Събития06.11.2017

Когато изкуството срещне технологиите

Или как Miele Experience center посрещна своята втора годишнина.

+2 снимкиКогато изкуството срещне технологиите

Miele България отпразнува две години от откриването на Центъра си за практически умения (Miele Experience Center) с изложба на световно известните български художници Лариса Илиева и Николай Панайотов, а куратор на изложбата беше Филип Зидарски.

На 12 октомври Miele Experience Center навърши 2 години. Производител на премиум уреди за дома и професионална техника събра видни гости, журналисти и приятели в Центъра за практически умения на компанията. Именно това е мястото, където вече две години потребителите имат възможност да се докоснат отблизо до най-елегантните и иновативни електроуреди, които Miele предлага на българския пазар. В центърa са изложени най-новите колекции на немския производител в работен режим, с цел потребителите да могат да изпитат удоволствието от работата с тях в реални условия.

2

Екипът на Miele посрещна гостите си под мотото на изкуството. За целта компанията предостави своя център за поставяне на  изложба на картини и скулптури на Лариса Илиева и Николай Панайотов, на която гостите могат да се насладят по време на тържеството. Модерните творби допълват изчистения и елегантен дизайн на уредите, които Miele предлага на своите клиенти години наред. „Там, където кухнята и всекидневната се преливат в едно, е необходимо дизайнът да е максимално изчистен“, убедени са от компанията. Точно поради тази причина марката създава и изцяло новата си линия електроуреди ArtLine, които се управляват само с едно докосване. Това е също така доказателство за иновативния подход на Miele и мотото, към което компанията винаги се придържа от самото си създаване през 1899 г. – “Immer Besser” (Винаги по-добри). “Нашият успех е изграден върху безкомпромисно качество, водещ в отрасъла дизайн и ангажимент да останем верни на себе си”, споделят за успеха си на световно ниво от Miele.

Колекцията се състои от:

- индукционен плот за вграждане КМ 6304 - таймер за всяка зона, Boost функция за изключително бързо загряване, Разпознаване размера на съда, Con@ctivity /безжична връзка между плот и абсорбатор/; 

- Островен абсорбатор с рециркулация въздуха и филтри от активен въглен DA 7006 Aura - Мощност 600  куб.м , Con@ctivity, Индикация за почистване на филтрите, Таймер 5-15 мин;

Хладилник за вграждане K 1901 Vi Master Cool - Полезен обем 557 литра, Master Fresh отделение, Led осветление, Dyna Cool система за равномерно разпределение на температурата.

1

За Art посланието на вечерта важна роля имаха съвременните художници Николай Панайотов и Лариса Илиева, чиито творби впечатляват родна и чуждестранна публика. Панайотов е човек на изкуството, пробил в Париж като художник, а след 18 прекарани години там, се завръща в България. През 2005 г. той купува и ремонтира сградата на изоставеното училище в Севлиевското село Стоките, за да създаде „Бялото училище” – алтернативно „място за изкуство”, разположено в подножието на Стара планина. Художникът е завършил “Стенопис” в Художествената академия, където преподава седем години преди да замине. Неговата съпруга,  Лариса Илиева завършва живопис във факултета по изобразителни изкуства към ВТУ "Св. Кирил и Методий" през 1996 г. Усвоява и развива техниката на сухия пастел, с която печели световна известност. Също като Панайотов, пътyва междy Франция  и Бългаpия, търсейки творческа муза.

3

Следвайки интересния „Art“ подход, в навечерието на празника Лариса Илиева и Николай Панайотов рисуваха на живо, а тяхно платно бяха хладилници от най-новата серия на Miele - „Black board“ (черна дъска). Под акомпанимента на невероятния Ангел Заберски, празникът на изкуството намери своята нова галерия за вдъхновие.

Екипът на Miele България е изключително щастлив да бъде домакин на творбите на тези двама съвременни художници точно в навечерието втората годишнината от създаването на Центъра за практически умения на компанията. Защото „Immer Besser“ се крие именно в иновативното, елегантното и в изкуството да се отличаваш и да бъдеш различен. 


Свързано

Ексклузивно коледно парти на ESTHEDERM
Събития11.12.2017
Ексклузивно коледно парти на ESTHEDERM
Арх. Пламен Мирянов е носителят на десетата титла "Мениджър на годината" за 2017г.
Събития17.11.2017
Арх. Пламен Мирянов е носителят на десетата титла "Мениджър на годината" за 2017г.
Иновативно помагало за учители с детски финансови игри и театър беше представено в Деня на будителите
Деца02.11.2017
Иновативно помагало за учители с детски финансови игри и театър беше представено в Деня на будителите

NN България отбеляза Деня на будителите с представяне на ръководството за учители, деца и родители „За парите и други важни неща: Първи стъпки“.

Световни лидери и звезди на Global Citizen Forum
Събития09.10.2017
Световни лидери и звезди на Global Citizen Forum

Форумът ще се състои на 19-и и 20-и октомври 2017г. в Aman Resort о-в Свети Стефан, Черна Гора, и ще обсъди важния въпрос - какво означава да си гражданин на света в ерата на несигурността. А също практически ще подпомогне набирането на средства за възстановяването на Антигуа, Барбуда и Доминика.

Лукс с мощна тяга на автосалона в София
Въздух, суша & море09.10.2017
Лукс с мощна тяга на автосалона в София

Луксозните и бързи коли винаги привличат вниманието - с мощността, дизайна, оборудването и комфорта. Вижте ги преди всички на предпремиерния ден на Автосалона на 13 октомври, а билетите вече са в продажба на Eventim.bg.

Официалното откриване на ресторант Roadhouse grill събра топ мениджъри от Италия и България
Събития04.10.2017
Официалното откриване на ресторант Roadhouse grill събра топ мениджъри от Италия и България

Популярни лица от артистичните и бизнес среди опитаха специалитети от телешко месо, приготвени пред очите им в отворен тип кухня.

Тест драйв с новия Rolls Royce Dawn
Въздух, суша & море04.10.2017
Тест драйв с новия Rolls Royce Dawn
Виктор Папазов
Тина Търнър аплодира Destiny Quartet
Събития02.10.2017
Тина Търнър аплодира Destiny Quartet

С одобрението на изпълнението на „Очи чёрные“, легендата насочи талантливите музикантки в решението към коя песен да заснемат новото си видео.

Театърът на тишината на Бочели 2017
Събития08.08.2017
Театърът на тишината на Бочели 2017

В една-единствена лятна нощ годишно “Teatro del Silenzio” оживява в пълното си величие под кадифения глас на оперния певец.