Събития02.10.2017

Тина Търнър аплодира Destiny Quartet

С одобрението на изпълнението на „Очи чёрные“, легендата насочи талантливите музикантки в решението към коя песен да заснемат новото си видео.

+8 снимкиТина Търнър аплодира Destiny Quartet

Да разчитат знаците на съдбата – на това се уповават момичетата от Destiny Quartet, чието име не е избрано случайно. И следващата история напълно потвърждава това. В края на лятото те пътуват за живописното градче Сирмионе, където са поели ангажимент да свирят на частно градинско парти със стотици отбрани гости, сред които Флавио Бриаторе и самата Тина Търнър! Талантливите музикантки почти не усещат полета до там, защото имат важна тема за разизкване – коя от новозаписаните им пиеси да клипират през есента. Но до консенсус така и не стигат.

Изисканото празненство започва, а Destiny Quartet откриват официално събитието със свое изпълнение. Гостите са внушителен брой, разпръснати в огромната градина с приказна атмосфера и вече подхванали сладки разговори. Българките минават между тях, свирейки боси в ефирни бели рокли. Те представят музикалната си програма, като към нея включват и няколко нови парчета. Изведнъж, изпълнявайки „Очи чёрные“, в близост до тях се чуват възглас и силно ръкопляскване. Насочват погледите си и какво да видят – не кой да е, а музикалната легенда Тина Търнър ги аплодира горещо. Когато я поглеждат, тя им отвръща с усмивка.

„Това за нас беше сигурен знак, че именно тази пиеса трябва да клипираме, без да я отлагаме, веднага щом се върнем в България. Така и стана. Мобилизирахме се мигновено и видеото вече е реалност“, разказва Лори.

„Отново снимахме с режисьора Васил Стефанов. Идеята за секси авиаторки дойде от нашата приятелка Искра Стоилова. Позиционирахме се на летище Лесново и хората от екипа му ни бяха съучатници в „пилотската мисия“, а за стила ни се погрижи Августина Маркова-Тути“, допълва Звезди.

„Очи чёрные“ е може би най-известният цигански романс. Изпълняван е от звезди като Луис Армстронг, Шарл Азнавур, Патрисия Каас, Лучано Павароти, Софи Милман и много други. Аранжиментът за Destiny Quartet e направен от италианския тандем Маурицио Абени -композитор, и Марко Страчони - тонрежисьор, микс и мастеринг. Мисля, че версията, която поднасяме, е наистина изненадваща и нестндартна, носи много жизнерадостност, но и специфичен сантимент на отминалото време”, обяснява Гери.

През юни четирите красавици станаха част от сериала „Страсти в Тоскана“ и записаха музиката към четвъртия му сезон по покана на Българската продуцентска компания SOFIA RECORD FACTORY. Те често участват и в други филмови проекти, които компанията организира. Благодарение на саундтрака „Rosso Mille Miglia“, Destiny Quartet са забелязани от нашумелия италиански композитор Ричи Росини и препоръчани лично от него за престижното събитие в Сирмионе.

„За нас е чест и удоволствие не само да развиваме нашия квартет с невероятни итлиански имена, но и все по-често да се колаборираме във филмовите проекти, които идват от цял свят тук, в България, и ни отварят прозорец към много световни величия. Имахме хубава година в творчески план, но нещо още по-интересно предстои съвсем скоро“, завършва Ивелина.

 

 

 


Свързано

Когато изкуството срещне технологиите
Събития06.11.2017
Когато изкуството срещне технологиите

Или как Miele Experience center посрещна своята втора годишнина.

Иновативно помагало за учители с детски финансови игри и театър беше представено в Деня на будителите
Деца02.11.2017
Иновативно помагало за учители с детски финансови игри и театър беше представено в Деня на будителите

NN България отбеляза Деня на будителите с представяне на ръководството за учители, деца и родители „За парите и други важни неща: Първи стъпки“.

Световни лидери и звезди на Global Citizen Forum
Събития09.10.2017
Световни лидери и звезди на Global Citizen Forum

Форумът ще се състои на 19-и и 20-и октомври 2017г. в Aman Resort о-в Свети Стефан, Черна Гора, и ще обсъди важния въпрос - какво означава да си гражданин на света в ерата на несигурността. А също практически ще подпомогне набирането на средства за възстановяването на Антигуа, Барбуда и Доминика.

Лукс с мощна тяга на автосалона в София
Въздух, суша & море09.10.2017
Лукс с мощна тяга на автосалона в София

Луксозните и бързи коли винаги привличат вниманието - с мощността, дизайна, оборудването и комфорта. Вижте ги преди всички на предпремиерния ден на Автосалона на 13 октомври, а билетите вече са в продажба на Eventim.bg.

Официалното откриване на ресторант Roadhouse grill събра топ мениджъри от Италия и България
Събития04.10.2017
Официалното откриване на ресторант Roadhouse grill събра топ мениджъри от Италия и България

Популярни лица от артистичните и бизнес среди опитаха специалитети от телешко месо, приготвени пред очите им в отворен тип кухня.

Тест драйв с новия Rolls Royce Dawn
Въздух, суша & море04.10.2017
Тест драйв с новия Rolls Royce Dawn
Виктор Папазов
Театърът на тишината на Бочели 2017
Събития08.08.2017
Театърът на тишината на Бочели 2017

В една-единствена лятна нощ годишно “Teatro del Silenzio” оживява в пълното си величие под кадифения глас на оперния певец.

Огън край морето
Събития27.07.2017
Огън край морето

Какво се случва, когато се комбинират удоволствието от изисканата кухня, свежестта на интересните летни коктейли и емоцията на зрелищно огнено шоу?

Udaya Live: Подари си време за теб
От броя19.07.2017
Udaya Live: Подари си време за теб

Йога практики, медитации, танци, образователни уъркшопи, концерти на живо, над 50 преподаватели от цял свят. Всичко това – през август, само на 30 минути от София.