От броя01.09.2017

Tudor предизвиква Дейвид Бекъм

Емилия Колева
Born To Dare (роден, за да предизвиква – бел. р.) е мотото на кампанията, която Tudor лансира тази година. Посланието отразява едновременно историята на марката и това, което представлява тя днес. Дръзките личности отдавна избират Tudor при достигането на невъзможното на земя, лед, във въздуха и под водата. Кампанията следва и визията, завещана от създателя на бранда Ханс Уилсдорф, който произвежда часовниците така, че да издържат и при най-екстремните условия. Ето и част от манифеста на кампанията:
„Отдаден на класиката. Но отхвърля статуквото. Пази найдоброто от миналото. Най-добрите практики, най-добрия дизайн. И разширява границите на новото. Роден с цел. Изпробван до краен предел. За онези, които са готови на всичко. Онези, които се изправят срещу страховете си. Онези, които преоткриват себе си всеки ден. Tudor e #BornToDare.“
1
За свои посланици часовникарската къща избра емблематични имена от света на спорта, чиито житейски постижения са резултат от „предизвикващото“ и смело отношение към живота.  Дейвид Бекъм и новозеландският отбор по ръгби All Blacks, известен с изпълнението на haka танц преди всеки мач, въплъщават цялостната философия на кампанията Born To Dare.
Отдавнашен ценител на хубавите часовници,
 
ДЕЙВИД БЕКЪМ
 
опознава Tudor покрай неговия „по-голям брат“ Rolex, притежавайки няколко от неговите модели. Легендарният англичанин е известен с отношението си към стила, затова и „отдаден на класиката“ звучи като определение именно за него. „Бях привлечен от Tudor и вниманието към детайла, което няма как да не забележиш. Впоследствие научих историята на бранда – приключения, смели гмуркания и дръзки експедиции. Бях моментално запленен“, споделя той, а неговите модели са часовникът за гмуркане с винтидж щрих от стомана и злато, Black Bay S&G и сертифицираният хронограф Black Bay Chrono. 
3
 
ИНТРИГУВАЩАТА КАМПАНИЯ НА ТЕМПЕРАМЕНТНИЯ ЧАСОВНИКАРСКИ БРАНД ВДЪХНОВЯВА С НОВИТЕ СИ ПОСЛАНИЦИ
 
Още от дете Дейвид Бекъм е мечтаел да стане футболист. Желанието и увереността да извърви целия път докрай го превръщат в един от най-успешните и обичани играчи, независимо че не е бил нито най-добрият гол-майстор, нито най-бързият на игрището. Онова, което го отличава обаче, е уникалният му стил – едновременно прецизен и зрелищен. Перфектни подавания, изключителни удари и съвършена точност, които се оказват решаващи на терена. Той е един от състезателите, полагащи най-много усилия в историята на футбола. Неприемайки нищо за даденост, Дейвид Бекъм е тренирал повече от останалите, за да преоткрива себе си като играч всеки ден. И дори когато професионалната му кариера в спорта приключва, той продължава да вдъхновява с благотворителните инициативи, в които участва, основно в подкрепа на децата по света. Икона за стил, модел и пример за милионите си почитатели, Дейвид Бекъм безспорно е #BornToDare.
 
2
Непоклатими, подложени на екстремно натоварване, излъчващи сила и мощ са и играчите на легендарния новозеландски отбор по ръгби,
 
ALL BLACKS,
 
който също припознава философията Born To Dare. Те са „готови на всичко“, защото всеки мач е тест за физиката, уменията, издръжливостта и психическата способност да покажеш най-доброто от себе си, когато си под напрежение. Демонстрират решителността си с изпълнението на т.нар. haka танц, чрез който предизвикват страхопочитанието на противника преди мача. С история на повече от век All Blacks са не само най-добрият международен отбор по ръгби, но и един от най-забележителните тимове в световния спорт с рекордния процент от 77% успеваемост. Тренировки на световно ниво от най-ранна възраст, смела визия за спорта и устойчиви ценности за скромност и отборен дух, за тях групата стои над индивидуалното представяне. Като екип те тласкат играта към нови висини. Тимът съхранява най-доброто от миналото – традициите и ценността на черната фланелка (откъдето идва и името им). Те не възприемат себе си като нейни притежатели, а като пазители, които се придържат стриктно към мантрата да я оставят в по-добро състояние, отколкото са я намерили.
Едва ли ще ви изненада и моделът, който All Blacks са избрали – Black Bay Dark, изцяло черен часовник за гмуркане от стомана, носещ винтидж дух и излъчване на непоклатим устрем за постигане на крайната цел.

Свързано

#COVFEFE
От броя14.07.2017
#COVFEFE

Гафове, които остават добре запомнени, почти безсмъртни и понякога направо легендарни.

Ина Герджикова
Скоростта не му отива
От броя26.07.2017
Скоростта не му отива

Карл Оноре, посланикът на бавносттa, обяснява как да забавим темпото

Константин Вълков
Balkan fashion week
Мода18.05.2017
Balkan fashion week
Работното пространство на бъдещето
От броя16.05.2017
Работното пространство на бъдещето

Konica Minolta използва технологиите, за да улесни и оптимизира работния процес.

Антония Стоилова
Елегантни експериментатори и пънк-дендита
Мода12.05.2017
Елегантни експериментатори и пънк-дендита

Мъжките аксесоари на BALLY за пролетта са за тези, които не следват чужди правила.

Левисън Ууд – съвременният пилигрим, който преоткрива света пеша
От броя11.05.2017
Левисън Ууд – съвременният пилигрим, който преоткрива света пеша
Божена Панделиева
Направи си Визионада
Въздух, суша & море17.03.2017
Направи си Визионада

Когато животът ти даде лимон, си правиш лимонада. Когато ти даде Visa, правиш каквото поискаш.

Антония Стоилова
"Времето ви е ценно за нас"
Красота10.03.2017
"Времето ви е ценно за нас"

Цитатът е на д-р Константинос Пагидас, с когото съдбата ни среща тъкмо навреме.

Емилия Колева
POLO RALPH LAUREN: УНИФОРМАТА
Мода09.03.2017
POLO RALPH LAUREN: УНИФОРМАТА
Емил Иванов