Гурме28.11.2017

Cognac de Luze: перлата в короната на коняка

Никола Неделчев
+2 снимкиCognac de Luze: перлата в короната на коняка

Ако сте запознати с начина, по който се раждат перлите, то може би за вас не е изненада, че, освен бижу, те са и чудесна метафора за човешкия живот – за това как чистотата и изяществото се раждат от страданието. Ето защо не е трудно да си представим причината, поради която перлите от векове красят шиите на нежната половина от човечеството. Но има ли начин изтънченият аксесоар да изглежда също толкова привлекателен и за мъжете?

Отговорът е – конячени перли.

1

Cognac de Luze е един от водещите брандове в производството на коняк, чиито основи се крепят на раменете на цели 24 поколения. Разбира се, подобна традиция в бизнеса заслужава да бъде почетена по най-подобаващия начин, поради което от компанията пускат на пазара екстравагантен подарък за най-заклетите си фенове. Конячените перли на De Luze са направени от първокласен 20-годишен коняк (De Luze XO Fine Champagne), редуциран до 8.5% abv и покрит с тънък слой водорасли. Попили отличителните и интензивни вкусови качества на ароматната и добре отлежала напитка, перлите представляват изтънчен завършек за вашите коктейли, блюда и десерти.

Кулинарната идея ще струва €15 за 50г.

2

Не казваме, че жените не биха били впечатлени от уникалното гастрономическо изживяване, което гарантират от Cognac de Luze. Просто следваме известната поговорка, че любовта на мъжа минава през стомаха. И като допълнение към кулинарната идея за конячени перли, от компанията са създали най-голямото шише коняк в света. Количество и качество се преливат в 24 литра, посветени на 24-те отдадени на изкуството да правиш коняк поколения.

Лимитираната напитка ще се продава за €2,000.






Свързано

Бизнес с мисия
Гурме20.11.2017
Бизнес с мисия

Рене Елиът, основателка на Planet Organic, ексклузивно за PREMIUM Lifestyle

Божена Панделиева
Откриха най-старото вино в света
Гурме06.11.2017
Откриха най-старото вино в света

То е лежало 6000 години в пещера край Агридженто, смятана за светилище.

Биляна Константинова
От „Кухнята на Джейми” до мобилната кухня на Land Rover
Гурме17.10.2017
От „Кухнята на Джейми” до мобилната кухня на Land Rover

Топ готвачът Джейми Оливър си партнира с Land Rover в създаването на луксозна кухня на колела.

Никола Неделчев
Изяж Италия!
Гурме12.10.2017
Изяж Италия!

Огромен тематичен парк, посветен на италианската кухня, отваря врати през ноември в Болоня.

Биляна Константинова
Най-добрият начин да създадеш щастливи спомени
Гурме29.09.2017
Най-добрият начин да създадеш щастливи спомени
Newton Espresso: малка доза кафе, голяма доза страст
Гурме27.09.2017
Newton Espresso: малка доза кафе, голяма доза страст

Влезте в ролята на истински бариста с тази болезнено елегантната и функционална ръчна машина за кафе.

Никола Неделчев
Как да не останем гладни в Танзания
Гурме25.09.2017
Как да не останем гладни в Танзания
Биляна Богданова
РОЗЕви моменти
Гурме24.08.2017
РОЗЕви моменти

Розовото вино предлага далеч по-добра перспектива за живота от розовите очила

Биляна Константинова
Коктейл от гурме кухня и Premium забавление
Гурме17.08.2017
Коктейл от гурме кухня и Premium забавление