Събития09.02.2018

Единственият бар в България, вписан в Книгата на Гинес, отпразнува своята 25-годишнина

+8 снимкиЕдинственият бар в България, вписан в Книгата на Гинес, отпразнува своята 25-годишнина

На 8 февруари 2018 г. създателят на Pench’s Bar By Proshek, Пенчо Пенчев, отпразнува 25 години от откриването на първия си бар във Варна. Именно там са поставени не един, а цели 4 рекорда, вписани официално в Книгата на Гинес за най-голям брой коктейли, предлагани в менюто, както следва:

  • 2002 година - 974 коктейла в менюто
  • 2005 година - 1227 коктейла в менюто
  • 2010 година - 1244 коктейла в менюто
  • 2014 година - 2014 коктейла в менюто

1

В момента в Pench’s Bar By Proshek, който вече е в София, можете във всеки един момент да си поръчате някой от 2014-те коктейла, като барманът следва да изпълни рецептата за не повече от 3 минути (за да бъдат спазени изискванията на Гинес). Именно в това се увериха гостите на специалното събитие „25 години. 2014 магически коктейла“, което се проведе в атрактивния бар. Всеки посетител си изтегли произволно номерче, отговарящо на точно определен коктейл от менюто, а професионалните бармани в заведението изпълниха безупречно всеки един от тях. Самият Пенчо Пенчев пък изненада гостите си с още един талант – музикално изпълнение на саксофон, което допълни елегантната атмосфера на събитието. А един от гостите получи персонален урок от него как се приготвя изключителен коктейл.

2

В Pench’s Bar By Proshek можете да опитате желирани и опушени коктейли, любимите тики и шест вида отлежали в дъбови бъчви коктейли, както и последните световни тенденции, лично приготвени от топ бармана Васил Колев. Многократният световен шампион доказва способностите си на професионалист на редица Световни първенства за бармани, където печели титлите си – Пекин, Прага, Кейп Таун, Сингапур, Варшава и др.

3

Отскоро историята на Pench’s Bar се обвързва и с тази на чешките братя Георги и Богдан Прошек, поставили началото на съвременното пивоварство в България, участвали в изграждането на Орлов и Лъвов мост, паметника на Васил Левски, Народното събрание, старата Централна гара, Варненското пристанище, придворната печатница и други. Именно върху терена на легендарната Прошекова фабрика, построена през 1884 г., е изградена модерната сграда, в която се помещава Pench’s Bar By Proshek. Един от наследниците на фамилията, Богдан Прошек, също поздрави гостите и разказа някои интересни факти от историята на семейството. Той сподели, че е изключително горд с паметника на двамата братя, дарение от Сан Стефано Пропърти Дивелопмент АД.

4

Монументът е поставен пред новопостроената сграда Сан Стефано Плаза, а негов автор е проф. Георги Чапкънов.

На тръгване всеки от гостите получи и специален подарък – бутилка Прошекова бира, приготвена по автентичната рецепта на пивоварната.

На събитието присъстваха популярни лица от медиите, бизнеса и арт средите, сред които Георги Милков, Миролюба Бенатова, Магдалена Гигова и др.

5

6


Свързано

Арх. Пламен Мирянов е носителят на десетата титла "Мениджър на годината" за 2017г.
Събития17.11.2017
Арх. Пламен Мирянов е носителят на десетата титла "Мениджър на годината" за 2017г.
Когато изкуството срещне технологиите
Събития06.11.2017
Когато изкуството срещне технологиите

Или как Miele Experience center посрещна своята втора годишнина.

Иновативно помагало за учители с детски финансови игри и театър беше представено в Деня на будителите
Деца02.11.2017
Иновативно помагало за учители с детски финансови игри и театър беше представено в Деня на будителите

NN България отбеляза Деня на будителите с представяне на ръководството за учители, деца и родители „За парите и други важни неща: Първи стъпки“.

Световни лидери и звезди на Global Citizen Forum
Събития09.10.2017
Световни лидери и звезди на Global Citizen Forum

Форумът ще се състои на 19-и и 20-и октомври 2017г. в Aman Resort о-в Свети Стефан, Черна Гора, и ще обсъди важния въпрос - какво означава да си гражданин на света в ерата на несигурността. А също практически ще подпомогне набирането на средства за възстановяването на Антигуа, Барбуда и Доминика.

Лукс с мощна тяга на автосалона в София
Въздух, суша & море09.10.2017
Лукс с мощна тяга на автосалона в София

Луксозните и бързи коли винаги привличат вниманието - с мощността, дизайна, оборудването и комфорта. Вижте ги преди всички на предпремиерния ден на Автосалона на 13 октомври, а билетите вече са в продажба на Eventim.bg.

Официалното откриване на ресторант Roadhouse grill събра топ мениджъри от Италия и България
Събития04.10.2017
Официалното откриване на ресторант Roadhouse grill събра топ мениджъри от Италия и България

Популярни лица от артистичните и бизнес среди опитаха специалитети от телешко месо, приготвени пред очите им в отворен тип кухня.

Тест драйв с новия Rolls Royce Dawn
Въздух, суша & море04.10.2017
Тест драйв с новия Rolls Royce Dawn
Виктор Папазов
Тина Търнър аплодира Destiny Quartet
Събития02.10.2017
Тина Търнър аплодира Destiny Quartet

С одобрението на изпълнението на „Очи чёрные“, легендата насочи талантливите музикантки в решението към коя песен да заснемат новото си видео.

Театърът на тишината на Бочели 2017
Събития08.08.2017
Театърът на тишината на Бочели 2017

В една-единствена лятна нощ годишно “Teatro del Silenzio” оживява в пълното си величие под кадифения глас на оперния певец.