+5 снимкиAston Martin не признават „тавани” с новата си DB11 Volante

Въздух, суша & море08.11.2017

Aston Martin не признават „тавани” с новата си DB11 Volante

Новият модел е модифицирана версия на елегантния DB11, а резултатът е една великолепна спортна кола.

Никола Неделчев

2017-та още не е свършила и вече видяхме, че за производителите на луксозни коли не съществува „таван” относно висококачествените подобрения, с които изживяването на клиента може да бъде революционизирано: седалки със сензори, инфотейнмънт апликации, wi-fi, безупречни системи за сигурност и много други. В контраст обаче на схващането, че луксозните модификации винаги се нуждаят от технологично пренасищане, Aston Martin представя тази есен своя DB11 Volante.

1

DB11 Volante е почти идентична версия на вече добре познатото за феновете на британската марка купе - DB11. Основната модификация, с която Aston Martin обещават да предоставят на света „най-спортния кабриолет в историята си”, е сгъваемият покрив. Тази малка промяна е и най-съществената. Тя е перфектно допълнение към един автомобил, който вече е спечелил уважението на мнозина с елегантната си визия. Тя, от своя страна, ще може да бъде разголвана за 14 секунди, стига това да стане в рамките на скорост от 50 км/ч.

2

Сгъваемият покрив на DB11 Volante без съмнение хвърля сянка върху своите конкуренти. За да постигнат високото качество на продукта си, производителите от Aston Martin подлагат новия кабриолет на безупречен тест. Първоначално инженерите симулират най-суровите климатични условия, успявайки да компресират 10 години на употреба само в един месец. След това, за да се гарантират резултатите, прототипите на DB11 Volante са изпитани в локации от ранга на Долината на смъртта и Северния полярен кръг.

3

След като структурната устойчивост на колата бива подсилена (и като резултат Volante е с цели 115 килограма по-тежка от купето), истинското изпитание остава как да се запази нейната динамика. На думи, решението е лесно: инженерите просто трябва да минимизират теглото на автомобила. На практика обаче това означава да се отърват от по-тежкия двигател V12 и да го заместят с по-лекия V8 от Mercedes-AMG. Снабдена с 510 к.с, колата може да вдигне максимална скорост от 300 км/ч.  Подобна мощност позволява на Volante да ускори от място до 100 км/ч за 4,1 секунди, което е напълно достатъчно не само да ви разроши косите, но и да ви отнесе главите.

4


Свързано

Още една добра причина да летиш с твоята Visa карта
Въздух, суша & море21.12.2017
Още една добра причина да летиш с твоята Visa карта

Винаги е имало много добри поводи да плащате с Visa, когато пътувате – и сега Ви даваме още един.

Смел, уверен, сигурен. Новият герой на BMW е BMW Серия 6 Гран Туризмо.
Въздух, суша & море14.12.2017
Смел, уверен, сигурен. Новият герой на BMW е BMW Серия 6 Гран Туризмо.

“BMW Серия 6 Гран Туризмо е насочено към взискателните клиенти, които държат на индивидуалността, естетиката и изключителния комфорт при пътуване.“, казва Адриан Ван Хойдонк, ръководител BMW Group Design.

Емилия Колева
Време, отмервано от вятъра
Въздух, суша & море13.11.2017
Време, отмервано от вятъра

Panerai Classic Yacht Challenge 2017

Антония Стоилова
20 години Qatar Airways и още вълнуващи награди
Въздух, суша & море02.11.2017
20 години Qatar Airways и още вълнуващи награди

Станете и вие част от голямото семейство на компанията като се възползвате от невероятните оферти за пътуване в икономична и бизнес класа.

Бъдеще с предимство
Въздух, суша & море27.10.2017
Бъдеще с предимство

Нашето утре зависи от избора, който правим днес. Дали ще помислим за дългосрочните последствия от него – зависи от нас.

Светът е споделен с намаление -50% от Qatar Airways
Въздух, суша & море09.10.2017
Светът е споделен с намаление -50% от Qatar Airways

Преференциалното предложение се отнася за резервации на две места в Бизнес класа на до 16 октомври за пътешествие до 31 май 2018.

Лукс с мощна тяга на автосалона в София
Въздух, суша & море09.10.2017
Лукс с мощна тяга на автосалона в София

Луксозните и бързи коли винаги привличат вниманието - с мощността, дизайна, оборудването и комфорта. Вижте ги преди всички на предпремиерния ден на Автосалона на 13 октомври, а билетите вече са в продажба на Eventim.bg.

Qatar Airways празнува годишнина с промоция до 45%
Въздух, суша & море04.10.2017
Qatar Airways празнува годишнина с промоция до 45%

Рожденикът обичайно получава подаръци, но на своя юбилей първокласната авиокомпания е подготвила специална изненада за своите пътешественици.

Тест драйв с новия Rolls Royce Dawn
Въздух, суша & море04.10.2017
Тест драйв с новия Rolls Royce Dawn
Виктор Папазов