Събития06.11.2017

Когато изкуството срещне технологиите

Или как Miele Experience center посрещна своята втора годишнина.

+2 снимкиКогато изкуството срещне технологиите

Miele България отпразнува две години от откриването на Центъра си за практически умения (Miele Experience Center) с изложба на световно известните български художници Лариса Илиева и Николай Панайотов, а куратор на изложбата беше Филип Зидарски.

На 12 октомври Miele Experience Center навърши 2 години. Производител на премиум уреди за дома и професионална техника събра видни гости, журналисти и приятели в Центъра за практически умения на компанията. Именно това е мястото, където вече две години потребителите имат възможност да се докоснат отблизо до най-елегантните и иновативни електроуреди, които Miele предлага на българския пазар. В центърa са изложени най-новите колекции на немския производител в работен режим, с цел потребителите да могат да изпитат удоволствието от работата с тях в реални условия.

2

Екипът на Miele посрещна гостите си под мотото на изкуството. За целта компанията предостави своя център за поставяне на  изложба на картини и скулптури на Лариса Илиева и Николай Панайотов, на която гостите могат да се насладят по време на тържеството. Модерните творби допълват изчистения и елегантен дизайн на уредите, които Miele предлага на своите клиенти години наред. „Там, където кухнята и всекидневната се преливат в едно, е необходимо дизайнът да е максимално изчистен“, убедени са от компанията. Точно поради тази причина марката създава и изцяло новата си линия електроуреди ArtLine, които се управляват само с едно докосване. Това е също така доказателство за иновативния подход на Miele и мотото, към което компанията винаги се придържа от самото си създаване през 1899 г. – “Immer Besser” (Винаги по-добри). “Нашият успех е изграден върху безкомпромисно качество, водещ в отрасъла дизайн и ангажимент да останем верни на себе си”, споделят за успеха си на световно ниво от Miele.

Колекцията се състои от:

- индукционен плот за вграждане КМ 6304 - таймер за всяка зона, Boost функция за изключително бързо загряване, Разпознаване размера на съда, Con@ctivity /безжична връзка между плот и абсорбатор/; 

- Островен абсорбатор с рециркулация въздуха и филтри от активен въглен DA 7006 Aura - Мощност 600  куб.м , Con@ctivity, Индикация за почистване на филтрите, Таймер 5-15 мин;

Хладилник за вграждане K 1901 Vi Master Cool - Полезен обем 557 литра, Master Fresh отделение, Led осветление, Dyna Cool система за равномерно разпределение на температурата.

1

За Art посланието на вечерта важна роля имаха съвременните художници Николай Панайотов и Лариса Илиева, чиито творби впечатляват родна и чуждестранна публика. Панайотов е човек на изкуството, пробил в Париж като художник, а след 18 прекарани години там, се завръща в България. През 2005 г. той купува и ремонтира сградата на изоставеното училище в Севлиевското село Стоките, за да създаде „Бялото училище” – алтернативно „място за изкуство”, разположено в подножието на Стара планина. Художникът е завършил “Стенопис” в Художествената академия, където преподава седем години преди да замине. Неговата съпруга,  Лариса Илиева завършва живопис във факултета по изобразителни изкуства към ВТУ "Св. Кирил и Методий" през 1996 г. Усвоява и развива техниката на сухия пастел, с която печели световна известност. Също като Панайотов, пътyва междy Франция  и Бългаpия, търсейки творческа муза.

3

Следвайки интересния „Art“ подход, в навечерието на празника Лариса Илиева и Николай Панайотов рисуваха на живо, а тяхно платно бяха хладилници от най-новата серия на Miele - „Black board“ (черна дъска). Под акомпанимента на невероятния Ангел Заберски, празникът на изкуството намери своята нова галерия за вдъхновие.

Екипът на Miele България е изключително щастлив да бъде домакин на творбите на тези двама съвременни художници точно в навечерието втората годишнината от създаването на Центъра за практически умения на компанията. Защото „Immer Besser“ се крие именно в иновативното, елегантното и в изкуството да се отличаваш и да бъдеш различен. 


Свързано

Лукс с мощна тяга на автосалона в София
Въздух, суша & море09.10.2017
Лукс с мощна тяга на автосалона в София

Луксозните и бързи коли винаги привличат вниманието - с мощността, дизайна, оборудването и комфорта. Вижте ги преди всички на предпремиерния ден на Автосалона на 13 октомври, а билетите вече са в продажба на Eventim.bg.

Официалното откриване на ресторант Roadhouse grill събра топ мениджъри от Италия и България
Събития04.10.2017
Официалното откриване на ресторант Roadhouse grill събра топ мениджъри от Италия и България

Популярни лица от артистичните и бизнес среди опитаха специалитети от телешко месо, приготвени пред очите им в отворен тип кухня.

Тест драйв с новия Rolls Royce Dawn
Въздух, суша & море04.10.2017
Тест драйв с новия Rolls Royce Dawn
Виктор Папазов
Тина Търнър аплодира Destiny Quartet
Събития02.10.2017
Тина Търнър аплодира Destiny Quartet

С одобрението на изпълнението на „Очи чёрные“, легендата насочи талантливите музикантки в решението към коя песен да заснемат новото си видео.

Театърът на тишината на Бочели 2017
Събития08.08.2017
Театърът на тишината на Бочели 2017

В една-единствена лятна нощ годишно “Teatro del Silenzio” оживява в пълното си величие под кадифения глас на оперния певец.

Огън край морето
Събития27.07.2017
Огън край морето

Какво се случва, когато се комбинират удоволствието от изисканата кухня, свежестта на интересните летни коктейли и емоцията на зрелищно огнено шоу?

Udaya Live: Подари си време за теб
От броя19.07.2017
Udaya Live: Подари си време за теб

Йога практики, медитации, танци, образователни уъркшопи, концерти на живо, над 50 преподаватели от цял свят. Всичко това – през август, само на 30 минути от София.

Porsche Road Tour Bulgaria: емоции като на кино
Въздух, суша & море18.07.2017
Porsche Road Tour Bulgaria: емоции като на кино

Конвой от (почти само) червени, ръмжащи автомобили в приказливите завои на Подбалканския път в 5 сцени. А в главната роля е Porsche.

Ина Герджикова
Бохемство в лятна нощ
Гурме11.07.2017
Бохемство в лятна нощ

Absolut Elyx – пресечната точка на модерния облик и традиционното отношение.