Гурме24.11.2017

Три месеца до откриването на първия подводен ресторант в Европа

Той се намира близо до селцето Боли на южното норвежко крайбрежие.

Биляна Константинова
+3 снимкиТри месеца до откриването на първия подводен ресторант в Европа

Ресторантите, които предлагат морска храна, обикновено поставят огромен аквариум в центъра на главното си помещение. Новостроящ се ресторант в Норвегия ще направи точно обратното – ще се „постави“ в морето. Името му е Under („Под“), намира се близо до селцето Боли на южното норвежко крайбрежие и всъщност ще бъде първият подводен ресторант в Европа. Официалното откриване е предвидено за февруари догодина.  

1

Входът е на брега и постепенно се продължава надолу, за да се стигне до основната зала, която е разположена изцяло във водата. 

„Това е много повече от аквариум. Структурата ще стане част от морския свят, защото ще бъде разположена директно върху дъното, на 5 м дълбочина“, казват от фирмата, която е проектирала ресторанта.

2

Той ще бъде на три нива. Първото представлява своеобразно преддверие, където гостите могат да оставят връхните си дрехи. Едно ниво надолу ги очаква бар за шампанско, издържан в меки цветове, които напомнят пясък, скали и черупките на миди. Масите са разположени на най-долното ниво, което се отличава с приглушена светлина и изцяло морски багри – синьо, зелено и всичките им нюанси. Там е предвиден и панорамен прозорец, от който се вижда животът на морското дъно.   

3

Капацитетът на Under е между 80 и 100 души.

За да устои на вълните на Северно море, бетонните стени на ресторанта са дебели 1 м. Отвън цялата конструкция наподобява огромен транспортен контейнер и ще служи и като изкуствен риф. Повърхността е груба, за да се превърне с времето в гостоприемен дом за мидите. 






Свързано

Бизнес с мисия
Гурме20.11.2017
Бизнес с мисия

Рене Елиът, основателка на Planet Organic, ексклузивно за PREMIUM Lifestyle

Божена Панделиева
Откриха най-старото вино в света
Гурме06.11.2017
Откриха най-старото вино в света

То е лежало 6000 години в пещера край Агридженто, смятана за светилище.

Биляна Константинова
От „Кухнята на Джейми” до мобилната кухня на Land Rover
Гурме17.10.2017
От „Кухнята на Джейми” до мобилната кухня на Land Rover

Топ готвачът Джейми Оливър си партнира с Land Rover в създаването на луксозна кухня на колела.

Никола Неделчев
Изяж Италия!
Гурме12.10.2017
Изяж Италия!

Огромен тематичен парк, посветен на италианската кухня, отваря врати през ноември в Болоня.

Биляна Константинова
Най-добрият начин да създадеш щастливи спомени
Гурме29.09.2017
Най-добрият начин да създадеш щастливи спомени
Newton Espresso: малка доза кафе, голяма доза страст
Гурме27.09.2017
Newton Espresso: малка доза кафе, голяма доза страст

Влезте в ролята на истински бариста с тази болезнено елегантната и функционална ръчна машина за кафе.

Никола Неделчев
Как да не останем гладни в Танзания
Гурме25.09.2017
Как да не останем гладни в Танзания
Биляна Богданова
РОЗЕви моменти
Гурме24.08.2017
РОЗЕви моменти

Розовото вино предлага далеч по-добра перспектива за живота от розовите очила

Биляна Константинова
Коктейл от гурме кухня и Premium забавление
Гурме17.08.2017
Коктейл от гурме кухня и Premium забавление