Важният въпрос

Животът07.07.2017

Важният въпрос

Животът ни задава едни и същи въпроси, но всеки от нас има различни отговори.

Антония Стоилова

Всичко започва с изплакването при първата глътка въздух – моментът, в който онези земни и неземни сили се съсредоточават, за да поставят началото на житейското приключение. Твърдо вярвам, че характерът си проличава още тогава, а любопитството се разтваря пред нас, за да сформира индивидуалността ни. Да, любопитството играе съществена роля. Именно то ни кара да задаваме въпроси, чиито отговори от своя страна ни изграждат като личности. Понякога те идват сами, а друг път умолително ги търсим, но при всички положения е важно да ги зададем, за да можем да живеем пълноценно и да намерим своето място в света.

Именно това прави и NN, пита. Защото в индустрия, в която повечето застрахователи възприемат своите клиенти само като числа, NN гледа на тях като на хора със собствена индивидуалност, имащи различни нужди и потребности. NN иска да знае какво прави хората щастливи, защото за компанията важните сме ние. Припомнете си кампанията „You matter“.

NN иска да знае и какво ни отличава един от друг, за да ни даде различните неща, от които имаме нужда. Защото е различно, когато си ти.

NN продължава да пита, защото от компанията знаят, че това е единственият път да опознаеш човека, който стои пред теб с душа, а не с цифри.

Въпрос: Какво те прави щастлив?

Дълго си мислих, че щастието е състояние, към което всеки от нас се стреми да достигне и да остане там завинаги. С годините обаче осъзнах, че то не е константа. Човек има мигове на щастие, но те идват и си отиват. Аз например обичам да се разхождам под дъжда в топъл юнски следобед. Така избистрям главата си. Други пък обичат да се излежават в леглото сутринта, точно като жената, която живее в Прага от клипчето на NN. Засмях се с глас като чух отговора на високия строен мъж от Будапеща, който обожава току-що изпраните топли чорапи. Първоначалният им допир до кожата е страхотен, нали?

Въпрос: Какъв е най-добрият съвет, който можеш да дадеш на някого?

Според момичето от Букурещ от втората поредица на кампанията „The Big Question“ никога не трябва да пропускаме закуската, защото тя е най-важното ядене от деня. Моят татко винаги ми повтаря същото. И до ден днешен ми изскача картината как преди кафето той изяжда някакъв плод. Възрастната дама, също от Букурещ, пък ни съветва да бъдем както откровени, така и справедливи, а момчето от Будапеща е установило, че не е добре да се напиваш преди изпит. Съгласна съм с него, а вие?

Що се отнася до мен, избягвам да давам съвети, особено без категорично да са ми поискани. Но, ако трябва да дам такъв, то той ще е: „Пътувайте повече!“

Въпрос: Кое е най-смелото решение, което си взимал?

Неведнъж ми се е налагало да взимам трудни решения. Част от тях може би са били за добро, но други разбиха сърцето ми. Още от време на време се връщам назад и се питам какво ли би било, ако не бях постъпила така. Преди седем години  избрах да остана с момче, което родителите ми не одобряват. Все още се уча да балансирам между семейството и любовта. Най-трудно обаче е да се научиш да живееш с решенията, които си взел, и да поемеш отговорност за тях.

Въпрос: Кога си най-вдъхновен?

Него задададох на нашия екип. Ето какво отговориха част от хората в PREMIUM Lifestyle.

Алекс, която е мениджър база данни, се вдъхновява, когато не e гладна. Теди (мениджър проекти) от своя страна е най-вдъхновена, когато е влюбена, а редакторът ни Ина - когато се грижи за градината си. На Андреа (отговорен редактор)  не й трябва причина, стига да е късно вечер, към един през нощта. Стелла е счетоводител, на 70+. Има над 150 скока с парашут. Няколко пъти е чупила ръката си, падайки от мотор. Изглежда на 55 и винаги е вдъхновена. И в лошо, и в хубаво.

Въпрос: Какво харесват хората в теб?

Казват ми, че имам хубава усмивка и красиви зелени очи. Че уважават моята честност, но не и хапливия език, с който тя върви ръка за ръка.

Важно е да питаме. Това е една от основните съставки на живота. А кампанията на NN „The Big Question“ отново успява да ни вдъхнови, подканвайки ни за пореден път да се замислим над нещата, които са истински важни за нас. Прекрасно е, че в нея всеки има шанс да направи това по свой собствен, уникален начин. А може би Важният въпрос е не да получим ние отговор на него, а да дадем такъв на някой друг.

Очаквайте продължение…

в него ще празнуваме индивидуалността си с интригуващи награди, предоставени от NN България.


Свързано

Шана Това! 5778 години от сътворението на света
Животът21.09.2017
Шана Това! 5778 години от сътворението на света

Еврейската нова година е началото на 10-дневен период за преосмисляне и вглеждане в себе си.

Биляна Константинова
География на джаза
Животът19.06.2017
География на джаза

Разберете защо джаз музиката е нюорлеанският подарък към света.

Никола Неделчев
За интелекта на душата
Животът23.05.2017
За интелекта на душата

Според Буда, „Накрая само три неща са от значение: колко много си обичал, колко нежно си живял и колко грациозно си се освободил от нещата, които не са били за теб”.

Божена Панделиева
Рафаел Надал - №1 в тениса
Животът12.05.2017
Рафаел Надал - №1 в тениса
Къде са яйцата?
Животът15.04.2017
Къде са яйцата?

Голямото великденско издирване на яйца – от САЩ до Хонконг и обратно.

Един процент индивидуалност
Деца08.02.2017
Един процент индивидуалност
Емилия Колева
$850 000 за най-стария скрижал с Божиите заповеди
Дизайн и култура29.12.2016
$850 000 за най-стария скрижал с Божиите заповеди

Парче библейска история в човешки ръце

Искате да бъдете рок звезда
Животът12.12.2016
Искате да бъдете рок звезда
Биляна Константинова
5-звездно „престъпление“
Животът03.11.2016
5-звездно „престъпление“
Андреа Пунчева