Въздух, суша & море08.08.2017

През града – стилно, на две колела

Пет дизайнерски електрически велосипеда, с които да влезете в „зеленото“ градско настояще.

Биляна Константинова
+4 снимкиПрез града – стилно, на две колела

Зелените градове на бъдещето бавно, но сигурно се превръщат в настояще. Велосипедът, а не колата е задължителното превозно средство в тях – от вкъщи до работа и обратно или поне до удобна спирка на градския транспорт или метрото. Това означава, че комфортът, сигурността и, не на последно място, самочувствието, което колелото носи, не трябва да отстъпва по нищо на автомобила.

 

С компании като Obike, Ofo и Mobike електрическите велосипеди уверено си пробиват място в ежедневието на съвременния градски човек. Ние ви предлагаме селекция от пет красиви, функционални и уникални дизайнерски електрически колела, с които да минете стилно през града.  

 

Derringer

1

Това е първото електрическо колело, което известната компания създава. Моделите на Derringer се отличават с комбинация от ретро дизайн, здрава конструкция и модерна технология, към която се прибавя и грижата за природата.

Електрическият им велосипед се предлага в три варианта в зависимост от типа на батерията и мощността на двигателя – 750W, 2000W или 2800W. Освен това колелото е без скорости, което означава, че във всеки момент разполагате с цялата мощност на върха на пръстите си. С Derringer цветът е само един – черен, а излъчването – класически стил.

Има обаче една малка подробност – то остава на ниво стартъп и така и не стига до масово производство.   

 

Audi Sport e-tron 

2

Audi Sport e-tron се отличава с лека конструкция и мощен двигател. Ако възнамерявате да го ползвате за разходка в парка, ще похабите потенциала му, защото това е колело, създадено за истинско колоездене в планината и по насечен терен. Тежи едва 18,2 кг, благодарение на карбоновата монокок рамка, батерията му е с гаранцията и качеството на Bosch и развива скорост до 25 км/ч. Дизайнерите на Audi в Мюнхен са дали най-доброто от себе си, за да е не само здраво, но и да изглежда добре. Кожената седалка Selle Italia Flite е финалът, който прибавя на Audi Sport e-tron щипка лукс.   

 

Bicicletto

3

Когато съберем на едно място думите „премиум“ и „дизайнерско“, непременно трябва да обърнем поглед към Италия. Електрическият велосипед Bicicletto е с иновативен дизайн, който размива границите между колело и мотоциклет. Визията му е вдъхновена от първите състезателни велосипеди, с винтидж усещане и уникален италиански нюх за стил.  

Красотата обаче не е всичко. Технологията на Bicicletto никак не е за подценяване. Колелото е с олекотена рамка с карбонови влакна и тежи едва 17 кг, въпреки че изглежда масивно. Предният фар е със сензор, реагиращ на докосване, и, макар да изглежда част от рамката, всъщност се сваля и може да се ползва като челник за глава. Bicicletto има Bluetooth колона, което означава, че може да се свързва със смарт устройства, за да слушате музика или да приемате телефонни обаждания. Цените се движат от 9200 до 12 200 евро в зависимост от двигателя и батерията. Най-скъпият вариант гарантира до 70 км автономен пробег.  

 
Cykno
4
Cykno трудно може да бъде наречено просто колело. То е електрическо превозно средство, съвместна разработка на инженера Бруно Грепи и дизайнерите Лука Скопел и Джанпиетро Виорели и италианския рекламен гуру Рикардо Лоренцини. 
С 500W литиево-полимерна батерия, която гарантира до 60 км автономен пробег само с едно зареждане, карбонова монокок рамка и алуминиеви детайли, произведени в Италия, Cykno с лекота развива скорост до 20-25 км/ч.     

Vintage Electric Bikes The Tracker

8

Vintage Electric Bikes The Tracker е смятано за „духовен наследник“ на електрическото колело Derringer, защото е разработено върху американската концепция. Колелото е с три скорости и развива до 58 км/ч. Два часа зареждане осигуряват 56 км автономен пробег. Имате възможност да изберете между състезателен и градски режим на каране. Снабдено е със система против боксуване. На фона на това седалката от първокачествена естествена кожа звучи само като приятно допълнение.  


Свързано

Три водни играчки, които ще вдигнат адреналина ви това лято
Въздух, суша & море17.07.2017
Три водни играчки, които ще вдигнат адреналина ви това лято

Дръжте се, лятото идва!

Никола Неделчев
Електрически тласък за колоездачите
Въздух, суша & море22.06.2017
Електрически тласък за колоездачите

Животът на две колела печели все повече привърженици из целия свят. Вижте какво представляват Copenhagen Wheel и FlyKly Smart Wheel и как могат да превърнат стандартното колело в електрическо.

Никола Неделчев
Любов под водата или какво представлява новата концепция Mile Low Club
Въздух, суша & море12.06.2017
Любов под водата или какво представлява новата концепция Mile Low Club

Туристическа агенция пуска романтичен тур с луксозна подводница за $292,000 на вечер.

Никола Неделчев
Bentley с веган интериор – защо не?
Въздух, суша & море30.05.2017
Bentley с веган интериор – защо не?

На конференцията FT: Future of the Car в Лондон, творческият директор на Bentley, Щефан Зийлаф, сподели повече детайли за различните не-животински тапицерии, които намират място в дизайна на купето на луксозния автомобил.

Ина Герджикова
(Не) Мечтай. Живей
Въздух, суша & море17.05.2017
(Не) Мечтай. Живей

Новото VOLVO V90CC олицетворява цялата мъдрост на източната философия... а именно, че единственият миг е тук и сега.

Левитиращата яхта на Джонатан Швинге: между фантастиката и реалността
Въздух, суша & море11.05.2017
Левитиращата яхта на Джонатан Швинге: между фантастиката и реалността

Базирана на логически и геометрични решения, „летящата” яхта поставя началото на ревoлюция в корабоплаването.

Никола Неделчев
С Rolls-Royce из коридорите на педиатрията
Въздух, суша & море22.03.2017
С Rolls-Royce из коридорите на педиатрията

Най-малкият модел на престижната марка е специално за малки пациенти, очакващи операция

Биляна Константинова
Направи си Визионада
Въздух, суша & море17.03.2017
Направи си Визионада

Когато животът ти даде лимон, си правиш лимонада. Когато ти даде Visa, правиш каквото поискаш.

Антония Стоилова
Най-голямата супер яхта в света ще бъде 220 м
Въздух, суша & море09.03.2017
Най-голямата супер яхта в света ще бъде 220 м

Quintessentially строи „плаващ частен клуб за световния елит“ за 312 млн. долара.

Биляна Константинова