Въздух, суша & море27.03.2018

Новият CLS беше представен на световен тест драйв в Барселона

Представител на PREMIUM Lifestyle беше сред малкото български журналисти, поканени да седнат зад волана и да изпробват изумителните способности на автомобила.

Антония Стоилова
+8 снимкиНовият CLS беше представен на световен тест драйв в Барселона

Полетът трая няколко часа и беше не само "измъкване" от мрачна и снежна София, но и предвещаваше и приключение по каталунски.

Още докато от Mercedes-Benz ни приветстваха с „Добре дошли“ в Барселона и пийвахме ароматно кафе за запознанство, през прозореца се виждаха над 20 Mercedes. Всичките еднакво разкошни, макар и различни по цвят, кубатура и мощност модели CLS, както и няколко прелестни AMG CLS 53 4MATIC+. Изваяните форми на автомобилите ми се сториха по-красиви от произведение на Гауди, а нетърпението да застана зад волана на една от тях и да изпитам на какво са способни не спря да ме гъделичка, докато малко по-късно не се озовах на пасажерската седалка на модела CLS 350 d 4MATIC. 

1

Екстериорът:

Предницата на третото поколение CLS е много по-атрактивна и се отличава с впечатляващи детайли. Динамичният наклон напред е ефектно комбиниран с подчертано плоски фарове, а изправената радиаторна решетка с дизайн “диамант” с черни или хромирани точки (в зависимост от оборудването) и легендарният отворен надолу контур Panamericana действително привличат погледа.

Страничният дизайн е в стил Sensual Purity - видимо опростени линии и по-щедро използване на заоблени форми. Светлосенките създават импресивна картина на профила на автомобил тип “купе” с мощен визуален ефект. 

2
Специален акцент в оформлението на задната част са двойните блокове на задните светлини. Приложената LED Edge Light технология повишава още повече нивото на функционалност на задните светлини.

Технологиите:

Още на магистралата на път към El Serrat del Figaro решихме да изпробваме всички интегрирани интелигентни системи – Intelligent Drive, заимствани от S-класата. Започнахме със задаването на желаната от нас скорост и дистанцията, която искахме да спазваме спрямо автомобила отпред. Системата DISTRONIC, която работи с помощта на радари, автоматично намалява скоростта, когато това е необходимо, а след това отново връща автомобила до желаната скорост. Разстоянието от движещите се отпред превозни средства може да се променя на много степени, но, естествено, има зададена минимална безопасна дистанция, която не може да бъде нарушавана. 

3

Разбира се, нямаше как да пропуснем да видим с очите си и как автомобилът не само кара сам без дори да поставяме краката си на педалите и ръцете на волана, но и изпреварва сам. От нас се изискваше само да активираме мигача, след което CLS сам премина от едната към другата лента благодарение на системата Active Lane Change Assist. Изумително, нали?

CLS е снабден и с Active Braking Assist, функция за кръстосан трафик, която се включва, за да ни помогне да избегнем сблъсъци, стационарни или пресичащи пътя ни превозни средства, както и хора, ако ние не предприемем действие, за да избегнем удара.

4

Неусетно, изследвайки новото CLS, вече бяхме достигнали Монсерат. Любувайки се на красивите гледки и потопени в сладки разговори, разбрах, че съм превишила леко скоростта. Това става благодарение на системата за разпознаване на пътните знаци. Тя сигнализира за ограничение на скоростта, разпознава знаците “Влизането забранено” и забраните за изпреварване, както и знаците за отмяна на тези ограничения, като ги показва на дисплея. В такива случаи системата реагира с визуален и звуков предупредителен сигнал, което за леко разсеяни хора е повече от полезно.

5

Денят беше към своя край и ние се отправихме към блещукащите светлини на града, за да се присъединим към журналистите от цял свят. На общата вечеря всеки от нас споделяше с усмивка впечатленията от третото поколение CLS и жадно попиваше всяка допълнителна информация, предоставена ни от експертите на Mercedes-Benz.

6

С нетърпение и детско любопитство очаквам да видя следващата крачка напред, която екипът на Mercedes-Benz ще предприеме, и красивата дестинация, с която ще ни изненада. A подробна информация за CLS ще може да прочетете в новия брой на PREMIUM Lifestyle - The Color Issue.

7


Свързано

Rolls Royce показаха три нови Phantom-а на автоизложението в Женева
Въздух, суша & море06.03.2018
Rolls Royce показаха три нови Phantom-а на автоизложението в Женева

Възкресението на Jaguar D-Type
Въздух, суша & море22.02.2018
Възкресението на Jaguar D-Type

Jaguar рестартират производството на една от най-емблематичните коли в моторния спорт.

Никола Неделчев
Коя е първата 5-звездна авиокомпания на Европа и защо
Въздух, суша & море07.02.2018
Коя е първата 5-звездна авиокомпания на Европа и защо

И на земята, и сред облаците отношението идва преди всичко    

Андреа Пунчева
Aerion AS2: Ренесансът в свръхзвуковите полети
Въздух, суша & море17.01.2018
Aerion AS2: Ренесансът в свръхзвуковите полети

Бъдещето на бизнес пътуванията е в добри ръце.

Никола Неделчев
Над 50 супер луксозни яхти акостираха на остров Пукет за новата 2018-та година
Въздух, суша & море09.01.2018
Над 50 супер луксозни яхти акостираха на остров Пукет за новата 2018-та година

Phuket RendezVous е наследникът на ежегодното морско мероприятие Phuket International Boat Show.

Още една добра причина да летиш с твоята Visa карта
Въздух, суша & море21.12.2017
Още една добра причина да летиш с твоята Visa карта

Винаги е имало много добри поводи да плащате с Visa, когато пътувате – и сега Ви даваме още един.

Смел, уверен, сигурен. Новият герой на BMW е BMW Серия 6 Гран Туризмо.
Въздух, суша & море14.12.2017
Смел, уверен, сигурен. Новият герой на BMW е BMW Серия 6 Гран Туризмо.

“BMW Серия 6 Гран Туризмо е насочено към взискателните клиенти, които държат на индивидуалността, естетиката и изключителния комфорт при пътуване.“, казва Адриан Ван Хойдонк, ръководител BMW Group Design.

Емилия Колева
Време, отмервано от вятъра
Въздух, суша & море13.11.2017
Време, отмервано от вятъра

Panerai Classic Yacht Challenge 2017

Антония Стоилова
Aston Martin не признават „тавани” с новата си DB11 Volante
Въздух, суша & море08.11.2017
Aston Martin не признават „тавани” с новата си DB11 Volante

Новият модел е модифицирана версия на елегантния DB11, а резултатът е една великолепна спортна кола.

Никола Неделчев