Дизайн и култура27.07.2017

Размисли и храсти

Да предположим, че не сте художник, монах или философ, но все пак искате да станете горд притежател на брада.

Никола Неделчев
+2 снимкиРазмисли и храсти

Е, добре – забравили сте за съществуването на самобръсначките и сте оставили „лошите момчета” да никнат по лицето ви. Или така се чувствате по-мъжествени. Или го правите, за да се включите в социална кауза (за справка: Movember). Каквато и да е причината обаче, със сигурност две неща са ви до болка познати. Едното е борбата с генетичните ограничения, другото е борбата със социалните такива. Обратно на очакванията, втората се оказва по-трудна.

Пред близки и познати винаги може да развеете картата „Тялото-си-е-мое” и дори да ви се размине. В крайна сметка толкова много милениали вече отглеждат „тридневка”, стабилна „лъмбър” брада, Ван Дайк или катинарче, че даже и с просто око се забелязва, че лицевото окосмяване се превърна в мода.

ПЪРВИ СТЪПКИ

Иска ми се да го знаех по-рано, но брадясването е умение. И като при всяко умение, то изисква търпение, постоянство и трупане на знание. Отделно, възприятието не е нещо, което пасивно оставяш на другите да упражняват върху теб. То е нещо, към което имаш отговорност. Така че не посягайте все още към ножицата и самобръсначката! Време е да се промените от „човека, който крие нещо под брадата си” в „човека, който иска да покаже нещо с брадата си”.

Вероятно в началния стадий на растеж брадата ви ще изглежда като пъзел с липсващи части. Не се отчайвайте: и Рим не е бил построен за ден. Колкото повече расте (а и вие също, ако сте под 30), толкова повече онези „островчета”, в които се взирате през 5 минути, ще започнат да се запълват, а окосмението ще започне да изглежда по-плътно и гъсто.

ФАКТОРЪТ ГЕНЕТИКА И КАК ДА ПОПРАВИМ ПРОПУСКИТЕ НА ПРИРОДАТА

Защо да оставим всичко на генетиката? Редовните тренировки, по-малкото стрес, половият живот и поддържането на здравословна диета са онези извън-генетични фактори, благодарение на които мъжете естествено увеличаваме тесторерона.  Добрата почивка, вдигането на тежести, правенето на секс и приемането на достатъчно протеини, витамини и вода ще поддържат организма здрав и в готовност да ви дари с добре изглеждаща брада.

Ще се наложи да се запознаете с козметиката и респективно с нейната употреба. Ще научите, че това всъщност е един от най-мъжествените начини да се грижите за себе си, наред с тренировките и унищожаването на блюда с богат на протеини и желязо дивеч. Отблъскващ факт е, че брадите имат тенденцията да задържат мъртва кожа, прах и храна.

БРАДска ГРИЖА

Специализираният течен сапун ще помогне не само на брадата да изглежда бляскава, чиста и ухайна, но също така ще отпуши порите на лицето и ще стимулира космените фоликули.  

Бързо ще забележите, че след определен период от време космите на лицето ви хем растат с различна бързина, хем растат в различни посоки, а някои дори ще започнат да се накъдрят. На ваша помощ идват ножичките, тримерът с нужните накрайници и гребенчето, балсам и вакса.

Брадата и лицето ви трябва да бъдат добре хидратирани и най-добрият начин за това е да притежавате едно от малките шишенца с ароматна смес от различни етерични и натурални масла. Няколко капки масло от време на време ще накарат вашата половинка вече да не отбягва лицето ви все едно на него е залепена бодлива тел.

СЕГА ВЕЧЕ СТЕ ГОТОВИ ДА ЧУЕТЕ НАЙ-ВАЖНАТА ЧАСТ

Професионалният бръснар. Той е артист, майстор и съветник. Той е човекът, в чиито ръце оставяш това, над което си бдял месеци наред. Да си го кажем направо: натурално пуснатата брада, достъп и контрол до която има само нейният притежател, често може да се окаже напълно неподходяща за редица случаи, но също така и за самото лице, върху което расте. Ако сте част от света на големия бизнес, професионалният бръснар ще се превърне в най-добрия ви приятел и ще поеме заедно с вас в това приключение. А удоволствието да се облегнете на стола и да се оставите в ръцете на майстора е неописуемо.


Свързано

Два дни адреналин в сърцето на столицата
Дизайн и култура18.09.2017
Два дни адреналин в сърцето на столицата

Освободете страстта си към спорта с Extreme Fest 2017, който ще се проведе на 23 и 24 септември в Княжевската градина (Паметникът на Съветската армия) и ул. „Ген. Гурко“

Александра Златева
Другата страна на най-мръсните и лепкави фестивали в Европа
Дизайн и култура12.09.2017
Другата страна на най-мръсните и лепкави фестивали в Европа
Биляна Константинова
Българското семейство, влязло в дома на Анджелина Джоли
Бижута11.09.2017
Българското семейство, влязло в дома на Анджелина Джоли

Майсторските изработки на „Зографов и син“ от злато, сребро и екзотична дървесина се предават от поколения

Андреа Пунчева
SPIRIT Трансформации продължава...
Дизайн и култура31.08.2017
SPIRIT Трансформации продължава...

Познавате SPIRIT – интериорните бои с ярък характер и безупречно покритие. Ето какво се случва с любопитния проект на бранда, за който ви разказахме.

Арт забежките на Premium марките
Дизайн и култура21.08.2017
Арт забежките на Premium марките

Това всъщност е бизнес трик за привличане на клиенти, твърдят анализатори.

Звук и светлина в сърцето на Рим
Дизайн и култура18.08.2017
Звук и светлина в сърцето на Рим

Мултимедийно шоу пренася гостите на града в славните времена на Римската империя.

Биляна Константинова
Няколко коментара върху начина, по който технологиите дефинират изкуството
Дизайн и култура09.08.2017
Няколко коментара върху начина, по който технологиите дефинират изкуството

Технологията не е пасивно средство за правенето на изкуство. Тя е активен участник в нейната еволюция.

Никола Неделчев
Партенон от 100 000 забранени книги се извисява в Германия
Дизайн и култура04.08.2017
Партенон от 100 000 забранени книги се извисява в Германия

Сред заглавията са „Приключенията на Том Сойер“, „Сатанински строфи“ и „Ловецът на хвърчила“.

Биляна Константинова
SPIRIT трансформации - интериорни истории в развитие
Дизайн и култура31.07.2017
SPIRIT трансформации - интериорни истории в развитие

В продължение на няколко месеца ще можем да проследим цялостната промяна, която ще претърпят творческите кътове на трима от най-популярните наши блогъри.

Емилия Колева