачва най-високите върхове на планетата.

София Павлова София Павлова