Дизайн и култура27.11.2017

Продава се: Голям германски замък

От 5 до 23 спални – можете дори да избирате съобразно стила и предпочитанията си.

Биляна Константинова
+6 снимкиПродава се: Голям германски замък

Не е нужно да сте с аристократично потекло, за да казвате "вкъщи" на замък с дебели стени, кула, безброй стаи с тежки врати, влажна изба с отбрани вина и живописен парк. Не е нужно и да сключите брак с аристократ. Можете да си го купите, защото, вярвате или не, замъци се продават. Четири в Германия например чакат своите нови собственици и всеки от тях има с какво да заплени.

"Рейнбург" в Кобленц

1

Разположен сред живописна природа на брега на р. Рейн, комплексът "Рейнбург" се простира на 5200 кв. м. Той има пет спални, пет бани и се продава за 6 384 000 евро. Някога замъкът е бил част от крепостта Клаузенбург, изградена между 1827 и 1833 г. През годините солидната вила е променяна и реорганизирана, за да отговори на изискванията на съответния историко-политически период. Че е внушителна, се вижда още от огромното преддверие, в което има огромна камина с рамка от червен пясъчник. Високи врати водят към впечатляваща всекидневна с обща площ 95 кв. м с прилежащи към нея кухня и трапезария. Таванът представлява обширно помещение, което може да бъде пригодено за различни цели – от зала за билярд до арт ателие. На приземния етаж има две помещения. По-голямото може спокойно да се превърне в домашна фитнес зала с всички необходими за целта уреди. Другото е организирано като малък апартамент и може да бъде използвано за офис или за настаняване на гости. В двора на замъка "Рейнбург" има басейн, езеро и кът за барбекю и цялата открита площ е изящно оформена с червен пясъчник.

"Хохенбока" в Бранденбург

2

"Шато Хохенбока" е комплекс от пет отделни сгради. Той има над 6-вековна история и е разположен в близост до езерния комплекс Лаузицер Зеенланд. Замъкът разполага с 21 огромни спални с баня към всяка от тях, 10 други по-малки бани, библиотека, обширна трапезария, собствен фитнес, огромна тераса. Стаите са пищно обзаведени с висококачествени мебели. "Хохенбока" се намира в центъра на живописен парк, който напомня повече на гора с вековни дървета с обща площ 7 хектара. Цената му може да бъде научена само при специална заявка.

"Зауертал" в Рейнланд-Пфалц

3

Част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, "Зауертал" е наистина огромен. Той е реновиран наскоро, има 23 спални, продава се за 2 900 000 евро и е разположен сред живописен парк с обща площ 10 хектара.

98

Замъкът е истинско въплъщение на някогашното великолепие. Има огромна централна зала, зали за семинари, вътрешен двор, изба със сводести тавани, кула със стая на върха й, параклис, средновековно помещение за игра на кегли, което е с историческа стойност и затова е поставено под специална закрила. Понастоящем замъкът се използва за специални събития – сватби, средновековни пазари, пускане на балони с горещ въздух, изложби и т.н. 

Готически замък от XIV век в Хесен

7

Този замък, който все още очаква да му бъде избрано най-подходящото име, се намира между Кобленц, Зийген и Франкфурт. Той има нужда от сериозна реставрация, което обяснява и ниската му цена – само 475 000 евро. Комплексът се състои от ниска част и кула с дебели 2,5 м стени. Някога той е бил собственост на рицар от Ордена на Светия гроб Господен. В ниската сграда е изградена отоплителна система, има баня, кухня, 6 стаи с интересна вътрешна архитектура и рицарска зала. Кулата е на три нива. Приземният етаж е висок 6,5 м и трябва да бъде реставриран. Първият етаж е напълно възстановен и има изящна камина. Той също е висок 6,5 м. Последният етаж е най-нисък – "само" 4 м. Градината на замъка е със средновековни сводове и обща площ 120 кв. м.   

9


Свързано

Първият в света V&A музей извън Лондон отваря врати в Дънди, Шотландия
Дизайн и култура30.01.2018
Първият в света V&A музей извън Лондон отваря врати в Дънди, Шотландия

V&A Dundee е ново начало за един град, посветил се на изкуството и дизайна.

Никола Неделчев
Шест културни събития, които ще осветят 2018-та
Дизайн и култура11.01.2018
Шест културни събития, които ще осветят 2018-та

Освободете си място в календара за някое от водещите изложения през новата година.

Никола Неделчев
Phuket Randezvous е домакин на Парада на слоновете
Дизайн и култура05.01.2018
Phuket Randezvous е домакин на Парада на слоновете

Инициативата фокусира общественото внимание върху избиването на слоновете и програмите за тяхното опазване.

Биляна Константинова
2117 г. ще започне с песен на Фарел Уилямс
Дизайн и култура04.01.2018
2117 г. ще започне с песен на Фарел Уилямс

Парчето е посветено на климатичните промени.

Биляна Константинова
Най-добрите плаващи хотели в света
Дизайн и култура10.11.2017
Най-добрите плаващи хотели в света

От Франция до Танзания – това са петте най-подходящи места за подобно приключение.

Не колекция, а колекционерска стая!
Дизайн и култура07.11.2017
Не колекция, а колекционерска стая!

Прилича на комфортно помещение, но всяка красива мебел в нея всъщност е добре прикрит сейф.

Биляна Константинова
Spirit Трансформации приключи успешно и сбъдна мечтите на трима блогъри
Дизайн и култура04.10.2017
Spirit Трансформации приключи успешно и сбъдна мечтите на трима блогъри

В продължени на няколко месеца ви запознахме с цялостната промяна, която претърпяха творческите кътове на трима от-най популярните блогъри в страната.

The Cool People: Nasimo, графити артист
Акценти25.09.2017
The Cool People: Nasimo, графити артист

Срещата ни е част от поредицата The Cool People, съвместен проект между www.premium.bg и списание PREMIUM Lifestyle. Продължението четете на страниците на The Cool Issue.

Емилия Колева
Как ви звучи кучешко имение в двора за 190 000 евро?
Дизайн и култура19.09.2017
Как ви звучи кучешко имение в двора за 190 000 евро?
Биляна Константинова