Събития09.10.2017

Световни лидери и звезди на Global Citizen Forum

Форумът ще се състои на 19-и и 20-и октомври 2017г. в Aman Resort о-в Свети Стефан, Черна Гора, и ще обсъди важния въпрос - какво означава да си гражданин на света в ерата на несигурността. А също практически ще подпомогне набирането на средства за възстановяването на Антигуа, Барбуда и Доминика.

+1 снимкиСветовни лидери и звезди на Global Citizen Forum

Остават по-малко от 10 дни до началото на четвъртия Global Citizen Forum, организиран в Черна гора, под патронажа на министър-председателя Душко Маркович.

Главната тема тази година е „Възможности във време на несигурност”. Делегати ще бъдат глобални граждани, международни политически лидери, държавни глави, членове на кралски семейства, благодетели, водещи журналисти и световни знаменитости.

Министър-председателят на Антигуа и Барбуда Гастон Браун ще разкаже за ужасяващите последствия от урагана Ирма и разрушенията на Барбуда. Към него ще се присъедини актьорът и инвеститор Робърт де Ниро, който помага за популяризиране усилията за набиране на средства за възстановяване на карибския остров. Хосе Мануел Барозо, бивш председател на Европейската комисия, ще обсъди променящия се характер на европейското гражданство. В същото време звезди и музиканти, включително носителите на Grammy Уайклеф Жан, Ив, Ейкън и Афроджак ще изпълнят свои произведения и ще споделят подробности от благотворителните си инициативи.

Сред лекторите на Форума са също:

Чери Блеър – адвокат и активист

Д-р Нуриел Рубини – председател и главен изпълнителен директор на Roubini Macro Associates

Робин Шарма – автор и ментор

Ген. Уесли К. Кларк – бивш върховен главнокомандващ силите на НАТО в Европа

Хамиш Хамилтън – британският режисьор на Оскарите и Олимпиадите

Ноела Курсарис Мусунка - модел и създател на фондация Malaika

Н. пр. Сара Ал Мадани – член на Борда на Sharjah Chamber of Commerce

Оливиеро Тоскани – световно известен фотограф

Емил Хокайем – ст.н.с. по сигурността в Близкия изток, Международен институт за стратегически изследвания

Уайклеф Жан – музикант и филантроп, носител на 3 награди Грами

„Когато планирахме тазгодишната тема, знаехме, че технологиите драстично променят света, в който живеем. Видяхме също ефекта от Brexit и от избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ”, казва Арман Артон, основател на Global Citizen Forum. “Но в последните няколко месеца станахме също свидетели на двата най-големи урагана, които предизвикаха неописуема катастрофа в карибския басейн. В същото време Каталуния е разделена заради политическото отпадане на референдума за независимост. На Форума тази година ние няма просто да отразим настъпилите проблеми и разрушения. Ще обсъдим инициативи и практически стъпки, ще насърчим и подкрепим лидерите и техните решения, които са нужни на човечеството за процъфтяване в ерата на несигурността.”

Форумът ще се проведе в уникалния курорт Aman Sveti Stefan, исторически остров от 15-ти век, който днес е превърнат в място за ексклузивен отдих на Адриатическо море. Събитието също ще представи заключенията от The Global Citizen Quest (https://www.armandarton.com/) - едногодишната обиколка, която Арман Артон направи през 2017 г. в търсене отговор на въпроса: “Какво означава да си глобален гражданин?”. „През тази една година аз се срещах с политици, артисти, бизнес лидери и граждани на много държави, за да открия и помогна за формиране бъдещето на гражданството”, споделя Артон.

Светът преживява огромен спектър от рискове и несигурност, ето защо Global Citizen Forum се превръща в платформа за обмен и идентифициране на нови възможности за икономическа миграция и интеграция. Какво готви бъдещето за хората на утрешния свят?

Поискайте покана и се присъединете към дискусията. Вижте възможностите за регистрация на www.globalcitizenforum.org. 

За Global Citizen Forum

GCF (http://www.globalcitizenforum.org/) се стреми да вдъхновява желание за промени, да провокира иновации, да насърчава ангажираността, да дава възможност на бъдещите поколения, като популяризира концепцията за глобалното гражданство. Основан от Арман Артон и регистриран в Канада като организация с нестопанска цел,  Форумът се стреми да насърчи диалога между политиците и заинтересованите страни за справяне с неотложните проблеми в света. Предишни събития с огромен успех и международен отзвук се проведоха в Дубай – 2013 г., (http://www.globalcitizenforum.org/2013/), в

Торонто – 2014 г. (http://www.globalcitizenforum.org/2014/) и

в Монако – 2015 г. (http://www.globalcitizenforum.org/2015-monaco/).

За повече информация, моля, свържете се с:

Justin Doherty, Global Citizen Forum, jdoherty@globalcitizenforum.org

Rupert Wright, Global Citizen Forum, rwright@globalcitizenforum.org






Свързано

Когато изкуството срещне технологиите
Събития06.11.2017
Когато изкуството срещне технологиите

Или как Miele Experience center посрещна своята втора годишнина.

Иновативно помагало за учители с детски финансови игри и театър беше представено в Деня на будителите
Деца02.11.2017
Иновативно помагало за учители с детски финансови игри и театър беше представено в Деня на будителите

NN България отбеляза Деня на будителите с представяне на ръководството за учители, деца и родители „За парите и други важни неща: Първи стъпки“.

Лукс с мощна тяга на автосалона в София
Въздух, суша & море09.10.2017
Лукс с мощна тяга на автосалона в София

Луксозните и бързи коли винаги привличат вниманието - с мощността, дизайна, оборудването и комфорта. Вижте ги преди всички на предпремиерния ден на Автосалона на 13 октомври, а билетите вече са в продажба на Eventim.bg.

Официалното откриване на ресторант Roadhouse grill събра топ мениджъри от Италия и България
Събития04.10.2017
Официалното откриване на ресторант Roadhouse grill събра топ мениджъри от Италия и България

Популярни лица от артистичните и бизнес среди опитаха специалитети от телешко месо, приготвени пред очите им в отворен тип кухня.

Тест драйв с новия Rolls Royce Dawn
Въздух, суша & море04.10.2017
Тест драйв с новия Rolls Royce Dawn
Тина Търнър аплодира Destiny Quartet
Събития02.10.2017
Тина Търнър аплодира Destiny Quartet

С одобрението на изпълнението на „Очи чёрные“, легендата насочи талантливите музикантки в решението към коя песен да заснемат новото си видео.

Театърът на тишината на Бочели 2017
Събития08.08.2017
Театърът на тишината на Бочели 2017

В една-единствена лятна нощ годишно “Teatro del Silenzio” оживява в пълното си величие под кадифения глас на оперния певец.

Огън край морето
Събития27.07.2017
Огън край морето

Какво се случва, когато се комбинират удоволствието от изисканата кухня, свежестта на интересните летни коктейли и емоцията на зрелищно огнено шоу?

Udaya Live: Подари си време за теб
От броя19.07.2017
Udaya Live: Подари си време за теб

Йога практики, медитации, танци, образователни уъркшопи, концерти на живо, над 50 преподаватели от цял свят. Всичко това – през август, само на 30 минути от София.